Tribuna/Футбол/Блоги/І пизд*ць російській федерації/Бенфіка 75 хвилин «жувала» Динамо, але не змогла «проковтнути». Тактика киян майже спрацювала, перемогти завадив Гармаш

Бенфіка 75 хвилин «жувала» Динамо, але не змогла «проковтнути». Тактика киян майже спрацювала, перемогти завадив Гармаш

Матч в Києві закінчився з рахунком 0:0.

Автор — Olexiy Dzuba
15 сентября 2021, 01:29
8
Бенфіка 75 хвилин «жувала» Динамо, але не змогла «проковтнути». Тактика киян майже спрацювала, перемогти завадив Гармаш

Матч в Києві закінчився з рахунком 0:0.

Динамо зустрічалося вдома з португальською Бенфікою, в складі якої грає наш Роман Яремчук. «Поквитатися» забитими голами з колишнім клубом в українця не вийшло. Найгостріший момент нападник мав на 41-ій хвилині, після обрізки Шапаренка в центрі поля. Але тоді удар з дистанції потягнув Бойко.

Інших моментів Яремчук не мав, а на 60-ій хвилині його замінили. В інтерв'ю після матчу він зізнався, що «поки що і на 50% не грає в новому клубі так, як це було в Генті».

Схоже, що план на гру Динамо виглядав наступним чином: оборонятися з підстраховками 75 хвилин, а решту 15-18 хвилин, коли в суперника буде менше сил, шукати свої моменти в атаці. Саме тому Циганков опускався нижче в зону Кенжори і допомагав, коли поляк не встигав. Так само, як і Забарний приходив на допомогу Сироті. Або ж Миколенко, який приділяв увагу не лише своєму флангу, але і центральній зоні.

Тим часом в атаці самотньо бігав Шкурін, який вийшов зі старту і якого через годину замінив Гармаш. Ілля був непоганий в підіграванні партнерам, але йому не завжди вдавалося чіплятися за м'яч. Також він не брав на себе гру в епізодах, коли мав це робити – захисники португальської команди банально витісняли форварда на фланг. Але варто розуміти, що Луческу приніс в жертву атаку, особливо в першому таймі:

Тактика Містера приносила свої результати: Бенфіка володіла м'ячем (24% на 76% в першому таймі), але відверто мучилася в його просуванні. Оскільки вінгери також оборонялися, виконуючи нехарактерну для себе роботу, то це призводило до штрафних. У Бенфіки виникали моменти після нестандартного виконання стандартів. Як ось на 39-ій хвилині, коли Рафа Сілва перекинув Бойка, але не влучив в ствір воріт:

Або коли динамівці самі собі «привозили». Як на 33-ій хвилині, коли Бойко чомусь вирішив зіграти в комбінаційний футбол і віддав в центр на Сидорчука, якого відразу запресингували противники:

Атака Динамо «ожила», коли на 75-ій хвилині на поле вийшли Вербич і, особливо, Караваєв. Олександр відверто додав свіжості на фланзі, замінивши Циганкова. Він же прострілив через кілька хвилин після виходу на Вербіча, але той не очікував, що захисник промахнеться по м'ячу і не виставив вчасно ногу.

Ну а найгостріший момент виник на останній хвилині, коли Гармаш навісив на Шапаренка і той пробив Влаходімоса. Микола був, напевно, найкращим гравцем на полі: класно пробив штрафний на початку матчу – потягнув кіпер, влучив в перекладину на останніх хвилинах і забив майже переможний гол. На жаль, Денис був в офсайді, коли до цього отримував передачу від Миколенка. Тому рахунок залишився 0:0.

Динамо було близьким до перемоги. Вдома, проти Бенфіки, з підтримкою «Олімпійського». Навряд Баварія або Барселона дозволять взяти хоча б якісь залікові пункти киянам. А з португальцями на виїзді також варто очікувати складної гри. Тому сьогодні ми втратили 2 бали, а не здобули 1. Плюс в тому, що у киян був чіткий план на гру, який команда вдало виконала. При цьому пам'ятаємо, що Бенфіка зараз – далеко не найсильніша команда Європи. Тому наскільки серйозно нам вдасться «потягатися» з німцями та каталонцями – це вилике питання.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты