Tribuna/Бейсбол/Блоги/Штатна ситуація/MLB повертається. Короткий гайд по рестарту бейсбольного сезону

MLB повертається. Короткий гайд по рестарту бейсбольного сезону

Коротко і ясно про усе, що потрібно знати перед початком перегляду Головної Ліги бейсболу.

22 июля 2020, 16:49
7
MLB повертається. Короткий гайд по рестарту бейсбольного сезону

У ніч з 18 на 19 липня у США було проведено перші матчі бейсбольного передсезону. Серед політичних та інших неспортивних  подій майже нічого цікавого: на коліну під час гімну стають тільки ті, хто захоче, а якихось гучних і скандальних ситуацій немає взагалі. Тим не менш, Головна Ліга бейсболу знайшла найбільш оптимальний варіант рестарту сезону (багато моментів співпало із тим, про що говорили ще у травні) і вже у ніч з 23 на 24 липня, матчем «Вашингтон Нешналс» - «Нью-Йорк Янкіз» стартує найкоротший в історії регулярний сезон МЛБ. Глядачів на ньому (як мінімум під час регулярного сезону) поки не буде, а як саме все виглядатиме – розберемось далі. Спершу раджу ознайомитись із лютневими матеріалами, які були написані під звичний старт сезону (глобально нічого не змінилось і все залишилось на своїх місцях).

Тепер про те, як саме виглядатиме бейсбольний календар:

У МЛБ розглядали можливість проведення 100-, або 80-матчевого регулярного сезону (замість звичних 162 ігор), проте через неможливість посунути календар сезону одразу на кілька місяців – було вирішено провести регулярку з 60 матчів.

Кожна команда проведе по 10 ігор з кожною з 4 команд свого дивізіону (20 вдома, 20 на виїзді – разом 40 матчів).

Ще 20 матчів будуть із 5 іншими командами того ж дивізіону, але іншої ліги (тобто захід Американської Ліги проти заходу Національної Ліги і т.д.):

6 ігор із найближчим сусідом (наприклад, у «Нью-Йорк Янкіз» - це «Нью-Йорк Метс», а у «Лос-Анджелес Доджерс» - «Лос-Анджелес Ейнджелс»)

По 4 гри проти двох команд сусіднього дивізіону, і по 3 ще з двома командами того ж дивізіону (разом 14).

Це зроблено, насамперед, для того, щоб мінімізувати переїзди та перельоти команд на довгі дистанції через усі Сполучені Штати Америки.

У пост-сезоні змін немає взагалі – 2 учасники плей-оф визначаться завдяки одній грі уайлд-карду, 6 переможців своїх дивізіонів виходять безпосередньо до Divisional раунду до 3 перемог, далі фінал Американської і Національної Ліг (серія до 4 перемог) і «Світова Серія» у якій визначиться чемпіон МЛБ.

Інші важливі моменти:

- Матч всіх зірок, який мав пройти 14 лютого на арені «Доджерс» у Лос-Анджелесі – відмінено. «Доджер-стедіум» прийме All-Star у 2022 році.

- Національна Ліга нарешті затвердила правило «Designated Hitter» - тобто за команди NL тепер також можуть грати бейсболісти, які виходять на биту замість пітчера. При цьому такі гравці не беруть участі в захисті команди і з’являються тільки під час нападу у дуелі з пітчером.

- Проводити зміни в ростері і реєструвати гравців можна до 15 вересня (останній термін, коли можна дозаявити когось для участі у плей-оф).

- Обговорювалась можливість створення окремого закритого тренувального табору для вільних агентів у Нешвіллі, але поки нової інформації щодо реалізації цієї ідеї – немає.

- Гравці зобов’язані щоденно проходити тестування, двічі на день проходити перевірку на симптоми та раз на місяць здавати тест на антитіла.

- Увесь персонал, який не бере безпосередньої участі у матчі – у масках. Гравці, які не беруть участь у матчі – у масках та на трибуні.

- Мінімізація контактів на полі (мінімум обіймів, потискання рук тощо). Після кожного контакту із кількома гравцями змінюватиметься м’яч.

Загалом МЛБ справді знайшли найоптимальніший варіант проведення сезону і як показує практика того ж MLS, чи європейських футбольних чемпіонатів – рестарт, за умов дотримання усіх правил, може пройти чітко, успішно і без інцидентів.

***

Сезон 2020 року - ідеально підходить для того, щоб почати своє знайомство із бейсболом. Ви не встигнете втомитись від довжелезної регулярки, але детальніше розберетесь в усіх нюансах, та зрозумієте романтику цієї гри, а 60-матчева регулярка - все ще досить хороший шанс появи команди, яка сенсаційно для себе самої і всіх навколо вийде до плей-оф і наведе шороху у всій лізі.

Фото: The Denver Post, E!Online

Другие посты блога

Все посты