Tribuna/Баскетбол/Блоги/Штатна ситуація/Найкращі матчі регулярного сезона НБА за основними індивідуальними показниками

Найкращі матчі регулярного сезона НБА за основними індивідуальними показниками

61 очко Лілларда, 11 втрат та 41 кидок Хардена і 10 блок-шотів Уайтсайда. Згадуємо, які результати гравці намагатимуться покращити в Орландо.

30 июля 2020, 13:24
Найкращі матчі регулярного сезона НБА за основними індивідуальними показниками

Вже в ніч з 30 на 31 липня, матчем «Новий Орлеан» - «Юта» поновлюється регулярний сезон НБА, який було зупинено через пандемію коронавірусу у березні. Тим не менш, сезон у головній баскетбольній лізі запам’ятався нам багато чим, ще до весняної паузи. Пропонуємо пригадати найкращі матчі регулярки за 11 основними індивідуальними показниками, які гравці ліги намагатимуться покращити у «бабблі» Орландо.

Важливо, що в багатьох показниках немає одноосібного лідера, але виділяється той гравець, який досягнув того, чи іншого результату першим.

Найбільша кількість очків – 61, Деміан Ліллард («Портленд Трейл Блейзерс»)

Незважаючи на усі неймовірні ігри Джеймса Хардена, Янніса Адетокумбо і Трея Янга, саме захисник «Портленда» став автором найрезультативнішого матчу сезона. У грі з «Голден Стейт Уорріорз» 20 січня, Деміан Ліллард майже оформив тріпл-дабл, набравши 61 очко, 10 підбирань і 7 передач, а його команда зуміла здолати найбільш провальний колектив сезона у овертаймі із рахунком 129:124.

У тій грі лідер «Трейл Блейзерс» зумів виконати 37 кидків, з яких реалізував 17 (зокрема, 11 триочкових)

Найбільша кількість асистів – 19, Леброн Джеймс («Лос-Анджелес Лейкерс»)

«Король» вкотре здивував всіх своєю універсальністю і крім того, що сам регулярно набирав понад 25 очок за гру, активно ділився м’ячем із партнерами. Леброн з величезним відривом – найкращий асистент сезону, адже навіть якщо Джеймс не виконає жодної результативної передачі у Орландо (у що дуже слабо віриться), майже ніхто не зможе покращити його показник - 10.6 асиста за матч.

А від руки Маестро 15 січня постраждали формальні господарі рестарту сезону – «Орландо Меджик». Щоправда, 19 асистів Леброна не допомогли «Лейкерс» здолати суперника і «Меджик» поїхали з Каліфорнії із перемогою – 119:118.

Найбільша кількість підбирань – 25, Йонас Валанчюнас («Мемфіс Гріззліс»)

Литовський центровий «Мемфіса» провів майже ідеальну гру. Навіть незважаючи на 4/14 з гри, Валанчюнас зумів реалізувати усі 4 штрафних кидки, набрати 13 очків, а головне – зібрати найбільшу кількість підбирань у сезоні. Йонас закінчив матч із показником 25 (19 підбирань у захисті, 6 у нападі).

Проте, як і у випадку із Леброном, це не допомогло його команді перемогти, і «Гріззліс» вдома програли «Сакраменто Кінгз» - 101:104.

Найбільша кількість перехоплень – 7, Бен Сіммонс («Філадельфія Севенті Сіксерс»)

Таке досягнення підкорилось розігруючому «Філадельфії» вже у другому матчі сезону. Від довжелезних австралійських рук Бена Сіммонса, який постійно перехоплював м’яч постраждав «Детройт». На відміну від декількох інших фігурантів списку, у цьому матчі автор найкращої гри сезону все ж зумів здобути перемогу – 117:111.

Хоча Сіммонсу все одно потрібно працювати над контролем м’яча. Окрім майстерних перехоплень, захисник в тому ж матчі запам’ятався ще й 5 втратами.

Найбільша кількість блок-шотів – 10, Хассан Уайтсайд («Портленд Трейл Блейзерс»)

Центровий «Портленда», безперечно, один із найкращих блокувальників сучасної НБА. Протягом останніх сезонів у лізі Хассан Уайтсайд запам’ятався навіть кількома тріпл-даблами, що включали в себе очки, підбирання і блок-шоти. Тому не дивно, що найкраща гра сезону саме за останнім аспектом, належить саме йому.

Наприкінці листопада від центрового постражали «Чикаго Буллз», Уайстайд дописав до 10 блоків ще й 15 підбирань, а «Трейл Блейзерс» святкували домашню перемогу – 107:103.

Найбільша кількість хвилин на майданчику – 52, Пі Джей Такер («Х’юстон Рокетс»)

У грудневому даллаському дербі «Сан-Антоніо» - «Х’юстон», яке розтягнулося аж на два овертайми, форвард «Рокетс» Пі Джей Такер не запам’ятався майже нічим, окрім того, що провів на паркеті зовсім трохи менше години! Такер набрав 10 очків і 9 підбирань, та закінчив гру із показником результативності +11, але його «Х’юстон» все одно програв «Сперс» 133:135.

Найбільша кількість втрат – 11, Джеймс Харден («Х’юстон Рокетс»)

11 січня 2020 року, коли до Х’юстона на гру приїхала «Міннесота Тімбервулвз», лідер «Рокетс» Джеймс Харден видав черговий неймовірний перформанс, який зруйнував усі поняття здорового глузду. «Борода» оформив своєрідний тріпл-дабл, адже примудрився набрати 32 очки, 12 підбирань і записати на себе одразу 11 втрат м’яча. Усі партнери Хардена разом узяті припустились у тому матчі лише 7 помилок.

Однак, це зовсім не завадило «Х’юстону» знищити «Міннесоту» 139:109, а самому Джеймсу стати найкращим гравцем того матчу

Найбільша кількість точних кидків з гри – 20, Ентоні Девіс («Лос-Анджелес Лейкерс»)

Вже традиційно саме «Міннесота» стає командою, яка дозволяє суперникам відриватись на собі та «набивати статистику». Так сталось і коли «Тімбервулвз» завітали до Стейплз-Центру на гру з «Лейкерс». Ентоні Девіс зумів порадувати фанатів і провів, можливо, свій найкращий матч в сезоні. Центровий записав до свого активу 20 точних кидків з гри, і 10 реалізованих штрафних, а «Лос-Анджелес» розгромив суперника 142:125.

Найбільша кількість кидків з гри – 41, Джеймс Харден («Х’юстон Рокетс»)

Найбільша кількість триочкових кидків – 22, Джеймс Харден («Х’юстон Рокетс»)

І навіть тут від рук головної Бороди НБА постраждала «Міннесота». У переможному для «Рокетс» матчі, Джеймс Харден набрав 49 очків, реалізував 8 триочкових, виконавши 22 кидки з-за дуги. А загалом, захисник зробив 41 кидок, з яких точними були лише 16.

Враховуючи те, що ту гру пропускала інша зірка «Х’юстона» - Расселл Уестбрук, можна подумати, що Харден занадто буквально зрозумів фразу «грати і за себе, і за того хлопця», і забрав собі усі кидки, які раніше виконував Расселл.

Найбільша кількість точних триочкових – 13, Зак Лавін («Чикаго Буллз»)

Шалену кінцівку матчу «Шарлотт» - «Чикаго», у якому захисник «Буллз» Зак Лавін, незважаючи на конфлікт із головним тренером команди, ледве не самостійно витягнув перемогу, пам’ятають, мабуть, усі. Лавін повторив досягнення Стефена Каррі, а до рекорду Клея Томспона йому не вистачило всього одного точного кидка з-за триочкової лінії. «Буллз» у тому матчі перемогли із мінімальною перевагою – 116:115.

Сам Зак Лавін вже не зіграє у нинішньому сезоні, адже «Чикаго» не бере участі у рестарті сезону, проте дуже складно повірити що комусь, і навіть йому самому, під силу повторити щось подібне вже у найближчі тижні. Особливо враховуючи те, що головні снайпери ліги – лідери «Уорріорз» Томпсон і Каррі, теж не гратимуть у Орландо.

Фото: EssentiallySports, The Mercury News, NBC Sports, Getty Images, ESPN

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты