Tribuna/Баскетбол/Блоги/Штатна ситуація/Ді Капріо, Емінем, Бейонсе і навіть Мандела. Найвідоміші фанати кожного клубу НБА

Ді Капріо, Емінем, Бейонсе і навіть Мандела. Найвідоміші фанати кожного клубу НБА

Ви навіть не уявляєте, наскільки деякі селебрітіс обожнюють баскетбол

12 августа 2020, 20:51
9
Ді Капріо, Емінем, Бейонсе і навіть Мандела. Найвідоміші фанати кожного клубу НБА

Від редакції: ви знаходитеся в блозі Штатна ситуація. Саме тут ви знайдете найцікавіші тексти про НБА. Як ретро, так і актуальні. Радимо всім підписатися. Буде цікаво навіть тим, хто не стежить за баскетболом. А зараз підтримайте автора плюсами та коментарями.

***

Майже на кожній грі НБА серед звичайних вболівальників завжди можна побачити кілька знаменитостей, які з цікавістю спостерігають за подіями на паркеті. Хтось з них завітав на матч за запрошенням у якості одноразової акції, а хтось вже впродовж довгих років є фанатом якоїсь із команд.

Більше того, таким навіть карантин не став на заваді. Окрім легенди «Бостона» Пола Пірса, який завітав на гру рідної команди на «віртуальну трибуну», і Кріса Боша, який спостерігав за матчем «Майамі», на днях гру «Лос-Анджелес Лейкерс» відвідав відомий репер Lil Wayne.

Не дивно, що у кожного клубу НБА є декілька фанатів-селебрітіс, про яких ми сьогодні дізнаємось дещо більше.

«Атланта Хоукс»

Атланта – столиця реперів, тому зовсім не дивно, що місцеву команду найбільше підтримують саме представники хіп-хоп індустрії. На матчах «Хоукс» часто можна помітити учасника тріо Migos – Quavo. Клуб також підтримують 21 Savage, Lil Yachty, Future та інші реп-зірки. Навіть зірка трилогії «Година пік» кіноактор Кріс Такер.

Але головним фаном «Атланти» все ж є репер 2 Chainz. Він старається не пропускати жодної гри улюбленої команди, часто виступає на матчах під час перерви, навіть має джерсі «Хоукс» з власним іменем.

«Бостон Селтікс»

«Кельти» завжди можуть розраховувати на підтримку одразу трьох великих зірок кіноіндустрії – Марка Уолберга, Бена Аффлека та Мета Деймона. Останній часто з’являється в атрибутиці улюбленого клубу на публіці.

«Бостон» також підтримує ведучий популярного вечірнього шоу Конан О’Брайен, Брюс Уілліс, кельтик-панк-рок-група Dropkick Murphys, а ще зірка кіно та реслінгу Джон Сіна, який є уродженцем Бостону. Окрім «Селтікс» Джон підтримує ще й їхніх футбольних сусідів – «Нью-Інгленд Петріотс».

«Бруклін Нетс»

Головний фанат «Брукліна» – популярний хіп-хоп виконавець Jay-Z. Артисту навіть належить невелика частка клубу. Саме він першим оголосив про те, що «Нетс» переїздять із Нью-Джерсі до Брукліна.

Окрім Jay-Z активним фаном команди є також комік та актор Кріс Рок. А ще любов до «Нетс» приписують одному із засновників групи «The Beatles» Серу Полу МакКартні.

«Вашингтон Уізардс»

Репер Wale окрім того, що часто з’являється на матчах команди у якості глядача, інколи ще й виступає у перервах матчів та заряджає інших вболівальників на підтримку рідного клубу

«Уізардс» також підтримує квотербек «Балтимор Рейвенс» Роберт Гріффін III, який провів дитинство у Вашингтоні і тоді ж став фаном команди. Коли Роберт виступав за команду НФЛ «Вашингтон Редскінз», його часто можна було побачити на матчах «Уізардс»

«Голден Стейт Уорріорз»

У «воїнів» також дуже багата армія відомих фанатів. Наприклад, голлівудські актриси Кейт Хадсон і Джессіка Альба вболівають за команду з середини нульових, ще до приходу у «Голден Стейт» Стеффа Каррі і Клей Томпсона.

Відомий філіпінський боксер Менні Пак’яо теж часто з’являється на матчах команди, а іноді навіть сам грає у баскетбол, звісно ж у джерсі «Уорріорз». Регулярно на ігри «Голден Стейт» ходить також голлівудський режисер, автор фрашнизи «Зоряні Війни» – Джордж Лукас.

«Даллас Маверікс»

Найвідоміший фанат «Далласа» – їх власник, американський мультиміліардер Марк К’юбан. Серед персон, які не мають прямого стосунку до клубу, найвідомішими є актор Джордж Клуні та екс-футболіст Тоні Ромо, який усю професійну кар’єру провів у якості квотербека «Даллас Ковбойз».

Володар премії «Оскар» Джеймі Фокс – теж затятий фанат баскетболу. Враховуючи те, що він народився та виріс саме у Техасі – зовсім не дивно бачити його на вулицях серед фанатів «Маверікс» у джерсі команди.

«Денвер Наггетс»

Джон Елвей – ще один екс-футболіст, який всю кар’єру грав на позиції квотербека за місцеву команду з НФЛ «Денвер Бронкос». Очевидно, що саме тоді Джон і почав підтримувати «Наггетс». Не припинив це робити й до сьогодні.

А це вже було у «Південному Парку»? Так, автори легендарного мультфільму Трей Паркер і Метт Стоун – також віддані фани «Наггетс». Можливо, саме тому у мульті стільки жартів та відсилань до НБА.

«Детройт Пістонс»

Репер Емінем впродовж всього життя щиро підтримує команду із рідного Детройту. Він часто з’являється на матчах, бере участь у різних рекламних компаніях та просто гуляє вулицями у майці рідного клубу.

Можливо, ви будете здивовані, але відомий політичний діяч Нельсон Манделла теж був фанатом «Пістонс». В його гардеробі було одразу кілька комплектів спортивних форм та джерсі із символікою команди.

Також всі детройтські спортивні команди підтримує музикант та актор Кід Рок.

«Індіана Пейсерс»

За одну із найбільших «темних конячок» нинішнього сезону вболіває актор та комік Майк Еппс. Хоч відомих фанатів у «Пейсерс» не так багато, Майк встигає замінити їх усіх. Він регулярно ходить на матчі та підстрибує після ефектних моментів у грі.

Ще одним вболівальником «Індіани» є триразовий чемпіон серії перегонів NASCAR автогонщик Тоні Стюарт.

«Клівленд Кавальєрс»

R&B виконавець Usher підтримує рідних «Кавальєрс» не гірше, ніж Еппс підтримує «Пейсерс». Артист завжди залишався відданим команді, святкував довгоочікуване чемпіонство у 2016 разом із гравцями, а нещодавно став міноритарним власником клубу.

Гравець НФЛ Джо Хейден у період з 2010 по 2016 виступав у складі команди «Клівленд Браунс», і часто зазирав на матчі сусідів із НБА. Після переходу у «Піттсбург» Хейден з’являється на іграх рідше, лише у футбольне міжсезоння. Проте продовжує підтримувати команду.

«Лос-Анджелес Кліпперс»

Актор та комік Біллі Крістал настільки активно та експресивно підтримує «Кліпперс», що іноді справді виглядає наче роздратований тренер команди.

Проте найвідомішим фаном «парусників» все одно є один із найкращих боксерів в історії – Флойд Мейвезер. «Pretty Boy» часто ганяє на матчі клубу, а кілька місяців тому заявив, що готовий повністю викупити франшизу «Кліпперс». Однак далі розмов діло поки не зайшло.

«Лос-Анджелес Лейкерс»

Ціла когорта зірок Голлівуду регулярно з’являються на арені «Staples Center» у пурпурово-жовтих джерсі. Найвідоміші з них – Адам Сендлер, Дензел Вашингтон, Тобі Магуайр, Леонардо Ді Капріо та Джек Ніколсон, який взагалі є ледь не головним фаном «Лейкерс».

Вболівальниками команди також є Ентоні Кідіс та Майкл «Флі» Бальзарі – вокаліст та бас-гітарист групи Red Hot Chilli Peppers. А ще на ігри «озерників» полюбляє ходити репер Ice Cube. У одному з інтерв’ю він заявив, що є фаном «Лос-Анджелеса» ще з часів Елгіна Бейлора та Джеррі Уеста, тобто з раннього дитинства. Що ж, це справді заслуговує на повагу.

«Маямі Хіт»

За часів «Великого тріо» Уейд/Бош/Леброн у «Хіт» з’явилося дуже багато фанатів, проте мало хто з них і досі підтримує команду. Один із тих, хто все ж залишився – популярний співак Джастін Бібер.

Взагалі у «Маямі» ледь не найбільша селебріті фан-спільнота, що не дивно, враховуючи популярність команди і те, що багато світових зірок живуть якраз у Флориді.

Серед них відомі артисти Flo Rida та Rick Ross, актор Едріан Броуді, екс-футболіст і власник футбольного клубу «Інтер Маямі» – Девід Бекхем, всесвітньо відома тенісистка Серена Уільямс (яка є міноритарною власницею клубу НФЛ «Маямі Долфінс»), а ще найтитулованіший легкоатлет Усейн Болт.

«Мемфіс Гріззліс»

У «Мемфіса» із фанами все куди скромніше, однак справжня зірка музичної індустрії Джастін Тімберлейк може потягатись у вірності команді із будь-яким іншим вболівальником НБА. Навіть його новонароджений син був одягнений у форму «Гріззліс» на його першому опублікованому фото.

«Мілуокі Бакс» 

Представники інших видів спорту, які виступають за команди із Вісконсіна, постійно підтримують своїх колег із НБА. Наприклад, фанатами «Бакс» є футболісти «Грін-Бей Пекерс» Девід Бахтіярі, Террел Оуенс та головна зірка команди – квотербек Аарон Роджерс. А ще клуб підтримує один із найбільш популярних бейсболістів світу, гравець «Мілуокі Брюерс» Крістіан Йєліч.

Серед людей, які не мають стосунку до спорту, найвідомішим фаном «Бакс» є репер Gucci Mane, який підтримував команду під час минулорічної серії плей-офф проти «Торонто Репторс».

«Міннесота Тімбервулвз»

А от «вовки» не сильно користуються попитом у селебретіс, тому серед вболівальників команди суперзірок дуже мало. Найвідомішим є Джессі Вентура, який за своє життя встиг спробувати сили всюди, де тільки хотів. Джессі був реслером, знімався у кіно, а потім навіть став губернатором Міннесоти. Не дивно, що Вентура досі часто шаленіє на матчах «Тімбервулвз».

«Нью-Орлеанс Пеліканс»

Фанатом «Пеліканс» прийнято вважати репера Lil Wayne, який, незважаючи на часті появи на іграх інших команд, є уродженцем Нового Орлеану. Частенько підтримує команду на арені.

На трибунах у атрибутиці «Пеліканс» можна було помітити і інших великих зірок. Зокрема Джессі Айзенберга, володаря двох премій «Оскар» Крістофа Вальца і навіть Самюеля Льюіса Джексона.

«Нью-Йорк Нікс»

Ще одна команда, яка має багато поціновувачів серед селебрітіс через своє вигідне географічне положення. «Нікс» підтримує Спайк Лі, Ума Турман та Бен Стіллер.

Проте найвідоміших фаном команди з NY є Вуді Аллен, який завжди залишається відданим «Нікс» і вболіває за них впродовж всього свого життя.

«Оклахома-Сіті Тандер»

Нещодавно, про свою відданість «Оклахомі» зізнався актор та комік, триразовий володар премії «Еммі» Білл Хейдер. За «Тандер» також вболіває ще одна кінозірка та комедіантка Олівія Манн, яка раніше працювала репортером на футбольних та баскетбольних матчах, звідки і почерпнула свою любов до спорту.

«Орландо Меджик»

«Орландо» суттєво програє по популярності своїм сусідам з Флориди «Маямі», проте «Меджик» сміливо можуть пишатися тим, що найкращий гольфіст усіх часів Тайгер Вудс, обрав саме їх у якості предмету свого обожнювання.

А ще на матчах команди можна побачити екс-гравця «Меджик» Шакіла О’Ніла. Це може свідчити про те, що Шак справді прикипів до «Орландо», досі переживає за свою першу команду.

«Портленд Трейл Блейзерс»

Зірка Голлівуду Елізабет Бенкс після заміжжя із продюсером Максом Хендельманом стала головною фанаткою «Трейл Блейзерс». Макс народився у Портленді, змалечку підтримував команду, тому одразу ж привив любов до баскетболу і своїй дружині. Тепер зіркове подружжя часто відвідує матчі команди вдвох.

«Сакраменто Кінгз»

Екс-гравець НБА та уродженець Сакраменто Кевін Джонсон хоч ніколи й не захищав кольори «Кінгз», проте став одною із найважливіших фігур в історії франшизи. У 2008 році Джонсон став мером міста Сакраменто, зумів вберегти команду від переїзду та допомогти стабілізувати її фінансовий стан. Тому не дивно, що Кевін часто з’являється на матчах «Кінгз» і щиро підтримє команду.

«Сан-Антоніо Сперс»

Головною фанаткою «Сперс» є співачка Селена Гомес, яка народилась у Техасі. Вона часто відвідує ігри «Сан-Антоніо». Дівчина підтримувала команду на арені впродовж багатьох останніх сезонів, має чимало фото у атрибутиці «Сперс».

А от головним фанатом по праву можна вважати актора Денні Трехо. Зірка кіноіндустрії навіть знімався у деяких промо команди, зокрема під час фіналу НБА 2014 року.

«Торонто Репторс»

Хто б ще не фігурував у цьому списку, головним фанатом «Репторс» все одно буде репер Дрейк. Тому просто згадаємо, хто ще підтримує єдину канадську команду з НБА. Матчі «Торонто» часто відвідує британський міліардер Сер Річард Бренсон, відома канадська тенісистка Ежені Бушар, а також легенда світового хокею Уейн Гретцкі.

«Х’юстон Рокетс»

Хоч ми і починали список із головного фанату «Брукліна» Jay-Z, його дружина Бейонсе активно підтримує іншу команду НБА – «Х’юстон Рокетс». Вся справа в тому, що співачка народилась у Техасі, а за «Рокетс» вболіває ще з юних років.

Фанатом «ракет» є також зірка серіалу «Теорія великого вибуху» Джим Парсонс. А також ще один уродженець Х’юстона – хіп-хоп виконавець Тревіс Скотт.

«Чикаго Буллз»

Найвідоміший фанат «Чикаго Буллз» – екс-президент США Барак Обама. Він був сенатором від штату Іллінойс, коли почав вболівати за «биків» (а також за всі інші спортивні команди штату). Звісно ж, Обаму можна помітити на арені у Чикаго, де він підтримує улюблений клуб.

А ще за «Буллз» вболіває зірковий кіноактор Білл Мюррей, телеведуча Опра Уінфрі і репер Каньє Уест, який часто відвідує матчі улюбленої команди у компанії легенди «Чикаго» Скотті Піппена.

«Фінікс Санз»

Підтримати арізонську баскетбольну команду часто приходять представники інших видів спорту, зокрема гравці футбольної команди «Арізона Кардіналс» та бейсбольної «Арізона Даймондбекс». Найчастіше на матчах «Санс» можна було помітити Леррі Фітцджеральда, який у січні цього року став міноритарним власником франшизи НБА.

За команду також вболіває популярна у США співачка Джордін Спаркс та екс-гравець «Санс», легенда НБА, а нині баскетбольний журналіст – Чарльз Барклі.

«Філадельфія Севенті Сіксерс»

Вболівальником «Сіксерс» є зірка Голлівуду Уілл Сміт. Він часто відвідує матчі команди та активно її підтримує. Окрім нього «Філу» також підтримує інший актор – Майкл Бі Джордан, а також репер Meek Mill.

Проте найголовнішим фанатом «сімдесят шостих» по праву можна вважати коміка та актора Кевіна Харта. Він народився у Філадельфії, частіше від усіх інших знаменитостей відвідує матчі команди.

«Шарлотт Хорнетс»

Головним вболівальником «Хорнетс», як би дивно це не виглядало, вважають саме Майкла Джордана. Незважаючи на всю його історію у «Чикаго Буллз», Джордан-вболівальник завжди підтримував команду із рідного штату (Майкл грав за школу та університет у Північній Кароліні).

Крім того, MJ є основним власником «Шарлотт» та керівником з баскетбольних операцій.

«Юта Джаз»

Ну а найбільш відомим фанатом «Юти» є актор Зак Ефрон. Раніше він часто відвідував матчі «Джаз», брав участь у різних активностях і розважав публіку. Вболівальником «Юти» також є репер Macklemore.

Фото: ESPN, NBA, Bleacher Report, CBS Sports, Getty Images

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты