Tribuna/Футбол/Блоги/І пизд*ць російській федерації/Казка Вернидуба. Шериф обіграв Шахтар, забивши 2 голи-близнюки

Казка Вернидуба. Шериф обіграв Шахтар, забивши 2 голи-близнюки

Український гранд стартує з поразки в Лізі чемпіонів.

Автор — Olexiy Dzuba
15 сентября 2021, 22:58
5
Казка Вернидуба. Шериф обіграв Шахтар, забивши 2 голи-близнюки

Український гранд стартує з поразки в Лізі чемпіонів.

Чи міг хтось подумати до матчу Шериф–Шахтар, що команда Де Дзербі не лише не візьме жодного залікового балу в Тирасполі, а по ділу програє хлопцям Юрія Вернидуба? Навряд. Але тепер це факт.

З двох тренерів-деб'ютантів ЛЧ, українець виявився підготовленішим за італійського колегу. Його команда якісніше виконала план на гру: компактна оборона, гострі контратаки і реалізація своїх моментів.

Тираспольцям десь пощастило під час першого голу. Один з захисників Шахтаря підслизнувся, а Траоре навряд чи так би пробив знову. Але тут він класно приклався по м'ячу і влучив під перекладину, Ісмаїлі просто був статистом в цій ситуації:

Тут варто відмітити обрізку Тете в центрі, швидку флангову атаку Шерифа і пасивність Педріньо, який не добіг за противником:

З 30-ої хвилини команда Вернидуба почала фізично підсідати і більше «притискатися» до своїх воріт. В цей час Шахтар створив найгостріший момент першого тайму – Ласіна Траоре класно пробивав в один дотик після скидки Фернандо, але не влучив:

В останні 15 хвилин першого тайму «гірники» могли спробувати зрівняти рахунок – суперник дозволяв їм більше, ніж раніше. Проте не змогли перетворити штрафні і кутові в реалізовані моменти.

В другому таймі «помаранчеві» понеслися вперед. Це типова історія для нинішнього Шахтаря, коли він намагається коменсувати невдалу гру в обороні потужною атакою та забитими голами. На 51-ій хвилині класно пробивав Марлос, який вийшов на заміну. Далі здалеку стріляв Педріньо. І стався гол. Але другий і в ворота «гірників»:

Це Момо відгукнувся на навіс Крістіано. Знову зліва, знову захисники прогавили, а П'ятов не встиг зреагувати – 2:0. На 77-ій хвилині могли громити Шахтар, але врятував рекошет.

Щодо поля. Так, подекуди це були переорені клапті землі. Така непідготовлена інфраструктура – ганьба для команди, яка потрапила до Ліги чемпіонів. Однак це було дискомфортом для обох клубів: і Шериф, і Шахтар помилялися через це. «Гірники» більше технічна команда, тому їм, напевно, десь було важче адаптуватися до такого поля. Але точно не воно завадило їм забити голи на виїзді.

Шахтар потерпів фіаско на виїзді. Схоже, що Роберто Де Дзербі недооцінив команду Вернидуба. А Юрій Миколайович ідеально скористався своїми знаннями українського чемпіонату. Його казка продовжується. Попереду в українців – Реал та Інтер. Ну що ж, єдиний варіант – це зіграти не гірше, ніж команда Каштру в минулому сезону, інакше жодної євровесни.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты