Tribuna/Футбол/Блоги/Beograd – gori!/Добірка кращих матчів «Црвени Звезди» в лихі часи карантину

Добірка кращих матчів «Црвени Звезди» в лихі часи карантину

Щоб якось розважити фанатів на карантині, «Црвена Звезда» виклала низку повних матчів команди на своєму ютуб-каналі

Блог — Beograd – gori!
Автор — Ігор87
31 марта 2020, 18:32
3
Добірка кращих матчів «Црвени Звезди» в лихі часи карантину

"Црвена Звезда" : "Кайзерслаутерн", 26 вересня 1996 року

В 1996 році Вінниця була в печалі - місцева "Нива" відгребла 6:0 від швейцарського "Сьона" за сумою двох матчів. То був єдиний представник України у тобі розіграші Кубка володарів кубків.

Червоно-біла частина Белграду теж не мала особливих приводів для радощів. "Црвена Звезда" програла перший матч проти "Кайзерслаутерна" на виїзді. Через чотирнадцять днів, 26 вересня 1996 року, німці приїхали грати матч-відповідь до Сербії. Півтора тайми серби анічогісінько не могли зробити. Потім за справу взявся Деян Станковіч.

Після тієї гри він отримає капітанську пов'язку. Стане самим молодим капітаном в історії клубу. Що було потім, ви всі чудово знаєте. 6 чемпіонств Італії, 6 кубків Італії, 6 Суперкубків. І нарешті, перемога в Лізі чемпіонів з "Інтером". Зараз він тренер "Црвени Звезди". Але все це було потім. Все зміниться саме в цьому матчі...

"Црвена-Звезда" : "Партизан", 27 квітня 1991 року

"Вічне дербі" ("Вечити дерби"), окраса чемпіонату Сербії всіх часів. Сезон 1990/1991 став останнім чемпіонатом Югославії, у якому брали участь команди з Хорватії та Словенії. Футбол був кращим лакмусом того, що країна котиться в прірву: ще в вересні у Спліті місцева публіка ледь не відлупцювала гравців "Партизана", а на трибунах масово палили прапори Югославії.

В квітні "Црвена Звезда" виграє своє 19 дербі, та фактично оформить чемпіонство -- "гробарі" того сезону фінішують лише третіми, пропустивши вперед загребське "Динамо".

"Црвена Звезда" : "Марсель", 29 травня 1991 року

Фінал Ліги Чемпіонів, однозначно головна гра команди за все її існування. За "Црвену Звезду" тоді виступали Роберт Просинечки, Сініша Михайлович, Дарко Панчев та купа інших топів нині відомих усій футбольній Європі.

За "Марсель" у тому матчі грав Драган Стойковіч. Не просто вихованець "Црвени Звезди", а її легенда. Він, один з п'яти гравців клубу за всю його історію, який удостоєний звання "Зірка клубу" ("Звездина звездина"). У тій грі він мав бити пенальті але ... відмовився. У фіналі Ліги Чемпіонів, трясця !

Коротше кажучи, має бути цікаво. Залітайте.

"Црвена Звезда" : "Рома", 1 грудня 2005 року

Кубок УЄФА сезону 2005-2006. А як же все починалося! "Метадон" виніс вперед ногами "Шопрон", "Дніпро" поклав 8 "Бананцу", і пятюню шотландцям. Франков був ще молодим, рум'янощоким і писав цікаві редакціонки. А історичний шкіц Мармазова з опису гри "Шахтаря" проти "Дебрецена" я, в часи писання свого диплому про Імре Надя, навіть включив до списку використаних джерел. Ех, ностальгія...

"Црвена Звезда" грала першу гру без глядачів, до того ж її програла. То ж щоб 35 тисяч, які прийшли на "Маракану" подивитися на "Рому", не відлупцювали їх за ганьбу -- довелося показувати клас. Першу скрипу грав Нікола Жигіч, його наступного сезону купить "Расинг" за 5 мільйонів. Можливо, побачивши його гол того вечора про який він сам пізніше скаже: "I've never scored a goal like that in my entire career".

Ну, таке. В фіналі кубка Англії "Арсеналу" він забив точно не гірше.

"Црвена Звезда" : "Копенгаген", 13 серпня 2019 рік

Найновіший матч у цій добірці. Щоб приблизно зрозуміти, що становить собою нинішня "Црвена Звезда", варто глянути саме цю гру. В кінці будуть пенальті -- 11 разів вдарить кожна команда. Переможний удар у тій серії зробив пан Панков. Ні, не той.

"Црвена Звезда" : "Партизан", 17 листопада 2011 року

Дербі багато не буває. Ще одна заруба з "Партизаном".

"Црвена Звезда" : "Баварія", 24 квітня 1991 року

Півфінал Ліги Чемпіонів. Традиційно топовий футбол від німців. Шалена інтрига: перший матч серби виграли 1:2, у Белграді показово грали на втримання рахунку. Не вийшло. "Баварія" тиснула, та в середині другого тайму вирвала потрібні 1:2. Справа йшла до доданого часу, але на 90 хвилині Карл Аугенталер забиває в свої ворота. Цей сезон стане останнім у його кар'єрі. До цього він грав за "Баварію" 16 років...

"Црвена Звезда" : ПСВ, 11 серпня 2004 року

Третій раунд кваліфікації Ліги Чемпіонів. Шикарна та по-хорошому безбашенна гра "Црвени Звезди" проти самого ван Боммеля та компанії. Шкода, що даремна. В Нідерландахї сербам накидають повну торбу -- 5:0.

Після того сезону головні зірки цих двох команд вирушать підкорювати Європу. Марко Пантеліча підпише "Герта", а Ван Боммел одягне футболку "Барселони".

П.С.

"Чорноморець" : "Црвена Звезда"

Увага! Прихильникам одеського "Чорноморця" перегляд цього відео суворо заборонено -- можливі приступи гострої туги та ностальгії!

 

 

 

Другие посты блога

Регбі проти апартеїду
1 января 2022, 14:40
19
Контейнер для сміття
25 декабря 2021, 16:05
22
Все посты