Tribuna/Единоборства/Блоги/Beograd – gori!/Спорт в житті акторів серіалу «Сотня»

Спорт в житті акторів серіалу «Сотня»

Постапокаліптична історія про мандри космосі добігає кінця. 2020 рік безжальний – сьомий сезон серіалу «Сотня» стане останнім. Лишилося лише два епізоди, поспішайте бачити. Вашій увазі пропонується пост про головних акторів цього серіалу, а саме роль спорту у їхньому житті. Велкам !

Блог — Beograd – gori!
Автор — Ігор87
31 июля 2020, 21:50
5
Спорт в житті акторів серіалу «Сотня»

Кілька слів про сам серіал, раптом ви не бачили цю годноту. Намагатимусь без глобальних спойлерів. Людство догралися, і на Землі стався ядерний апокаліпсис. Невелика частина населення встигла втекти до космосу, де жила 97 років на орбітальній станції. Умови були вкрай кепськими і не цікавими, майже за кожен злочин чи проступок – смерть. Ресурси починають закінчуватися, тому тамтешні владці відправляють на Землю сотню неповнолітніх злочинців. Одночасно скоротити витрати кисню станції та дізнатися, чи можна жити на планеті. Виявилося, що можна. Більше того, частина людей на Землі пережила радіаційну катастрофу – наробила собі мечів та луків, утворила ворогуючі між собою племена неписьменних дикунів, підписалася на інстаграм Миколи Тищенка. Стосунки "скай крю" та місцевих починають складалися по-різному.

Зйомки серіалу проводилися у Ванкувері, що зовсім не дивно – де ж ще можна знайти природу, яку останні сто років ніхто чіпав. Більшість акторів – канадці. Теж логічно, зарплатні запити місцевих вигідно відрізняються від голлівудських апетитів. Практично всі вони якось пов'язали власне життя зі спортом. Го дивитися як саме.

Ісайя Вашингтон

Акторська кар'єра Ісайї спочатку злетіла до небес: він був головною зіркою топового шоу, отримав премію Гільдії кіноакторів США як кращий драматичний актор року, номінувався на "Золотий глобус". Потім все трохи зійшло на пси – його гомофобні вислови вартували чоловікові кар'єри. Тож роль Телоніуса Джахи у канадській "Сотні", стала спробою повернення на Олімп.

Він чорношкірий, що живе у сучасній Америці. Мабуть, годі шукати більш вичерпної характеристики його політичної та громадянської позиції (хоча в 2006 році Ісайя отримав громадянство С'єрра-Леоне, і став першим афроамериканцем, який отримав громадянство африканської країни за тестом ДНК). Спорт актор бачить як спосіб протесту та боротьби. Інстаграм Вашингтона – ганебна дошка американців, які не висловлюють підтримку руху BLM. Навіть у спорті. Спорт для нього точно не поза політикою.

Марія Авгеропулос

Канадці грецького походження немов від народження судилося зіграти свою роль у цьому серіалі. Це, звісно, жарт. Просто батьки акторки змалечку тягали її на риболовлю, полювання, чи кемпінги. Дитинство було ще те. В "Сотні" вона грає Октавію, незаконно народжену в космосі дитину (через економію ресурсів народжувати дозволялося лише одну дитину на сім'ю), тож батьки ховали її від чужих очей.

Як будь-яка канадка, Марія не може жити без снігу. Її вид спорту – сноуборд.

З минулого року вона зустрічається зі своїм тренером по джиу-джитсу, тому качає прес навіть на карантині.

Рікі Вітл

В дитинстві Ріку часто перепадало від однолітків – той був єдиним чорношкірим у класі. Ірландія. Расизм тут "частина національної культури", як говорив головний герой фільму "Одного разу в Ірландії". В часи студентства він капітанив у футбольній команді університету Сатугемптона де вивчав право. Проте ні спортсменом, ні юристом Вітл в підсумку так і не став. Він став зіркою. Допоміг спорт: важка атлетика, єдиноборства, скайдайвінг та ще ціла купа всього.

Ну і звісно ж, кількамісячні зйомки в Канаді змусять стати на ковзани навіть сина ямайського пілота.

Ліндсі Морган

Я так і не став фанатом "Зоряних Воєн" не подивившись толком жодної частини. У мене страшно запалахкотіло від кадру, де малий-десятилітка звичайним гаєчним ключем ремонтував свій космоліт. Героїня Ліндсі Морган – головний механік в серіалі. Жодних питань до її технічної компетентості у космічному моторобудування не маю.

Зі спортом справи більш очевидні, та кращі. Вона їздить до Пхукету щоб позайматися тайським боксом, бере участь в благодійних акціях BCCH Foundation (організація, що опікуються дитячою медициною у Канаді). Грає в соккер, та які взагалі ще можуть бути питання ?

Зак Макгоуен

Акторське амлуа Зака – брутальні неголені качки. Тож заняття спортом є запорукою підтримання його акторських кондицій (хоча ніде правди діти, іронія в нього нівроку). Силові вправи, біг по пару кілометрів щодня, стрільба з лука, та навіть метання сокир на влучність – все це про нього.

Іванна Мілічевіч

От уявіть: ви режисер серіалу про кривавих дикунів та малолітніх злочинців. Сценаристи прописали вам персонажа-терориста, що наводить жах як на перших, так і на других. Кого б взяти на таку роль ? Правильно, когось родом з колишньої Югославії.

Іванна Мілічевіч народилася в Сараєво, що у Боснії. Хорватка за походженням, з п'яти років усе своє життя прожила у США. Проте вболівала за збірну Хорватії на останньому Чемпіонаті світу. Ну а хто, власне, тоді за них не вболівав. Beograd - gori! ж :]

Річард Хармон

Персонаж цього канадця – Мерфі. Двоюрідний брат Рамсі Болтона. Цинічний поганець який вбиває, бреше, краде протягом всіх сімох сезонів. Дбає лише про себе, та свою дівчину. Його кидали до тюрми, намагалися повісити але в останній момент йому завжди вдається викрутитися.

Річард Хармон канонічний вболівальник команди з американського футболу університету Нотр Дам з Індіани – "Notre Dame Fighting Irish". Це точно не піар, він послідовно підтримує "леприконів" вже багато років.

Окрім любові до американського футболу, Хармон не байдужий до футболу європейського. Він навіть брав участь у благодійному матчі. Організовано все було з помпою: грали на стадіоні клубу МЛС "Ванкувер Вайткепс", у їхній домашній та гостьовій формах, командами складеними з акторів (серед яких було чимало акторів "Сотні") та ветеранів футболу.

Під час останнього Чемпіонату світу з футболу Річард вболівав за японців. Що виглядає цілком логічним – в Канаді з футболом якось не дуже (не будемо лукавити – там не дуже з усіма видами спорту, якщо для них не потрібні ковзани та ключки), а з Ванкувера від Японії буквально два дні на веслах.

Бонус для фанатиків серіалів в жанрі фантастики. Річард Харман та Девід Андерс, два найбільших поганці серіалів "Сотня" та "Я – зомбі" – приятелі в житті. Об'єкти найбільшої ненависті фанатів по обидва боки американо-канадського кордону люблять часом попоїсти.

Але камон, ми ж на спортивному (типу) сайті – також вони грають у гольф.

 

 

Другие посты блога

Регбі проти апартеїду
1 января 2022, 14:40
19
Контейнер для сміття
25 декабря 2021, 16:05
22
Все посты