Tribuna/Футбол/Блоги/І пизд*ць російській федерації/Тінь Костишина: в Колосі криза тренерів. Засуха сам загнав себе в абсурдну ситуацію

Тінь Костишина: в Колосі криза тренерів. Засуха сам загнав себе в абсурдну ситуацію

На сьогодні є 3 кандидати, але 0 конкретики.

Автор — Olexiy Dzuba
18 ноября 2021, 22:06
2
Тінь Костишина: в Колосі криза тренерів. Засуха сам загнав себе в абсурдну ситуацію

На сьогодні є 3 кандидати, але 0 конкретики.

Хронологія подій

29 серпня – Руслан Костишин пішов у відставку з посади головного тренера Колоса.

Того ж дня – Сергій Кузнєцов, який працював в штабі Костишина, став в.о. головного тренера.

7 листопада – Сергій Кузнєцов написав заяву на звільнення, але її не підписав президент клубу Андрій Засуха.

8 листопада – в.о в.о. головного тренера Ярослав Вишняк вивів Колос на матч проти Шахтаря.

16 листопада – в клубі повідомили, що команду до матчу з Десною 21 листопада готуватиме Ярослав Вишняк.

В Ковалівці склалася дивна ситуація. Перший тренер пішов, але залишився в структурі клубу. Другий тренер виконував його обов'язки і хотів піти, але його не відпустили. Третій тренер в авральному режимі почав виконувати обов'язки другого і не зрозуміло до яких пір продовжуватиме. Таке можливо лише в українському чемпіонаті.

Засуха ідей

Винна у цій парадоксальній і дещо смішній ситуації лише одна людина – власник клубу Андрій Засуха. Саме він розраховував і надалі витискати з Костишина і команди максимум, пропонувавши тренеру залишитись до зими, не дивлячись на невтішні результати в чемпіонаті. Політика президента створила вакуум, в якому на сьогодні можуть перебувати лише внутрішні кадри – Кузнєцов і Вишня були помічниками Костишина. Здавалося, що майже 2–тижнева пауза на матчі збірної це ідеальний момент знайти нового тренера, але ні – продовжується історія з в.о.

Відхід від справ Костишина можна зрозуміти. Виліт з Ліги Конференцій від карагандинського Шахтаря, невпевнені результати в чемпіонаті і розгром 7:0 від Динамо, яке Колос ледве не вибив з Кубка України минулого сезону і взагалі ставав незручним суперником для киян. Команда себе вичерпала з Костишиним і він чесно подав у відставку. Але Засуха його залишив в структурі клубу. Заслуги заслугами, але ви уявляєте щоб Моурінью залишився в МЮ, після того як його звільнили? Так, ми не Англія, але подібні рішення ще раз підкреслюють олігархічніть і замкнутість наших футбольних реалій.

А що дали в.о.? Поки що нічого особливого. Про роботу Вишні судити важко, він провів лише один матч і той з Шахтарем. В ньому Колос виглядав непогано, але поступився 1:3. Щодо роботи Кузнєцова говорить статистика: програли Маріуполю 1:3, обіграли Інгулець 2:0, поступилися Ворсклі 0:1, виграли в Чорноморця 2:1, програли Дніпру–1 2:0, по 1:0 програли Зорі і ФК Львів. Розгромів не було, але були слабшими від останньої команди чемпіонату і з 7 матчів лише 2 перемоги. І знову тренер Колоса вчинив чесно – Кузнєцов подав в відставку. Засуха її нібито прийняв і сьогодні спеціаліст працює аналітиком в структурі клубу. Призначивши нового в.о., президент ковалівців почав шукати нового головного тренера.

Хто новий?

В Колос «сватали» багатьох – починаючи з Хацкевича та Михайличенка до Кононова й Ван Леувена, і навіть... Костишина. Несподівано, так? На сьогодні ніби як є 3 кандидати: Григорчук, Михайленко, Бушуєв. Роман Григорчук – поки що номер 1 в цьому списку. За інформацією ТАТОТАКЕ, Засуха вів з ним переговори, Роман Йосифович взяв паузу на подумати. Скоріше за все, вона затягнеться до зими. Тому що приймати команду посеред листопада, за кілька турів до паузи в чемпіонаті, немає сенсу.

З Михайленком також велися переговори. Найсвіжіший коментар від нього – без коментарів. Лише сказав журналісту, що його можна перенабрати в понеділок. Можливо, тоді і дізнаємося нове ім'я головного тренера клубу з Ковалівки. Його історія схожа на історію Костишина: піднімав клуб з «низів», намагався прогресувати з ним в УПЛ, вперся в «стелю», пішов з команди. Як і Григорчук знає чемпіонат України, при чому без значної паузи, яка була в одесита у відносинах з нашою першістю,

Денис Бушуєв – «темна конячка» цього шорт–ліста. Він підтвердив, що спілкувався з Засухою 2 тижні назад. Сказав, що у президента клубу «амбіційний проєкт і високі цілі», додавши, що із задоволенням прийняв би в ньому участь. Проте на цьому все закінчилося: «ми познайомилися, поспілкувалися в теплій атмосфері, але ніяких конкретних дій далі не обговорювали». Як футболіст він розпочинав кар'єру в «Зеніті», але в молодому віці переїхав до Німеччини, де виступав за «Герту», ​​«Оберхаузен» та «Мюнхен 1860». Там він одержав німецький паспорт. В Росії тренував юнацьку збірну та «Ленінградець».

Кандидати підібрані, але фінальне слово лише за однією людиною – Андрієм Засухою, який сам себе загнав в цю ситуацію. Тому що хто б в клуб не прийшов, йому доведеться тісно взаємодіяти з ковалівським аграрієм.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты