Tribuna/Теннис/Блоги/MATRIX/Rolland Garros 2016. Let the party started!

Rolland Garros 2016. Let the party started!

Короткий прогноз для деяких тенісних мідкардерів в першому колі Rolland Garros 2016.

Блог — MATRIX
Автор — Morpheus
21 мая 2016, 18:20
3
Rolland Garros 2016. Let the party started!

Нарешті відбулося жеребкування турніру Великого Шолому, котрий повинен дати відповідь на декілька головних питань нинішнього (і не тільки нинішнього) тенісного сезону. Чи здобуде нарешті кар'єрний шолом Джокович? Чи перевершить власний рекорд з кількості перемог на Rolland Garros Надаль? Що протиставлять цим двом Маррей та Ваврінка?

В цьому блозі ці питання розглядатися не будуть.

Тут будуть розглянуті найбільш інтригуючі матчі першого кола за участю різноманітних невдах, збитих льотчиків, закопаних талантів та інших нещасних. То почнемо.

1. Гриць Дімітров (36) - Віктор Троїцкі (24). Head to head 2-1.

Сербський ветеран більш стабільний ментально, а збитий болгарський льотчик просто більше вміє на корті. Мабуть буде заруба і переможе Дімітров. Ну справді, скільки вже можна дурнею маятись, Гриню?

2.  Фердінанд Вердаско (56) - Стів Джонсон (35). Head to head 2-0.

Замість Джонсона тут повинен був бути Долгополов, але він знявся. І один з найцікавіших матч-апів першого кола нажаль не відбудеться. Вердаско проводить черговий жахливий сезон, але все одно має тут вигравати навіть з усіма своїми тарганами в голові і залишками тендиніту в ногах. Але "повинен вигравати" в даному випадку звучить наївно, я як один з його найбільших вболівальників на цій планеті нажаль знаю це дуже добре.   

3. Пилип Кольшрайбер (26) -  Ніколас Альмагро (49). Head to head 3-5.

Ще два роки тому тут і питань не було б щодо переможця. Але зараз Ніко ніяк не може очухатися від травм. Гра в нього є, але вона дуже часто хутко  зникає в невідомому напрямку. Гадаю, що бій одноручних бекхендів буде рівним та довгим.  Якщо Кольшрайбер не буде ловити гав, то цілком зможе трохи виправити статистику, звісно за умови, що Альмагро буде хріново подавати, а не так як він вміє. Мабуть найцікавіший матч першого кола. 

4. Джек Сок (25) - Робін Хаасє (86). Head to head 0-0.

Цікавий матч, в якому переможе Джек, бо він простий американський хлопець з добрячим форхендом, нормальним рухом і без особливих рефлексій, котрих у його супротивника цілий букет. Буде купа потужних ударів з обох боків, але значна частина їх у голандця полетить не туди куди слід скоріше за все.

5. Фабіо Фоньїні (34) - Марсель Гранольєрс (58). Head to head 3-3.

Фонік дуже повільно повертається після травми і ще знаходиться далеко від доброї форми. Але цього повинно вистачити на Гранольєрса, котрий як завжди залізе під самісінький фон і буде витягати звідти м'ячі з голосними стогнами. Завдяки поганій формі лігурійця матч буде мати цікаві повороти, мабуть буде кілька істерік, якщо іспанець не схоче одразу капітулювати. 

6. Роберто Батіста-Агут (16) - Дмітрій Турсунов (484). Head to head 0-2.

За дві попередні зустрічі Роберто не спромігся взяти хоча б  сет навіть на грунті. Але цього разу в нього це вийде. Дмитро повертається до гри після тривалої перерви і на паризькому грунті зараз забити Роберто він не зможе.

7. Ілля Марченко (69) - Віктор Естрела-Бургос(88). Head to head 0-0.

Естрела-Бургос це такий клятий 35-річний грунтовий дід, котрий іноді робить людям капості на грунті. Незважаючи на це, Марченко добре б'є і зараз в нормальній формі, то повинен проходити до наступного кола.

8. Мартін Кліжан (46) - Данієль Таро (91). Head to head 0-0.

Для Кліжана це буде перший матч аж після Індіан-Велз, де він знявся з матча першого кола через травму ноги. Битися доведеться з молодим і перспективним іспано-американо-японцем, котрий вміє на грунті грати. Шансів за логікою небагато, хоча при звичайних обставинах був би безумовним фаворитом. Але все одно вболіватиму за Кліжана , в нього класні удари і взагалі такий теніс мені подобаєтьсяя, а це головне в житті. 

Залишається лише подивитися матчі. Ave, Caesar, morituri te salutant!