Tribuna/Баскетбол/Блоги/Штатна ситуація/Дюрент у «Голден Стейт», а Ірвінг у «Бостоні». Якою була НБА на момент останнього матчу Клея Томпсона

Дюрент у «Голден Стейт», а Ірвінг у «Бостоні». Якою була НБА на момент останнього матчу Клея Томпсона

Шутер «Уорріорз» нарешті повертається!

9 января 2022, 14:36
6
Дюрент у «Голден Стейт», а Ірвінг у «Бостоні». Якою була НБА на момент останнього матчу Клея Томпсона

Шутер «Уорріорз» нарешті повертається!

Клей Томпсон напередодні оголосив про своє повернення в НБА після понад дворічної перерви. Він порвав хрестоподібні зв’язки лівого коліна в останньому, шостому матчі фінальної серії сезону 2018/19, у якій його «Голден Стейт» програв «Торонто». Захисник пропустив увесь сезон, а перед початком наступного порвав ахіллове сухожилля на правій нозі під час тренування.

Відновившись від обох травм, Томпсон анонсував своє повернення вже у найближчому матчі «Уорріорз» проти «Клівленда», а головний тренер «Голден Стейт» Стів Керр пообіцяв, що обов’язково випустить Клея у стартовій п’ятірці.

З моменту останнього матчу Клея Томпсона в НБА пройшло 940 днів, або ж понад два з половиною роки. Пригадуємо, якою була найсильніша баскетбольна ліга планети на момент тієї самої зустрічі між «Голден Стейт» та «Торонто» у фіналі.

Суперзіркове тріо «Брукліна» ще не об’єдналось. Усі грають у різних клубах і ніхто не виступає за «Нетс»

Кевін Дюрент отримав травму напередодні тієї самої травми Томпсона. Тоді ще форвард «Голден Стейт» пошкодив ахілл у п’ятому матчі фінальної серії 2019-го. Згодом КейДі перейде до «Брукліна», пропустить увесь сезон 2019/20 і повернеться у сезоні 2020/21, об’єднавшись із двома іншими суперзірками НБА.

Кайрі Ірвінг виступав за «Бостон», але вже влітку також переїхав до «Брукліна». Талановитий захисник набрав 50 очок у своєму дебютному матчі за «Нетс», а потім потрапив до низки скандалів: відмовлявся грати, відмовлявся вакцинуватися, через що й отримав заборону на виступи в НБА, і лише нещодавно знову повернувся на паркет у якості гравця «Брукліна».

Джеймс Харден грає за «Г’юстон» і навіть не планує переїжджати. Він став найкращим скорером регулярного чемпіонату сезону 2018/19 і фінішував у топ-3 у голосуванні за MVP. Борода переїде в «Бруклін» тільки у сезоні 2020/21, коли у «Нетс» розпочнуться серйозні проблеми із Кайрі Ірвінгом.

Кавай Ленард виграв чемпіонство із «Торонто» і того ж літа переїхав у команду із великого ринку

Форвард був одним із тих, хто міг на власні очі побачити ту саму травму Клея Томпсона. Пізніше того ж вечора Кавай вдруге у своїй кар’єрі став чемпіоном НБА, вдруге отримавши нагороду MVP фіналу. А вже згодом переїхав у Лос-Анджелес, де почав виступати за «Кліпперс». Нинішній сезон Ленард пропускає повністю – все також через травму хрестоподібних зв’язок.

Уестбрук і Джордж будували «Оклахому» майбутнього. Але наступний сезон вони розпочали вже не як гравці «Тандер»

На початку липня Пола Джорджа обміняли в «Кліпперс», де він об’єднався із Каваєм Ленардом, а вже за тиждень Расселл Уестбрук поїхав до «Г’юстону» – допомагати своєму давньому другові Джеймсу Хардену.

Джордж досі грає за «Кліпперс» і через травму Кавая змушений самотужки тягнути команду. А от Уестбрук після цього встиг пограти ще у кількох командах. У грудні 2020 року його обміняли у «Вашингтон» на Джона Уолла. Там він пограв разом із українцем Олексієм Ленем та вивів команду у перший раунд плей-оф. А вже влітку 2021-го Расселл перебрався до «Лейкерс», де намагається будувати суперкоманду із Леброном та Девісом.

Ентоні Девіс грає у «Новому Орлеані» і тільки мріє про плей-оф. Вже за рік він стане чемпіоном НБА

Бігмен «Пеліканс» залишався однією із головних невдах НБА. За довгих сім сезонів він лише двічі грав у плей-оф, де не мав ніякого успіху. А вже в липні того ж 2019-го Девіс перебрався до Леброна Джеймса у «Лейкерс», які в умовах довгого ковідного сезону та плей-оф у «бабблі» таки зуміли стати чемпіонами. Зараз Ентоні Девіс намагається повернути собі ту саму форму та знову почати зносити всіх на своєму шляху, але поки у нього, як і в усіх «Лейкерс», це не надто виходить.

Кемба Уокер йде за графіком легенди «Шарлотт», а вже згодом змінить три клуби і стане звичайним рольовиком

Кемба провів у «Шарлотт» довгих вісім сезонів, встановивши купу клубних рекордів. В липні 2019-го його обміняли у «Бостон» на заміну Кайрі Ірвінгу. Після двох невиразних сезонів у «Селтікс» Уокер переїхав до «Оклахоми», яка викупила його контракт і відпустила у вільне плавання. А вже по ходу сезону захисник прибився до «Нікс», встиг пережити виходи в старті, виведення зі складу та чергове повернення до нього.

Дончіч став найкращим новачком, а Джа Морант ще не дебютував в НБА

Зірка Олімпіади-2020 і головна надія «Далласу» Лука Дончіч провів свій дебютний сезон в НБА і був визнаний найкращим новачком сезону. А одна з головних зірок сучасної ліги – лідер «Мемфіса» Джа Морант лише влітку після травми Клея прийшов у НБА, отримав нагороду найкращому новачку у 2020-му, а прямо зараз входить в топ-3 у голосуванні на Матч всіх зірок.

Повернення Клея Томпсона – одна із найбільш очікуваних подій усього сезону 2021/22. У тому таки голосуванні на Матч всіх зірок фанати віддали за захисника «Голден Стейт» вже понад 360 тисяч (!) голосів.

Він вже реалізовує по кілька десятків триочкових поспіль на тренуваннях і, здається, повністю готовий оформити повноцінний камбек в НБА. Із ним «Голден Стейт», який прямо зараз є однією із найкращих команд ліги, можуть знову почати домінувати та штампувати титули один за одним.

Фото: NBA, Getty Images

Другие посты блога

Все посты