Tribuna/Футбол/Блоги/Народний футбол/Дебют Миная в прем'єр-лізі. Репортаж з матчу

Дебют Миная в прем'єр-лізі. Репортаж з матчу

Вчора 13 вересня відбувся дебют закарпатської команди в УПЛ. Останній раз команда з Закарпаття грала в вищій лізі 5 років тому. Після чого професійний футбол в краї вмер на 3 роки. Але вчора в Ужгород знову повернувся великий футбол.

Автор — Vadim Malina
14 сентября 2020, 19:50
6
Дебют Миная в прем'єр-лізі. Репортаж з матчу

Вчора 13 вересня відбувся дебют закарпатської команди в УПЛ. Останній раз команда з Закарпаття грала в вищій лізі 5 років тому. Після чого професійний футбол у краї вмер на 3 роки. Але вчора в Ужгород знову повернувся великий футбол.

Дебют Миная відклався до 2 туру через спалах коронавірусі у львів'ян. Олександрія в першому турі розгромила Маріуполь, та підходила до цього матчу в статусі фаворита.

До матчу також були допущенні вболівальники. 25% від місткісті стадіону. Квитки були розкуплені за декілька днів до матчу. Ось так Закарпаття засумувало за футболом

В стартовому складі Миная вчора дебютувало аж 6 гравців. Але по грі не було видно, що вони грали першу гру за закарпатьську команду. Дуже сильно відіграв Шиндер, Кожанов та Меліченко. Минай відразу почав грати в атакувальний футбол з трьома захисниками. У них було декілька моментів в першому таймі, один з яких і приніс переможний гол. На 34 хвилині Денис Кожанов подачею з кутового найшов голову Антона Шиндера. А той у свою чергу ударом головою забив гол у ворота Паньківа. Від гола стадіон вибухнув в екстазі (Давно вже не було такої атмосфери та емоцій).

Другий тайм Минай зробив найбільш складне для Олександрії. Змусив її грати першим номером. Дуже грамотний захист підопічних Кобіна майже не дав нічого створити супернику. Нагадаю, що всі захисники окрім Маткобожика грали перший матч за команду. У підсумку 1:0 команда Василя Кобіна переможно дебютує в УПЛ.

Читаючи думку людей в інтернеті, всі відразу записують Минай, як головного аутсайдера ліги. Але, як вболівальник команди можу сказати впевнено. Що команда ще покаже по-справжньому себе. Особливо в дома. Нікому легко з нею не буде. Впевнений там навіть Шахтар та Динамо будуть мати проблеми.

Капітан команди Андрій Попович поділився своїми враженнями після матчу.

- Андрій вітаю вас з перемогою. Сьогодні був досить важкий та важливий матч. Як грати при вболівальниках?

- Дякую за привітання. Дуже круто, дуже круто, що дозволили з вболівальниками. Весь матч відчувалась їхня підтримка. Перша гра в сезоні, перша гра цієї команди в прем'єр-лізі. Дякую всім хто прийшов, дякую всім хто вдома вболівав. Всі вони помогли нам своєю підтримкою. Всіх з перемогою, будемо далі намагатись радувати їх перемогами.

- Скільки друзів, знайомих просили дістати білет на матч?

- Та багато хто просив. Скільки могли, стільки дістали. Через пацанів, через керівництво. Ну білети не самі дорогі, щоб переживати. Тому вони купляли собі, щоб прийти на гру повболівати. Тим більше неділя, чому б не прийти.

- Як вам рівень прем'єр-ліги?

- Ну нормально взагалі, нарешті. Я чекав дуже довго такого шансу. Грав у прем'єр-лізі Азербайджану, але там трішки рівень по слабше. Завжди хотів себе спробувати в прем'єр-лізі України. Дав Бог вдалося. Дебютували, так ще й, як дебютували. Взагалі супер.

- Що відбувалося в роздягальні?

- Емоції, всі перемозі раділи. Це не передати словами, це треба було бачити. Там Міша вже відео зняв, воно буде в інтернеті. Як завжди.

- Що можете пообіцяти вболівальникам на майбутнє.

- Одне можу пообіцяти точно, що будемо битися в кожній грі. Не важливо, який буде суперник. Ми будемо виходити, битися за перемогу, за очки і показувати свій характер. Звичайно, пообіцяти те, що ми будем вигравати я не можу. Але що битися будем, то точно.

- Які емоції, коли ви виведете команду на історичний матч з капітанською пов'язкою?

- Тільки приємні. Я і так був заряджений на гру, відчував себе спокійно. А ще коли дізнався, що з капітанською виходжу то додало ще більше відповідальності та емоцій.

- Команда чи тренер вибирає хто буде капітаном?

- Ми ще не голосували поки що, а так головний тренер рішив.

Друзі, пишіть свої думки в коментарях, та не забувайте ставити плюсики і підписуватись на блог.

Другие посты блога

Євро 2016. Згадати все!
8 сентября 2020, 12:20
12
Все посты