Tribuna/Футбол/Блоги/І пизд*ць російській федерації/Тотальне нагнітання і тактичні фоли. Сіті обіграв МЮ 2:0. Сульшер не зміг адаптуватися під тиск Гвардіоли

Тотальне нагнітання і тактичні фоли. Сіті обіграв МЮ 2:0. Сульшер не зміг адаптуватися під тиск Гвардіоли

Манчестер Юнайтед програв черговий матч проти серйозного суперника.

Автор — Olexiy Dzuba
6 ноября 2021, 17:23
2
Тотальне нагнітання і тактичні фоли. Сіті обіграв МЮ 2:0. Сульшер не зміг адаптуватися під тиск Гвардіоли

Манчестер Юнайтед програв черговий матч проти серйозного суперника.

«Червоні диявиоли» підходили до дербі з Манчестер Сіті в піднесеному настрої. Після 0:5 від Ліверпуля, Сульшер зміг знайти правильну тактику і настрій для команди. Як наслідок – перемога 3:0 над Тоттенхемом (який тепер має «воскресити» новий тренер Антоніо Конте) і 2:2 з Аталантою в Лізі чемпіонів (допоміг геній Роналду). В команди в захисті через травму вилетів Варан, його місце зайняв Ерік Баї. Команда Гвардіоли програла свій попередній поєдинок в АПЛ Крістал Пелес – 2:0. Але відвантажила 4 м'ячі Брюгге в ЛЧ. Пеп поставив в стартовий склад Фодена зліва в півзахисті, Жезуса – зправа, центр зайняв Сілва, який зараз знаходиться в прекрасній формі. Наш Зінченко залишився в запасі на цей матч.

95% поєдинку пройшло під диктовку Манчестер Сіті. «Блакитні» володіли м'ячем і створювали моменти в першому таймі, з яких забили 2 голи. В другій половині зустрічі вони дещо віддали ініціативу супернику, при цьому тримаючи «руку на пульсі». Ключовим в матчі виявився перший тайм. Сіті з перших хвилин почав створювати моменти і на 7–ій хвилині відкрив рахунок: м'яч у свої ворота зрізав Баї, який замінив Варана. Можна казати що це нещасний випадок. Але коли гравець без постійної ігрової практики виходить на топовий матч, то він більше ризикує помилитися, ніж футболіст основи.

Після забитого голу Сіті продовжив домінувати, але тепер вже дрібними, тактичними фолами. Команда таким чином «виключила з гри» Фернандеша – мозок і серце теперішнього МЮ. Як наслідок – «червоні» все частіше залишалися на своїй половині поля і не могли створювати атаки. Найкращий відрізок Юнайтел в матчі – з 23 по 29 хвилину. Саме тоді Роналду небезпечно пробивав в дотик з 15 метрів – виручив Едерсон.

Після цього Сіті почав навалу. Герой цього відрізку – Де Хеа. Кіпер МЮ здійснив 4 сейви за 5 хвилин – з 29 до 34. Здавалося, що перший тайм так і закінчиться мінімальною перевагою Сіті. Проте на 45–ій хвилині забив Бернарду Сілва. Після подачі партнера, він замкнув навіс, знайшовши шпарину між кіпером і штангою. Сіті забивав не за рахунок прямих ударів, а саме через нагнітання і створення гострих моментів. Юнайтед швидко здав позиції і не зміг запропонувати нічого якісного в атаці.

Другий тайм. Сіті більше не хотів забивати, Юнайтед – не міг. Найпам'ятніший момент – це травма Люка Шоу, що ще більше ускладнює становище команди в обороні. При цьому Сіті відіграв 94 хвилини без замін. На 82–ій хвилині Фоден міг доводити рахунок до розгромного, але не вистачило влучності. Згодом небезпечно пробивав захисник Сіті Стоунз, але також не влучив. Матч закінчився з рахунком 2:0.

Сіті обіграв свого противника «на класі» і приклав рівно стільки сил, скільки для цього було потрібно. Сульшеру не вистачило тактичної гнучкості. Він намагався грати за тим самим тактичним планом – 5–3–2, що і проти Тоттенхема, ніяк не адаптуючись під нового і набагато серйознішого противника. Гвардіола остаточно вказав на рівень сьогоднішнього Юнайтед: команда може обігрувати середняків – як на євроарені, так і в чемпіонаті, але виглядає зовсім ніяково проти сильних команд

Другие посты блога

Все посты