Tribuna/Футбол/Блоги/І пизд*ць російській федерації/Ляпас Павелку. Погодившись очолити Дженоа, Шевченко показав, що не буде чекати подачок від голови УАФ

Ляпас Павелку. Погодившись очолити Дженоа, Шевченко показав, що не буде чекати подачок від голови УАФ

Італійський клуб запостив український прапор в своєму Твіттері, Шева його репостнув.

Автор — Olexiy Dzuba
7 ноября 2021, 15:37
Ляпас Павелку. Погодившись очолити Дженоа, Шевченко показав, що не буде чекати подачок від голови УАФ

Шева – головний тренер італійського клубу.

Головна новина українського футболу останніх кількох місяців. Андрій Шевченко очолив клуб із Серії А – Дженоа. Так, буде непросто, тому що команда зараз займає 15–те з 20–ти місць. Це не італійський гранд Мілан, до якого Шеву вже давно «сватають». Але. Андрій Миколайович лише розпочинає свою клубну кар'єру тренера і Дженоа – це аж ніяк не пониження в класі після збірної України. Ну коли ще українському тренеру пропонують взяти команду з ТОП–5 чемпіонатів Європи? Далі все залежить від роботи українця і його помічників.

Ще не встигли призначити, а вже прогнози. Який результат буде вдалим по завершенні сезону? Той, про який Шевченко домовився з власниками – американською інвестиційною компанією 777 Partners. Вирватися з нижньої частини турнірної таблиці і спокійно закінчити сезон в її середині –видається реалістичним планом до завершення кампанії 2021/2022. Ну а далі непоганим здається шлях умовно «нового Сассуоло» – команди, яка відбирає очки в грандів і перемагає слабших суперників. Команди тренерської. Ми ж всі розуміємо, що це «квиток» для Шеви, щоб перебратися до сусіднього Мілану, який знаходиться в 2–х годинах їзди від Генуї, в якій базується Дженоа.

Рішення американців виглядає продуманим в багатьох аспектах. Українець знає мову і культуру країни так само як і самі італійці. Не буде моменту адаптації – він приходить і відразу починає працювати. Шевченко має колосальний статус і популярність в Італії, до його думки мають прислуховуватися футболісти. Андрій Миколайович зі штабом добре проявили себе в збірній: 1/4 Чемпіонату Європи це і правда досягнення. Ризики «провалитися» є завжди, але Дженоа – це не гранд з яскравою історією перемог. В разі невдачі клуб не відчує її так гостро, як умовні Ювентус чи Інтер. Так, це може позначитися на резюме українця, але навряд чи поставить хрест на кар'єрі тренера.

А ще нове призначення цікаве в контексті тренера збірної України. 16 листопада команда Петракова зіграє вирішальний матч проти Боснії і Герцоговини за вихід на Чемпіонат Світу 2022 року. Якщо ми переможемо, то скоріше за все, потрапимо в стикові поєдинки. Раніше він був один, тепері їх два. Але завдання мінімум зараз – обіграти боснійців. Петраков досі має приставку «в.о.», а не повноцінного тренера. Поразка у відборі може йому коштувати місця. Своїм рішенням очолити Дженоа Шевченко показав голові УАФ Андрію Павелку, що тема збірної для нього закрита. Принаймні найближчі кілька років. І що це проблеми його кума, хто там далі була керманичем першої команди і даватиме результат, як його давав Шева протягом 5 років. Чекаємо Реброва?

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты