Tribuna/Футбол/Блоги/І пизд*ць російській федерації/Млинці для Павелка. Петраков довів, що гідний бути головним тренером без приставки «в.о.»

Млинці для Павелка. Петраков довів, що гідний бути головним тренером без приставки «в.о.»

Збірна відіграла перші три матчі під керівництвом нового керманича

Автор — Olexiy Dzuba
9 сентября 2021, 14:15
4
Млинці для Павелка. Петраков довів, що гідний бути головним тренером без приставки «в.о.»

Збірна відіграла перші три матчі під керівництвом нового керманича

Ще тиждень тому здавалося, що результат матчу зі збірною Казахстану – це трагедія. А потім казахи грають ті самі 2:2 з боснійцями, а Фінляндія поступається 2:0 Франції. І шанси України на потрапляння до ЧС-2022 в Катарі стабілізувалися. Тут важливо пам'ятати, що за перше місце нам практично не світить. А друге – це два спаринги, тому потрібно буде додатково налаштовуватися на нових суперників. Але перед цим будуть точно 2 непростих виїзди до Боснії і Фінляндії.

Перший млинець

Свої дебютні три матчі на чолі збірної України Петраков провів нормально. Не ідеально. Не провально. А саме так, як дозволяв обмежений графік і власне бачення гри. Напевно, ми могли втримати переможний результат проти збірної Казахстану. Як виявилося на днях, Валіуллін, який нам забив двічі, провалив тест на допінг. Проте збірній України не начислять за це додаткових балів, тому що перевірку він пройшов вже після поєдинку.

В тому матчі наші футболісти класно атакували. Створили 5 залізобетонних моментів, але не перетворили кількість в якість. Тут Петракову варто віддати належне за сміливий план на гру при 2 днях на тренування. Але пожурити за відсутність балансу в середині поля і значне нехтування обороною. Можна скільки завгодно «вішати собак» на Караваєва, але в кінцевому результаті винна вся команда і головний тренер.

Другий млинець

Поки що найкращий матч збірної при Олександрові Васильовичу. Українці класно відіграли в обороні, де супер-соло видав Сергій Кривцов. Невтомний Яремчук, здається, що вічний Ярмоленко та гол-красень Шапаренка – все це вписано в історію українського футболу. І підримка вболівальників на «Олімпійському» – вона додатково стимулювала збірників.

Тут Петракову знову потрібно віддати належне за план на гру, який був чіткіший, ніж з казахами. Він розумів, що з французами немає чого тягатися на рівних. Але їх можна «прижати» на контратаках. І ця задумка спрацювала майже ідеально. Так, нам десь пощастило – рятувала стійка і так, ця збірна Франції зараз не в найкращій формі. Можливо, навіть не вистачило тієї сміливості, яка була в матчі з Казахстаном. Також серед мінусів – фізична готовність – ми відверто підсіли в середині другого тайму і Петраков мав раніше реагувати на це замінами. Але фінальний результат говорить сам за себе.

Третій млинець

Експериментальний футбол в товариському матчі. Троє дебютантів в стартовому складі, а загалом п'ять нових гравців. Петраков зробив те, на що так і не встиг наважитися Андрій Шевченко. Він влив не один літр «свіжої крові» до збірної – нарешті Кочергін, Булеца, Качараба. Деякі журналісти, які буквально цього вимагали і тут незадоволені. Мовляв, що це дає і нехай основна обійма краще зіграється. Це називається «завжди йдемо від протилежного».

Тут Петракову респект за те, що дав шанс новим іменам. Але варто пожурити за дуже невизначений матч. Гравці погано відчували один одного, не було якісного переходу від оборони в атаку і багато обрізок на останньому рубежі перед своїми воротами. Ми могли і мали програвати з розгромним рахунком, проте зіграли чудом 1:1. Класно розкрився Тимчик, новоприбулі «спробували пороху» першої команди. Для чого тоді ще існують товариські матчі?

Страва для Павелка

Ось так Олександр Петраков і «приготував млинці» для Андрія Павелка. І якби той менше був зайнятий розбірками з Шевченком, то міг би «розпробувати» їх краще. І, о чудо, вони йому б сподобалися. І він, о Боже, забрав приставку «в.о.» та зробив Васильовича повноцінно «головним». Тренеру ще є над чим працювати, але першими трьома матчами від довів, що гідний бути таким самим, як і святий Шева на чолі збірної.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты