Tribuna/Бейсбол/Блоги/Штатна ситуація/Як головні зірки бейсболу допомагають боротися із коронавірусом?

Як головні зірки бейсболу допомагають боротися із коронавірусом?

Брегман, Спрінгер, Траут та інші проти Covid-19.

4 мая 2020, 23:27
1
Як головні зірки бейсболу допомагають боротися із коронавірусом?

У одному зі своїх попередніх матеріалів я вже розповідав про те, як зірка MLB, шорт-стоп "Х'юстон Астрос" Алекс Брегман займається волонтерською діяльністю, та допомагає у боротьбі проти пандемії Covid-19. Сьогодні дізнаємось чим саме він займається і хто ще зі світу бейсболу бере активну участь у війні з коронавірусом.

MLB

Розпочнемо із загального. MLB (Головна ліга бейсболу) зробила пожертву у розмірі 1 мільйона доларів США для некомерційних організацій з надання продовольчих послуг. Гроші отримали Feeding America та Meals on Wheels America, які постачають постачають продукти (а також готову їжу), та усі необхідні товари для людей, що потребують цього. До ініціативи також долучився Профсоюз гравців ліги (MLBPA).

На офіційному сайті MLB сказано, що:

"Feeding America розподілятиме кошти між місцевими організаціями, які займаються доставкою продуктів харчування в районах, що мають найбільшу потреби в Сполучених Штатах, для допомоги дітям та сім'ям, які постраждали від закриття навчальних закладів та інших обмежень внаслідок пандемії. Wheels America використовуватиме додаткові кошти для посилення організаційної спроможності мережі, і для забезпечення домашнього харчування вразливим людям похилого віку під час кризи."

Крім цього, Ліга зобов'язала кожен клуб виділити по мільйону долларів на допомогу працівникам стадіонів, на час затримки чемпіонату.

Джордж Спрінгер та Алекс Брегман

Вищезгаданий Брегман, та його партнер по "Астрос" Джордж Спрінгер, стали одними із найактивніших бейсболістів-волонтерів.

Спрінгер особиство від себе пожертував $100 тисяч працівникам Minute Maid Park - стадіону, на якому "Х'юстон Астрос" проводить свої домашні матчі.

"Ці люди допомагають піклуватись про мою сім'ю, коли я йду на роботу. Зараз, коли вони цього потребують, вже я хочу піклуватись про них" - прокоментував свої дії Джордж.

Зі свого боку відзначився і Брегман. Зірковий шорт-стопер впродовж всього карантину активно підтримує малий бізнес, а також фінансово підтримав Houston Food Bank - організацію, що займається гуманітарною допомогою та доставкою продольчих продуктів потребуючим. Алекс перевів на рахунки HFB один мільйон доларів, оплатив 1000 карантинних наборів, які складаються із продуктів харчування, продуктів першої необхідності та засобів індивідуального захисту (маски, рукавички та антисептики), а потім навіть встиг попрацювати у доставці того ж таки Houston Food Bank.

Джастін Верландер

Пітчер "Х'юстон Астрос" Джастін Верландер пообіцяв до нормалізації ситуації віддавати більшу частину зарплатні на підтримку організацій, які займаються боротьбою з Covid-19. Крім того, Джастін та його дружина Кейт Аптон також активно підтримують Houston Food Bank, а непередодні вони відправили 25 тисяч масок до департаменту поліції Детройту, міста, де Верландер розпочинав свою професійну кар'єру бейсболіста.

Тревор Бауер

Ще до запровадження суворого карантину пітчер "Цинциннаті Редс" Тревор Бауер, заручившись підтримкою свого партнера по команді Девіда Карпентера, організував бейсбольний матч у Фініксі, у стилі Sandlot ball (спрощена версія бейсболу у яку, зазвичай, грають діти. Якщо коротко - це бейсбол, на обмеженому просторі (спортмайданчики тощо) та на дворовому, або саморобному покритті (пісок, грунт). Окрім пітчерів "Редс" на матчі був також присутній їх партнер Дерек Дітріх, пітчери "Клівленд Індіанс" Майк Клевінджер та Зак Плесак і аутфілдер "Сан-Дієго" Томмі Фам.

Після гри Тревор Бауер запустив краудфандінгову кампанію збору коштів для працівників Great American Ball Park - домашнього стадіону "Цинциннаті Редс".

Майк Траут

Головна зірка "Лос-Анджелес Ейнджелс" також не стоїть осторонь, і впродовж всього періоду карантину займається благодійністю. Майк Траут активно підтримує малий бізнес, а також постійно допомагає медичному персоналу різних лікарень.

Спочатку Траут відправив їжу працівникам медичного центру "Інспіра" у рідному для нього Нью-Джерсі, та провів відео-конференцію із департаментном поліції Анахайму, які продовжують працювати і забезпечувати порядок на вулицях. Майк привернув увагу громадськості до усіх проблем, з якими стикається поліція у цей важкий час.

Згодом найбільш високооплачуваний спортсмен світу нагодував піццою 90 працівників продуктового магазину ShopRite у рідному містечку Мілвілл, у Нью-Джерсі.

Брайс Харпер

Аутфілдер "Філадельфії Філліс" Брайс Харпер разом зі своєю дружиною Кайлою, зробив пожертвування у розмірі $500 000 для лікарні Philabundance у Філадельфії, та лікарень Direct Relief і Three Square, у рідному для Харпера Лас-Вегасі.

"Лас-Вегас завжди буде моїм першим домом, та домом моєї родини. Філадельфія, наш другий дім, з першого ж дня зустріла нас із розпростертими обіймами. Ці міста для нас так багато означають, і ми з Кайлою хочемо зробити свій внесок, щоб допомогти боротися з наслідками вірусу у Вегасі та Філлі" - написав Харпер у Twitter.

Лос-Анджелес Доджерс

Бейсбольний клуб "Лос-Анджелес Доджерс" виставив на аукціон Dodgers Foundation джерсі головних зірок команди Мукі Беттса, Коді Беллінджера і Клейтона Кершоу із їхніми автографами. Усі виручені кошти також пішли на боротьбу із світовою пандемією коронавірусу.

Фредді Фріман та Джейсон Хейуорд

Екс-партнери по "Атланті Брейвз" Фредді Фріман та Джейсон Хейуорд також активно підтримують благодійні організації у своїх містах.

Фріман перерахував по $50 000 у Atlanta Bank Food та Giving Kitchen - благодійні організації допомоги потребуючим, а також $25 000 у Salvation Army.

Щодо Хейуорда, який зараз захищає кольори "Чикаго Кабс", то він пожертвував по $100 000 у дві найбільших благодійних організації Чикаго - Greater Chicago Food Depository та MASK (організація, яка зараз займається виключно допомогою сім'ям, що постраждали від вірусу)

Марк Хемілтон

Історія Марка Хемілтона, мабуть, найцікавіша з усіх, представлених у цій підбірці. Гравець першої бази дебютував у MLB у 2010 році, у складі "Сент-Луіс Кардіналс". Проте із бейсболом у хлопця не склалось, він зіграв усього кілька матчів, був підписаний іншими командами, у складі яких так і не виходив на поле, і закінчив кар'єру, так і нормально її і не почавши.

Натомість Марк повернувся до Нового Орлеану, аби закінчити навчання та отримати ступінь бакалавра з неврології. Хемілтон навчався у "Hofstra Northwell School of Medicine" однак, йому, та усьому випускному курсу, було дозволено достроково закінчити навчання, у зв'язку із пандемією коронавірусу у Сполучених Штатах Америки. Марк пройшов стажування і просто зараз працює та рятує людям життя у єврейському медичному центрі у Лонг-Айленді, спеціалізуючись на інтервенційній радіології (рентген-хірургія).

Звісно, це далеко не весь список усіх гравців MLB, хто займається благодійністю і хоча б якось допомагає у боротьбі із пандемією Covid-19. Багато хто не афішує цього, і робить пожертви анонімно, однак абсолютно всі розуміють, що будь-яка, навіть найменша підтримка, допоможе швидше подолати вірус і повернутися до нормального життя. А також повернути світові великий спорт, та бейсбол зокрема!

Другие посты блога

Все посты