Tribuna/Футбол/Блоги/Beograd – gori!/Кріштіану Роналду – проєкт югославських спецслужб?

Кріштіану Роналду – проєкт югославських спецслужб?

Ексклюзивне розслідування від блогу «Beograd-gori!»

Блог — Beograd – gori!
Автор — Ігор87
12 ноября 2020, 18:32
23
Кріштіану Роналду – проєкт югославських спецслужб?

 

 

Кріштіану Роналду – один із символів сучасного футболу. Кращий бомбардир в історії мадридського «Реала» та збірної Португалії, перший футболіст, якому вдалося виграти чемпіонати Англії, Іспанії та Італії. Легенда. Одне з найвідоміших обличь сучасності. Проте все це на поверхні, під спалахами фотокамер. Якщо поглянути на його постать критично, то, можливо, історія португальця приховує потаємні сюжети.

Загадкові фотографії

До рук блогу «Beograd-gori!» нещодавно потрапило дві світлини. На обох – чоловік, який візуально дуже схожий на Кріштіану Роналду. Здавалося б, що такого, щодня з португальцем роблять селфі десятки різних людей. Але ж не в таборі югославських партизанів у 1943 році та не на позиціях американських вояків під час війни у В’єтнамі! Бажання встановити істину й докопатися до суті не могло зупинити редакцію блогу.

Друге ім’я, яке дали футболісту при народженні, – Роналду. Його нарекли так на честь Рональда Рейгана, оскільки батько Кріштіану був великим шанувальником американського президента. Де Сполучені Штати Америки, а де острівець Мадейра. Ви не задумувалися навіщо малого, який у 1985 році народився десь в Атлантиці, називають на честь першої особи США? У вас багато знайомих, які називають своїх дітей Барак, Дональд чи Гіларі? Можливо, таємниця вибору імені крилася в тім, що в 1984 році Рональд Рейган підписав директиву «Політика США стосовно Югославії», де говорилося, що в інтересах Заходу – збереження існування єдиної, економічно розвиненої та потужної у військовому відношенні СФРЮ.

Останні успіхи північномакедонських нанотехнологій, здобутки боснійських айтішників, косовських траснплантологів та сербських селекціонерів нижньопанонських слив наштовхують на думку, що в СФРЮ могли створили машину часу. Після підписання документу 1984 року вони подолали просторово-часовий континуум і разом з американцями закинути кадрового югославського розвідника в минуле. Потім, вочевидь, цього стало мало, і вони вирушили до майбутнього. Пропонуємо подивитися на кар’єру Роналду в пошуках хлібних крихт, полишених югославської розвідкою.

До вас прийдуть голі югослави. Віддайте їм свою форму

Всі важливі дати в житті Кріштіано Роналду є знаковими і для Югославії. Пояснити це випадковістю складно.

Роналду народився 5 лютого. Саме цього дня Вук Караджич реформував сербську літературну мову і стандартизував сербську кирилицю. Перехід португальця до мадридського «Реалу» відбувся 11 червня. Це дата вбивства Олександра І Обреновича, останнього представника королівського роду Обреновичів. Трансфер до «Ювентуса» – 10 липня. Це день народження югославського актора Вуісіча Павле, який зіграв головну роль у картині «Бомба о 10:10». 10 помножити на 10 буде 100. Нагадаємо, що Роналду – перший європеєць який забив більше ста голів за свою збірну. Не забагато збігів?

Послідовність футбольних клубів, де грав Роналду, – це зашифрована карта політичного життя колишньої Югославії, прокручена у зворотному напрямку. Виступи за «Манчестер Юнайтед» – метафора на тоталітарні часи «червоних дияволів» у СФРЮ. Гра за королівський «Реал» – алюзія до доби Королівства Сербів, Хорватів та Словенців. Зараз Кріштіану грає за туринський «Ювентус», і, можливо, закінчить там власну футбольну кар’єру. Це теж не випадковість.

Туринці свого часу подарували комплект власної чорно-білої форми белградському «Партизану». Ті грають у ній досі. Перша офіційна зустріч «Гробарів» у єврокубках відбулася проти лісабонського «Спортинга», першого клубу Криштіану. Невдовзі після офіційного дебюту у Європі белградці гратимуть у фіналі Кубка Європейських Чемпіонів проти «Реалу», за який Роналду теж виступав.

«Кінець – це не кінець, а лише початок. Нове переродження, набуття нової форми або сенсу». Ви теж помітили за цими дешево злизаними з «Мумії» діалогами Анхесенамон та Імхотепа волохату руку югославських кадебістів?

Товариш Броз

Усім чудово відомо, як Кріштіано Роналду святкує взяття воріт суперника. Біжить до кутового прапорця, високо підстрибує і розвертається в повітрі на 180 градусів. Потім кричить «Si!», що означає «Так!» іспанською. Це версія ЗМІ й тих, хто їх слухає.

Проте думаючі люди, звісно, не ймуть цьому віри. Поправляємо свої шапочки з фольги і читаємо про справжню причину. Є підстави стверджувати, що трансляції швиденько монтують, і ми чуємо лише частину вигуку, де «Сі!» лише останній склад від слова «Йосі» – пестливої форми імені Йосипа Броза Тіто, югославського державного та військового діяча, лідера Югославії з кінця Другої світової війни.

Стрибок і поворот у повітрі від португальця – узагалі пряма відсилка до Тіто. Останній народився містечку Кумровець у Хорватії, проте став знаменитим в Белграді – ось вам і 180 градусів. А якщо дивитися на карту регіону, ось вам і стрибок у сенсі кар’єрного зростання.

«Meso» а не «Messi»

Після матчу збірних Cербії та Португалії у Белграді ЗМІ написали, що серби тролили Кріштіано Роналду скандуванням «Мессі». Насправді це повна нісенітниця. По-перше, серби ніколи б не підставили земляка під прикриттям, який потім акуратно переводить усі гроші з заробітків додому матері в Новий Сад. По-друге, з усіх імен футболістів сучасності белградці точно б не кричали ім’я саме Ліонеля Мессі. Справа в тім, що аргентинець одягається в албанського дизайнера Магомета Хасані. Між сербами та албанцями історично досить складні стосунки, тож навряд у Белграді піарили би клієнта одного із затятих недругів.

Можливо, навіть Золотий м’яч дали Модрічу, щоб хоча б рік перепочити від Ліонеля Мессі з його дивними албанськими костюмами.

Найбільш реальної версією того, що насправді кричали трибуни на тому матчі, є версія кулінарна. Національна сербська кухня – ультракалорійна. Шлунки європейських туристів складно перетравлюють місцеві страви. Тому, щоб принадити якнайбільше іноземних гостей, із канонічних сербських страв часто роблять «лайт»-версії. Найбільш болюче святотатство – «удосконалення» бурека з м’ясною начинкою. Мало того, що традиційний двокілограмовий бурек за рецептом міста Ніш зменшують за розміром, щоб якийсь бідака австріяка, бува, не сконав у Сербії (таке вже було в 1914-му, потім лиха стало на всю Європу), так тепер замість м’яса до нього кладуть сир. Сир, Карл!

Це обурює ортодоксів, і вони рішуче протестують проти цього всіма можливими способами. Часто доводиться читати таки девіз: «Bakin domaci burek sa mesom» («Балканський домашній бурек має бути з мясом»). Саме це і кричали трибуни на матчі збірних Сербії та Португалії – «meso», а не «Messi».

Друже підполковнику

Футбольна кар’єра Роналду перманентно була під загрозою. Не йшлося про провали у плані статистики чи кількості здобутих трофеїв – португальця невпинно переслідували скандали, які завдавали болючих ударів по іміджу. Справа з французькою проституткою, Лас-Вегас, плітки про якогось араба. Та що там говорити – неоднозначні матеріали за участю португальця почали з’являтися навіть на «Трибуні»!

Гульвіса-холостяк Роналду без шансів програвав заочне протистояння з ідеальним сім’янином Ліонелем Мессі. Все кардинально змінилося, щойно в житті Кріштіану з’явився син.

Ми його знаємо під іменем Роналду-молодшого, народженого від невідомої матері. Насправді ж це Орест Адольфович Положишний – сорокачотирьохрічний підполковник СБУ, який працював на пункті пропуску «Мамалига-Крива», що на Чернівеччині. А розгадка його молодого вигляду проста й очевидна: свіже буковинське повітря та праведний образ життя українського митника. Кажуть, що на небі кожен з нас має власний годинник. За кожну зроблену нами добру страву стрілка робить один крок уперед. У спекотну погоду янголи з приймальні Бога беруть до себе в кабінет, замість вентиляторів, годинники українських митників.

Ви резонно почнете кидати в мене гнилими помідорами. Мовляв, нас тримають за дурнів. Чого б це югославам просити допомоги в українських спецслужб? Пояснюю.

Кохання – дивна річ, і пузатий покидьок із крильцями стріляє зі свого лука, не дивлячись на колір шкіри чи національність. Роналду закохався у Ірину Шайхлісламову, або ж Ірину Шейк. Футболісту-спецагенту, щоб не провалити місію, знадобився компетентний перекладач. Орест Адольфович ідеально підходив на цю роль. Він свого часу зустрічався з бабусею Ірини Шейк, яка під час Другої світової служила розвідницею на Третьому Українському фронті (Та ви задовбали і цьому не вірити! «Beograd-gori!» – серйозне видання. Ось, перевіряйте пруфи тут). Тому пан підполковник опікувався дівчиною як своєю внучкою, часом консультуючись у світської левиці зі світу моди щодо свого одягу. «Іріна, Іріна – как я вигляжу?» – тепер ви розумієте, звідки ця фраза? Розумієте???

Мірча Луческу – син Криштіану Роналду?

Ми всі чудово знаємо Мірчу Луческу, та хоча б у загальних рисах у курсі про Роналду-молодшого. Насправді ці двоє не просто пов’язані між собою, є всі підстави вважати, що це одна й та ж особа, яка завдяки таємним технологіям здійснює стрибки в часі. Ви не задумувалися, чому Роналду-молодший та Мірча Луческу ніколи не з’являються поруч? Правильно, щоб не порушити міжчасовий континуум і не створити парадокс, про який говорять у «12 мавпах». Це дуже погана для шлунку річ. Вони навіть обертаються в різних сферах, щоб випадково не перетнутися по роботі: один довго та плідно займається футболом, а інший шукає недалеких меценатів у Стамбулі, Пітері та Києві, яким обіцяє побудувати східноєвропейську Барселону та тихцем циндрить їхні гроші.

Незабаром норовливу Шейк замінила пані Джоржина Родрігес. За чутками, вона теж агент, її справжнє ім’я Катерина Георгіївна Первоцвіт –лейтенант миргородської філії Моссаду. Футбольна кар’єра Роналду у статусі сім’янина стрімко пішла вгору. Ореста Адольфовича на Батьківщину відкликати не стали – своя людина у Євросоюзі ніколи не завадить.

Не питайте звідки нам відома уся ця таємна інформація про внутрішню кухню роботи спецслужб: «Beograd-gori!» пообіцяв не розповідати про своє джерело. Та й флешку з документами вже повернули власнику. Дмитро Ілліч просив довго не затримувати, бо в окремій папці зберігалося інтерв’ю з Тімберлейком, яке ще треба монтувати. Тож стежте за останніми трендами ютубу.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Регбі проти апартеїду
1 января 2022, 14:40
19
Контейнер для сміття
25 декабря 2021, 16:05
22
Все посты