Tribuna/Баскетбол/Блоги/Штатна ситуація/Бадьорий день українців в НБА: Лень майже оформив дабл-дабл в матчі з «Кінгз», а у Михайлюка 14 очок проти «Голден Стейт»

Бадьорий день українців в НБА: Лень майже оформив дабл-дабл в матчі з «Кінгз», а у Михайлюка 14 очок проти «Голден Стейт»

Солідні матчі від наших хлопців!

15 апреля 2021, 12:53
2
Бадьорий день українців в НБА: Лень майже оформив дабл-дабл в матчі з «Кінгз», а у Михайлюка 14 очок проти «Голден Стейт»

У нинішньому сезоні Святослав Михайлюк та Олексій Лень доволі часто проводять матчі в один день, проте стабільно синхронно радувати своїх вболівальників їм поки не вдається. Хотілось би, аби сьогоднішній виняток якомога швидше став приємною традицією.

Обидва українці сьогодні провели якісні поєдинки, а от їх команди показали кардинально різні результати.

Лень зупинився за крок від дабл-даблу проти «Сакраменто». Цього сезону він вже запалював у грі проти колишнього клубу

На гру проти «Кінгз» Олексій Лень вийшов у стартовій п’ятірці, але провів на майданчику найменше часу серед усіх «стартерів» столичного колективу. Хоча бігмену «Вашингтона» взагалі чудово вдаються матчі саме проти «Сакраменто», чиї кольори він захищав у сезоні 2019/20.

У березні Лень оформив свій перший і поки єдиний дабл-дабл за «Уізардс» – набрав 13+12 якраз проти «Кінгз». Щоправда, тоді «Вашингтон» прикро поступився 119:121.

Зараз же ситуація для команди Алекса Леня куди краща: їм вдалося впевнено здолати «Сакраменто» (123:111),  і максимально близько підібратися до зони плей-ін (до «Чикаго», що йде десятим на Сході, залишилась лише одна перемога).

Сам Олексій відзначився вісьмома очками та десятьма підбираннями, зумів поставити блок-шот і віддати результативну передачу.

Ікс-фактором у команді українця знову став Рассел Уестбрук. Захисник оформив шостий тріпл-дабл поспіль (!) і привів «Вашингтон» до чергової перемоги.

Тепер на «Уізардс» чекає перевірка «Новим Орлеаном» та «Детройтом», а вже потім зустріч із «Оклахомою» Свята Михайлюка, яка сьогодні розгромно поступилась «Уорріорз»

Михайлюк набрав 14 очок проти «Голден Стейт», але матч викрав шикарний перформанс Стефа Каррі

Святослав теж з’явився у старті «Тандер» і отримав понад 25 хвилин для того, аби продемонструвати свої вміння у грі проти «Голден Стейт» – знекровленої, але однаково небезпечної команди.

Український свінгмен «Тандер» реалізував 4 двоочкових і два дальніх кидки, набрав 14 очок, зробив 5 підбирань і 3 результативні передачі, але його команда «влетіла» у «-38» (109:147). Все завдяки Стефу Каррі, який знову включив режим снайпера.

Лідер «Голден Стейт» провів свій 200-й матч, в якому набрав понад 30 очок. А ще настріляв аж 11 триочкових за три чверті та вже планував побити рекорд НБА за кількістю точних дальніх кидків в одному матчі (рекорд ліги – 14, належить одноклубнику Каррі Клею Томпсону, особистий рекорд Стефа складає 13 триочкових).

Проте завадив головний тренер «Уорріорз» Стів Керр, який вирішив, що випускати Каррі за переваги «+44» просто неетично. Зрештою, захисник взагалі не вийшов на паркет в останній чверті зустрічі.

«Оклахома» продовжує грати у своє задоволення, грамотно «зливати» сезон і ні на що не претендувати. Від плей-ін «Тандер» відділяє вже шість перемог, а від прямого місця у плей-оф взагалі 11. Зараз команда Марка Дейгнолта просто відбуває сезон і починає задивлятися у майбутнє.

Вже у наступному матчі «Окла» завітає у гості до колишньої команди Свята Михайлюка – «Детройт Пістонс». Сподіваємося, що захисник візьме приклад з Олексія Леня і видасть проти колишніх партнерів один із найкращих матчів у сезоні.

Фото: Getty Images/ Zach Beeker,  Michael Gonzales

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты