Tribuna/Футбол/Блоги/І пизд*ць російській федерації/Хотіли побити дітей, натомість отримали по носі. Про матч Маріуполь – Динамо, де Кендзьора грав опорника

Хотіли побити дітей, натомість отримали по носі. Про матч Маріуполь – Динамо, де Кендзьора грав опорника

Кияни проходять до 1/4 фіналу Кубка України.

Автор — Olexiy Dzuba
27 октября 2021, 19:55
6
Хотіли побити дітей, натомість отримали по носі. Про матч Маріуполь – Динамо, де Кендзьора грав опорника

Кияни проходять до 1/4 фіналу Кубка України.

В 1/8 Кубку України зустрічалися перші і остання команди УПЛ на сьогодні. Динамо напередодні обіграв Дніпро–1 з рахунком 2:0. Маріуполь програв на виїзді Вересу з таким самим рахунком. Востаннє азовці вигравали 12 вересня проти Колоса – 1:3. Тому кияни були явним фаворитом цього поєдинку, скільки б Остап Маркевич не говорив, що його «команда буде грати на перемогу», а Мірча Луческу про «важкі виїзди на матчі» в Донецьку область.

Містер знову вдався до ротації. Він змінив стартовий склад на 90% в порівнянні з попереднім двобоєм. В воротах з'явився Бойко, який був «кубковим» кіпером попереднього сезону. Зі старту вийшли Караваєв, Шабанов, Шкурін, Антюх і Вербич. Тренер ніби хотів підкреслити – «у мене є повноцінні футболісти ротації». Важливо відмітити, що в опорній зоні з'явилися основні виконавці – це Сидорчук і Шапаренко. Луческу бачив, які проблеми створив йому Дніпро–1 з опорниками Шепелєвим і Андрієвським в попередньому матчі. Тому вирішив не ризикувати в Кубку.

Шапаренко, без сумніву, MVP 1–го тайму (щойно вигадана мною нагорода). Диригент, по іншому і не скажеш. Саме з його передачі після кутового на 16–ій хвилині забив Вербич. Саме на Миколі найчастіше фолили суперники, не даючи прориватися по центру. В цьому контексті було цікаво спостерігати за боротьбою Шапаренка і Очеретька – найкращого гравця в складі Маріуполя прямо сьогодні. Вона зводилася до єдиноборств, в яких Олег не встигав за більш досвідченим противником. Динамо забило вдруге на 33–ій хвилині. Знову після кутового, відзначився Шабанов після скидки Вербича.

За перший тайм азовці жодного разу не пробили по воротам Бойка. Лише на 45–ій хвилині ледь не вперше дійшли до володінь противника. Здавалося, що Маріуполь приречений. Але на другий тайм Луческу знімає Шапаренка і випускає Шепелєва. І в команди Маркевича починають з'являтися моменти, вона починає грати сміливіше: мали забивати після стандарту на 52–ій хвилині, коли Бойко помилився на виході, але Петерман не влучив в ворота. На 77–ій хвилині сталося щось дивне: Сидорчук пішов, замість нього вийшов Кендзьора, який грав... опорника. Схоже на експеримент від Містера. 5–7 хвилин і Маріуполь покарав за такий хід команду Луческу. Провал в опорній, Очеретько хитнув Шабанова і лівою поклав м'яч в кут воріт.

На більші подвиги азовців не вистачило. Динамо проходить в наступний раунд. Маріуполь сьогодні повністю провалив перший тайм, але не «розклеївся» і вийшов битися на другу частину зустрічі. В цей час Динамо відчувало свою перевагу і дозволило супернику огризатися. Заміни Луческу ще більше посилили цю тенденцію і призвели до пропущеного м'яча. В Містера хоча і є певна обойма гравців, однак вона зараз не дає бажаного результату: опорники провалюються, захисники не завжди встигають, а нападники не забивають. Я зараз говорю про Шабанова, Тимчика, Кендзьору, Шепелєва, Андрієвського, Шкуріна і Раміреса. Тому ще якось вдається здобувати результат на внутрішній арені, але в єврокубках це виглядає як вирок.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты