Tribuna/Баскетбол/Блоги/Штатна ситуація/Чому Джордан обрав 23, а Уестбрук – 0? Дев’ять символічних історій про ігрові номери зірок НБА

Чому Джордан обрав 23, а Уестбрук – 0? Дев’ять символічних історій про ігрові номери зірок НБА

Кожен вкладає у номер на джерсі особисте символічне значення

16 августа 2020, 19:53
6
Чому Джордан обрав 23, а Уестбрук – 0? Дев’ять символічних історій про ігрові номери зірок НБА

Від редакції: ви знаходитеся в блозі Штатна ситуація. Саме тут ви знайдете найцікавіші тексти про НБА. Як ретро, так і актуальні. Радимо всім підписатися. Буде цікаво навіть тим, хто не стежить за баскетболом. А зараз підтримайте автора плюсами та коментарями.

***

Ігровий номер – один із найважливіших атрибутів кожного баскетболіста, а його вибір іноді перетворюється на справжній ритуал. У школі чи університеті гравці часто беруть номер свого кумира, намагаючись бути схожими на нього. Проте професійні спортсмени вкладають у звичайну «цифру на майці» набагато глибший сенс. Часто це пов’язано із якимись особистими переживаннями чи життєвими історіями. I часто саме номер на джерсі нагадує баскетболістам заради чого вони тут, допомагає не здаватись у важких ситуаціях, рухатись далі.

Саме тому пропонуємо вашій увазі 9 найцікавіших та найсимволічніших історій, пов’язаних із ігровими номерами зірок НБА.

Кевін Дюрент, №35

Головним баскетбольним ментором КейДі був Чарльз Крейг, який зумів максимально розкрити потенціал Дюрента та змотивувати його на подальшу професійну кар’єру. За рік до вступу Кевіна в університет Техасу, Крейг був жорстоко вбитий у віці 35 років. При виборі ігрового номеру для колледжу Дюрент обрав саме №35, аби почтити пам’ять тренера.

Цей ігровий номер КейДі зберігав і впродовж усієї ігрової кар’єри в НБА до моменту переходу у «Бруклін Нетс»

Гілберт Арінас, №0

Більшу частину своєї кар’єри у НБА Арінас провів саме під номером «0». Це було постійне нагадування собі і всім оточуючим про те, скільки хвилин він мав би зіграти у головній баскетбольній лізі планети на думку критиків та його тренера з університету Арізони. Гілберт провів у НБА понад 10 сезонів, тричі викликався на Матчі всіх зірок. А номер на його спині щоразу нагадував про те, що ніколи нічого не можна ставити під сумнів.

Майкл Джордан, №23

Номер 23 – синонім легенди «Чикаго Буллз» Майкла Джордана. Проте його історія пов’язана не стільки із самим Майклом, як із його братом Леррі. Він постійно обігрував майбутнього короля НБА 90-х у іграх один на один, був головною зіркою шкільної команди і носив на спині номер 45.

Джордан у старшій школі обрав 23 тому, що хотів бути хоча б наполовину настільки хорошим гравцем, як його брат. До речі, сам Майкл також виступав у НБА під номером 45, саме на честь Леррі.

Метта Уорлд Піс, №37

Після переходу у «Лейкерс» у 2009 році Метта Уорлд Піс обрав собі номер 37. Це знак поваги Майклу Джексону, чий альбом «Thriller» протримався у топах поп-чартів 37 тижнів.

Деміан Ліллард, №0

0 на спині Лілларда символізує зовсім не нуль, а літеру «О». Юність Дейма дуже міцно пов’язана саме із нею, адже він народився у Окленді, грав у колледжі Огден, а його команда НБА – «Портленд Трейл Блейзерс» зі штату Орегон.

Дуейн Уейд, №3

Важке дитинство Уейда змусило його звернутись до пошуку істини у релігії. Саме тому номер 3 на джерсі Уейда символізує не кількість його чемпіонських перстнів, а біблійну Святу Трійцю.

Денніс Родман, №70

Під час виступів за «Даллас Маверікс» Денніс Родман захотів носити на джерсі номер 69. Проте тодішній комісар НБА Девід Стерн нікому не дозволяв брати собі саме цей номер (у лізі він під неофіційною забороною), тому Родман сказав, що все ж візьме 69, але просто додасть до нього ще одиницю.

Кріс Пол, №3

CP3 має одну із найбільш символічних історій виникнення свого номера. Його батька звуть Чарльз Пол (Charles Paul), а старшого брата – Чарльз Пол-молодший (Charles Paul-jr). Кріс третій у своїй сім’ї, хто має ініціали CP, тому він вирішив закріпити це ще й на ігровій майці.

Расселл Уестбрук, №0

«Ви починаєте з нуля, коли вже пройшли через щось і прагнете почати спочатку. Це допомагає вам знову розпочати працювати. Це допомагає вам повернути здобич», – сказав Уестбрук, коли вирішив грати під номером 0 в університеті UCLA. У НБА його філософія не змінилась, і протягом усієї своєї кар’єри він грає саме із нулем на джерсі.

Фото: ESPN, Reddit, Yahoo Sports, Getty Images

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты