Tribuna/Футбол/Блоги/Курс на УПЛ/«Шахтар» проти «Динамо». Чия академія сильніша?

«Шахтар» проти «Динамо». Чия академія сильніша?

Порівняли виступи гірників та динамівців на рівні збірної.

Блог — Курс на УПЛ
Автор — Massimo Osti
10 июля 2019, 20:00
10
«Шахтар» проти «Динамо». Чия академія сильніша?

Порівняли виступи гірників та динамівців на рівні збірної.

Нещодавно Transfermarkt підвищив трансферну вартість Віктора Циганкова на 7 (!!!) мільйонів євро, наразі він коштує 20 мільйонів і є найдорожчим гравцем УПЛ. Також ціна виросла і на "найперспективнішого" гравця Шахтаря з українським паспортом Віктора Коваленка, з 4.5 до 6 мільйонів євро...

Незважаючи на високу оцінку Віктора Циганкова та динамівської академії в цілому, в матчі проти збірної Сербії у стартовому складі збірної України вийшло 7 (!!!) вихованців Шахтаря, щоправда троє з них не відіграли жодного офіційного матчу за основну команду "гірників". Проте факт залишається фактом, цим складом українці змогли розгромити міцних сербів.

Так чия ж академія, структура, стратегія сильніша?

Порівняймо вклад вихованців обох клубів у результат 7 останніх офіційних матчів збірної. Провальний матч зі збірною Словаччини враховувати не будемо, тому що він не мав ніякого турнірного значення.

У висновках до аналізу ігор вказуємо приналежність гравців, які були найкращими за сумою ТТД та забивали голи в зустрічах, до однієї з академій.

Чехія 1-2 Україна

Голи: Коноплянка, Зінченко. Топ-4 гравці за сумою ТТД: Марлос(127), Маліновський(117), Степаненко(104), Ракицький(104). Висновок: 3 з 4 найкорисніших гравців -вихованці Шахтаря + вирішальний гол Зінченка, який втік з Шахтаря у 18-річному віці(чи є він вихованцем "гірників", вирішувати вам).

Україна 1-0 Словаччина

Голи: Ярмоленко з пенальті, зароблений Циганковим. Топ-3 гравці за сумою ТТД: Караваєв(95), Марлос(90), Ракицький(73). Висновок: 2 з 3 вихованці Шахтаря + гол за рахунок вихованців Динамо.

Україна 1-0 Чехія

Голи: Маліновський. Топ-3 гравці за сумою ТТД: Марлос(105), Матвієнко(89), Степаненко(83). Висновок: 2 з 3 вихованці Шахтаря + гол на рахунку вихованця донецького клубу.

Португалія 0-0 Україна

Топ-3 гравці за сумою ТТД: Зінченко(97), Матвієнко (80), Маліновський(69), Караваєв(69). Висновок: 3 вихованці Шахтаря та Зінченко були найкориснішими в цьому матчі.

Люксембург 1-2 Україна

Голи: Циганков та автогол Родрігеса. Топ-3 гравці за сумою ТТД: Зінченко(126), Маліновський (108), Циганков (95). Висновок: 1 вихованець Шахтаря, Зінченко та нарешті 1 вихованець Динамо + гол цього ж динамівця.

Україна 5-0 Сербія

Голи: Циганков(2), Коноплянка(2), Яремчук. Топ-3 гравці за сумою ТТД: Зінченко(113), Караваєв (91), Маліновський(90). Висновок: 2 вихованці Шахтаря та Зінченко + 3 голи на рахунку вихованців біло-синіх.

Україна 1-0 Люксембург

Голи: Яремчук. Топ-3 гравці за сумою ТТД: Матвієнко (99), Миколенко(96), Зінченко(94). Висновок: 1 вихованець Шахтаря, 1 вихованець Динамо та Зінченко + гол динамівського вихованця.

Отже, можна зробити висновок, що навіть зі своїм "бразильським" курсом, Шахтар зміг виховати більше якісних гравців, що створили позитивні результати збірної, ніж київське Динамо. Однак успішність гравців у збірній є лише одним з критеріїв, за якими можна оцінювати якість діяльності академії. Далі більше...

Лучшее в блогах
Больше интересных постов