Tribuna/Футбол/Блоги/Лайнсмен з УПЛ/«Шевченко навів лад у збірній України» А що далі?

«Шевченко навів лад у збірній України» А що далі?

Давайте спрогозуємо розвиток тренерської кар‘єри Андрія Шевченка і проаналізуємо, який з варіантів буде найкращим для нашого «аленаторе»

Автор — VovaVovovich
13 августа 2019, 04:01
15
«Шевченко навів лад у збірній України» А що далі?

Андрій Миколайович Шевченко - головний тренер збірної України, володар Золотого М‘яча-2004 і один з трьох кращих гравців за всю історію вітчизняного футболу.

Після невдалої спроби зайти у політику, Андрій Миколайович вирішив повернутись до своєї «сродної праці» і все-таки стати тренером.

Шевченку відразу довірили головну команду країни і, як виявилось, не прогадали. Було багато розмов про «немає досвіду», «кум Павелка» і його вже легендарні «екання», які ледь не затьмарили завойовану ним славу за часів кар‘єри гравця, проте Андрій Миколайович довів, що має дуже високий футбольний інтелект і навіть при нестачі досвіду входить в когорту топ тренерів нашої Неньки.

Звісно, висококласних тренерів в Україні можна перерахувати на пальцях, але це вже проблеми не Шевченка...

Зовсім недавно гравець «Барселони» Іван Ракітіч поділився своєю думкою на рахунок українського тренера: «Шевченко був видатним футболістом. Як тренер він вже навів лад у збірній України. Коли Хорватія грала з Україною, то відчувалося, що у ваших футболістів є план на матч. Це дуже важливо, коли кожен гравець розуміє, що потрібно робити в кожній окремо взятій ситуації. Ставлюся до збірної України з великою повагою. Упевнений, що ви успішно завершите кваліфікацію на Євро 2020, а Шевченко в майбутньому стане сильним тренером».

У даній статті ми спрогнозуємо подальший розвиток кар‘єри Шевченка-тренера і проаналізуємо, який з варіантів буде найкращим для нашого «аленаторе».

Результат кваліфікації на чемпіонат Європи 2020 може стати потужним поштовхом в кар‘єрі як наших гравців, так і тренера.

Андрій Миколайович відразу показав, що Україна буде грати в атакуючий футбол, проте з дійсно іменитими суперниками (збірна Португалії) може грати і другим номером (як же такої тактичної гнучкості не вистачає нашим клубам...).

Одразу цілий ряд гравців вийшли на новий рівень гри - ні Зінченко, ні Малиновський, ні Караваєв не діяли так впевнено в футболках збірної України до приходу Шевченка.

Для стовідсоткового виходу з групи нам потрібно в останніх 4 матчах набрати 7 очків, а при втраті Португалією чи Сербією хоч одного залікого балу - і то менше. Не нагадуйте мені про шанси Люксембурга - вибачте, не вірю.

Вихід з групи виглядає доволі реалістично, тому...

Тут ми могли б розділити долю Шевченка ще на два шляхи - якщо збірна добре проявить себе на Чемпіонаті Європи і якщо збірна провалиться, але:

  • не факт, що саме Андрій Миколайович дочекається Євро і буде керувати нашою збірною на турнірі;
  • якщо Шевченко виведе Україну на чемпіонат Європи - це вже буде небувале досягнення, яке додасть йому чимало пунктів до репутації тренера.

Тому давайте спрогнозуємо, куди може піти наш коуч після успіху з головною командою країни і які в нього там будуть перспективи. 

Особисто я бачу три варіанти розвитку кар‘єри Шевченка - доволі передбачуваних, але все ж.

В даному варіанті все залежить лише від Романа Абрамовича - в принципі, як і всі інші питання щодо «Челсі».

Чесно кажучи, не вірю в те, що Френк Лемпард зможе втримати клуб на плаву - в сучасному світі трансфери є невід‘ємною складовою життя клубу, а без них «Челсі» не зможе підсилювати проблемні позиції, яких в команді і так немало.

Тому, через рік-два саме Шевченко може змінити Лемпарда на чолі головного тренера і почати традицію коучів з «челсівським серцем».

Постає ряд питань - чи виділить Абрамович достатньо грошей на оновлення складу після трансферного бану? Чи дасть змогу Шевченку побудувати свою команду, чи відразу буде вимагати результат?

Особисто я не думаю, що керівництво «Челсі» буде зраджувати своїм принципам, тому від Андрія Миколайовича відразу будуть чекати трофеїв при мінімальних затратах, але чи підходить такий варіант самому Шевченку?

Також доволі серйозним аргументом є національність президента «синіх», але, як ми знаємо, для Шеви це не є проблемою.

Проте, чи готовий він заявити про це у відкриту?

Отримати пост головного тренера «Челсі» без жодного досвіду в клубному футболі – досить ризикована ідея, яка може вилізти боком для українця, тому я сподіваюсь, що вигідна пропозиція з Англії не затьмарить його розум і Шевченко зробить правильний вибір.

Ймовірність переходу: 20%

Цікавий факт - усі клубні команди, в яких грав Андрій Миколайович, зараз переживають далеко не найкращі роки. «Динамо»-2 то взагалі розформували!

В кінці весни з‘явилась інформація про те, що «Мілан» більше не буде витрачати гроші на топ гравців, а тільки купляти перспективних футболістів і потім їх перепродавати. 

Навіть не уявляю, як таку новину сприйняли фанати того самого легендарного «Мілану», який підкорював всю Європу і зачаровував усіх своєю грою. 

З іншого боку, це може бути гарним шансом для Шевченка - від «червоно-чорних» зараз нічого не чекають і навіть мінімальний прогрес команди буде помічений багатьма фахівцями. До того ж, конкуренція в Серії А набагато менша, ніж в АПЛ, тому шансів на успіх буде більше.

Усі ми знаємо, як Андрій Миколайович любить Італію (деколи здається, що навіть більше, ніж Україну) і я впевнений, що колись-таки він очолить «Мілан», проте я дуже не хочу, щоб він повторив долю Зеедорфа, Броккі, Інзагі чи Гатузо. Усі вони отримали крісло тренера лише за минулі заслуги і ніхто не зважав, що в них зовсім немає досвіду. Не зважав до тих пір, поки не почались проблеми - і екс-футболістів швиденько випровадили з клубу. Найдовше протримався Гатузо - аж півтора роки. Тренерський досвід в рідному клубі тільки зіпсував їм кар‘єру - Зеедорф потренував «Шеньджень», «Депортиво», збірну Камеруну і тепер відпочиває, Броккі тренує «Монцу», Інзагі - «Беневенто», та і Гатузо щось нікуди не кличуть.

Впевнений, що навіть для нинішнього «Мілану» потрібен не тренер-новачок, а досвідчений спеціаліст, тому Шевченко має усі шанси бути звільненим уже протягом першого сезону, через що йому прийдеться заново закладати фундамент своєї кар'єри.

Ймовірність переходу: 30%

Найкращий і найймовірніший варіант для Андрія Миколайовича.

Саме тут він зможе отримати безмежну довіру з боку керівництва, саме тут він зможе здійснити всі свої задумки, і саме тут він зможе отримати той самий тренерський досвід.

Шевченко має стати тренером, який нарешті виведе киян з кризи і зможе скласти конкуренцію донецькому «Шахтарю», який тоді вже буде очолювати Даріо Срна.

Я впевнений, що Ігор Суркіс надасть Шевченку свободу в керівництві командою - ви тільки представте, який це іміджевий прорив - повернути Шеву до «Динамо»! Андрій Миколайович допоможе прогресувати і динамівській молоді - він, як і Блохін, може показати «як треба грати», проте не був помічений в зловживанні статусом володаря Золотого М‘яча.

Врешті-решт, Шевченко в ролі тренера «Динамо» підніме увесь рівень УПЛ і саме це призначення стане одним з перших кроків до розквіту нашого рідного чемпіонату.

В столичному клубі Андрій Миколайович матиме найбільші шанси на завоювання трофеїв і потрапляння до Ліги Чемпіонів - а хіба це не є головною метою молодого тренера?

Українська кар’єра Пауло Фонсеки має стати прикладом для Шевченка - покажи, що ти дійсно гарний тренер і ти отримаєш класні пропозиції з топ чемпіонатів.

«Динамо» Київ - найкращий варіант продовження кар‘єри для Андрія Шевченка і я дуже надіюсь, що він все-таки очолить рідний клуб.

Ймовірність переходу: 50%

І останній варіант...

В такому випадку навіть немає що думати - можна відразу переходити до варіанту з «Динамо» і набиратись тренерського досвіду разом з командою!

Сподіваюсь, такого перебігу подій ми не застанемо...

Підсумовуючи, вже через 3-4 роки ми отримаємо крутого українського тренера, який зможе гідно проявити себе в Європі і знову зробити так, щоб про Україну говорив увесь світ! 

Віримо!

 

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты