Tribuna/Футбол/Блоги/Лора у футболі/Історія футбольного селища під назвою Ковалівка

Історія футбольного селища під назвою Ковалівка

Професійний футбольний клуб «Колос» має велике бажання та шанси грати в Українській Прем’єр-Лізі, але для його їм треба зіграти в перехідних матчах з досвідченим одеським «Чорноморцем»

Автор — Lora_sports
31 мая 2019, 15:26
2
Історія футбольного селища під назвою Ковалівка

Футбольна команда «Колос» базується в селі Ковалівка Васильківського району Київської області. Заснування клубу розпочалося у 2012 році з реконструкції новенького стадіону «Колос» який зараз вміщує 2500 глядачів. Того ж року команда виграла свій перший трофей - Суперкубок Київщині. А вже за рік президент «Колоса» Андрій Засуха відкрив нові тренувальні поля, а згодом було другий поспіль Суперкубок. Неймовірний футбольний початок для маленького селища.

Нове дихання у команди відкрив новий тренер. У 2014 році команду очолив відомий у минулому півзахисник Руслан Костишин, який вдало грав у таких командах як «Дніпро» та «Кривбас». Під керівництвом нового тренера тричі «ковалівці» ставали чемпіонами Київської області та володарями Суперкубку Київщини. Потім, після тріумфу на Меморіалі Олега Макарова, головний тренер команди Руслан Костишин повідомив, що хоче спробувати свої сили у професійному футболі.  І вже у червні 2015 року ФК «Колос» отримав статус професійного і атестат учасника Чемпіонату України серед команд другої ліги 2015/16.  За підсумками сезону 2018/19 Колос став срібним призером першої ліги України та зараз реальний претендент за вихід в УПЛ.

Якщо брати загалом, то команда «Колос» як для першої ліги досить має доволі збалансований склад з молодими гравцями такими як: Олег Ільїн, Денис Антюх, Арсентій Дорошенко та сином головного тренера Руслана Костишина, Денисом Костишиним і водночас з досвідченими гравцями як : Володимир Лисенко (у якого є чималий досвід в УПЛ), Олександр Бондаренко, Вадим Мілько, Віталій Гавриш, Джемаль Кизилатеш та Євген Задоя. Щоправда, в клубу є проблеми в інфраструктурі стадіону, який мало вміщує за стандартами УПЛ, також з основних причин це підозра в участі у договірних матчах.

Зараз на даному етапі увесь бюджет «Колоса» знаходиться у руках однієї родини. Генеральний спонсор клубу це агрофірма «Світанок», належить матері президента «Колоса» Світлані Засухі. Чи зможе родина привабити ще якихось потенційних інвесторів у клуб, адже як ми знаємо є гроші-  існує клуб, немає грошей - немає й клубу! Але на превеликий жаль, так живе більшість команд не тільки першої ліги, але й вищої.

Як приємно спостерігати за унікальним явищем у футболі, коли футбольна команда з маленького селища Ковалівка з населенням у 1600 жителів, може пробитися до Прем'єр-ліги України. Дуже хочеться, щоб більшість українських сіл брали приклад саме з Ковалівки, адже вони створили та поставили на ноги не тільки своє село, але й створили такий якісний футбольний клуб як ФК «Колос».

А чи хотіли б ви бачили «Колос» у новому сезоні УПЛ?!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Мадрид-червоний
2 июня 2019, 10:18
3
ЛОНДОН-СИНІЙ
30 мая 2019, 09:40
2
Драматична нічия
11 мая 2019, 20:21
Справжнє ЧУДО
8 мая 2019, 15:30
Сенсація у Києві
4 мая 2019, 21:21
Все посты