Tribuna/Футбол/Блоги/Лора у футболі/Українські легіонери підкорюють Європу

Українські легіонери підкорюють Європу

Яким виявився 2018/19 рік для українських футболістів за кордоном та які нагороди вони записали у свій актив

Автор — Lora_sports
25 мая 2019, 19:58
7
Українські легіонери підкорюють Європу

Олександр Зінченко (Манчестер Сіті) : чемпіонат Англії, кубок та суперкубок Англії.

Відкриває нашу підбірку тріумфаторів у Європі - Олександр Зінченко.  Який оформив неймовірний требл з «Манчестер Сіті» увійшовши в історію англійського футболу - команда якій вперше вдалося виграти одразу всі три трофеї в Англії. Приємно, що українець доклав чи немало зусиль до цих перемог. А також, став найкращим гравцем «Манчестер Сіті» у лютому 2019 року за версією вболівальників.

Руслан Маліновський (Генк) : чемпіонат Бельгії.

Один з найкращих сезонів провів півзахисник бельгійського «Генка» Руслан Маліновський. Українець став справжнім лідером не тільки команди, а й чемпіонату Бельгії ставши другим в списку найкращих футболістів ліги Жупіле, поступившись півзахиснику «Брюге» Хансу Ванакену. А «Генк» у свою чергу виграв чемпіонство вперше за 8 років і це справжній показник успіху українця, а фанати обрали свого найкращого гравця в команді в сезоні 2018/19, ним став українець Руслан Маліновський, за якого проголосували більшість.

Євген Шахов, Євген Хачеріді (ПАОК) : чемпіонат Греції, кубок Греції.

Грецький «ПАОК» виграв чемпіонат Греції вперше за 34 роки, більше того оформили «золотий дубль», вигравши ще і кубок Греції. Свій вклад в команду привнесли й українці які виступають за грецький клуб.

Іван Петряк, Ігор Харатін (Ференцварош) : чемпіонат Угорщини.

«Ференцварош» на чолі з українським тренером Сергієм Ребровим та українцями Іваном Петряком й Ігорем Харатіним зробили справжню сенсацію в чемпіонаті Угорщини, вигравши золоті медалі. Але на жаль, є й інша сторона медалі, Петряк який став справжнім лідером команди, в один момент став ворогом для всього Ференцвароша. Клуб не зміг домовитися з донецьким «Шахтарем», якому належить контракт Петряка, та у своє чергу Іван перейшов в інший клуб Угорщини, заклятого суперника Ференвароша - «МОЛ Віда»(нова назва «Фехервар») У клубі закреслили не тільки ігровий номер українця, а навіть не віддали золоту медаль чемпіонату Угорщини, яку він по праву заслужив.

Артем Довбик (Мітьюлланд): кубок Данії.

Форвард «Мітьюлланд» Артем Довбик вийшов на заміну в екстра-таймі у фіналі кубка Данії проти «Брондбю», а його команда тріумфувала у серії післяматчевих пенальті. Зазначимо, що останній рік українець пропустив через важку травму, після якої тільки відновився.

Артем Сухоцький (Слован): чемпіонат Словаччини.

Артем Сухоцький творить свою особисту історію в чемпіонаті Словаччини. «Слован» не був чемпіоном з 2014 року та в перший же рік український захисник допоміг своїй команді завоювати золоті медалі чемпіонату.

Дмитро Безотосний (Габала): кубок Азербайджану.

«Габала» вперше у своїй історії виграла кубок Азербайджану, у свою чергу Безотосний вийшов у стартовому складі й допоміг команді не тільки виграти кубок, але й зберегти свої ворота сухими.

Олександр Нойок, Артем Мілевський, Олексій Хобленко (Динамо Брест): суперкубок Білорусії.

У Білоруській команді «Динамо Брест» зібрала справжня гвардія українських футболісті, відразу три гравці допомогли своїй команді завоювати жаданий суперкубок Білорусії. Відзначимо, що «Динамо Брест» також іде на першій сходинці чемпіонату Білорусії, а значить є великий шанс здобути й золоті медалі.

Андрій Блізніченко (Шериф): кубок Молдови.

Вихованець дніпровського Дніпра Андрій Блізніченко здобув свій перший трофей у складі тираспольського «Шерифа». Але у фіналі на полі українець так і не з’явився, через ушкодження.

Мар’ян Швед (Селтік): чемпіонат Шотландії.

Не встиг Мар’ян приєднатися до своєї нової команди, як відразу став чемпіоном Шотландії. Українець опублікував фото зі своїм новим одноклубником з церемонії нагородження, де у нього на шиї висить золота медаль чемпіонату Шотландії.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Мадрид-червоний
2 июня 2019, 10:18
3
ЛОНДОН-СИНІЙ
30 мая 2019, 09:40
2
Драматична нічия
11 мая 2019, 20:21
Справжнє ЧУДО
8 мая 2019, 15:30
Сенсація у Києві
4 мая 2019, 21:21
Все посты