Tribuna/Футбол/Блоги/Лайнсмен з УПЛ/7 причин, чому Луніну потрібно тікати з «Реалу»

7 причин, чому Луніну потрібно тікати з «Реалу»

Андрій Лунін не підходить «Реал» Мадриду», а «Реал» не підходить Луніну. Ви все ще не згодні? Ласкаво прошу прочитати мою статтю, де ви дізнаєтесь, чому перехід в «Реал» - гарний хід, а перебування там - поганий.

Автор — VovaVovovich
1 августа 2019, 21:23
29
7 причин, чому Луніну потрібно тікати з «Реалу»

Певний час я був впевнений, що збірній України не треба боятись за позицію кіпера - є досвідчені П'ятов, СаШо та Горяїнов, молоді Бойко, Богуш, Рибка, мегаперспективний Коваль...

В результаті, Горяїнов зникнув разом з «Металістом», Богуш не зміг закріпитись в дорослому футболі, Рибка провів фантастичний сезон під допінгом і здувся, Бойко з'їздив в непотрібну подорож в Турцію і втратив впевненість, а Коваль взагалі грає в Чемпіонаті Арабських Еміратів... Залишився один Андрій П'ятов як символ того, що тільки в «Шахтарі» все стабільно!

І тут, голкіпер луганської «Зорі» (навіть не «Динамо» чи «Шахтаря»!) за 8.5 мільйонів євро переходить не просто в європейський клуб, а в один з грандів - мадридський «Реал». Зізнаюсь чесно - спочатку я дуже скептично віднісся до цього трансферу, проте згодом «я-патріот» переміг «мене-аналітика» і я почав яро топити за українця в воротах іспанського клубу: «Луніна в основу!», «Зідан, куди ти дивишся?!?», «Лунін - бог, Куртуа - лох!» і так далі...

Мені було дуже важко сприйняти оренду Андрія (я ж вже бачив в ньому нового Касільяса!) і ще складніше було розуміти, що і в «Леганесі» йому не стати основним. Я-то, наївний за природою, щиро вірив, що Лунін стабільно буде грати в іспанському середняку - в нього ж в контракті обумовлено 20 матчів в старті! Проте, чим більше я вивчаю «позакулісну» сторону футболу, тим більше я розумію, що цей вид спорту не набагато далі втік від політики.

Оп - і основний кіпер «Леганесу» Куельяр залишається, оп - і Лунін виявляється непотрібним, оп - і 7 матчів за «Леганес» за цілий сезон.

Сам Лунін говорив, що краще піти в «Леганес» з «Реалу», ніж в «Маріуполь» з «Шахтаря», проте в «Маріуполі» футболісти хоч грають...

Все-одно, в «мене-патріота» був ще один аргумент - влітку Кейлор Навас піде, Лунін стане другим воротарем, а після декількох невдалих матчів Куртуа сяде на банку і все буде добре.

Але саме тут в мене і з'явились підозри...

Давайте розглянемо 7 причин, чому Андрію Луніну потрібно йти з «Реалу» вже цього літа.

1.     Переходом в Мадрид Лунін заявив про себе як про класного перспективного гравця. 

Усі знають, що скаути «Реалу» є справжніми професіоналами і кого-небудь до клубу не покличуть. Навіть ті, хто ніколи не чув про Андрія, точно зацікавились - а хто це, де він грав, а що таке взагалі «Зоря»?!? Я впевнений, що багато європейських клубів взяли його на замітку і тепер детальніше спостерігають за його кар'єрою. З Мадриду йому відкритий шлях в будь-який клуб - хто ж не хоче отримати екс-гравця «Реалу»?

2.     Зідан не розраховує на Луніна.

В минулому році Лопетегі дав можливість українцю здійснити декілька сейвів на передсезонних іграх, а в цьому році Андрій тільки вчора перший раз вийшов на поле - думаю, усі вже бачили гол Туфана, який, чесно кажучи, можна було і відбити. Навіть в півфіналі Ауді Кап проти «Тоттенхему» Зідан випустив дев'ять нових гравців протягом матчу, але так і не змінив Кейлора Наваса. Невже це не показник недовіри до українця? Я впевнений, що Зінедін залишив би і свого сина в команді, якби це не було так палєвно. В майбутньому сезоні Зідан має доказати, що він повернувся не просто покрасуватись, тому він навряд чи буде вводити молодих гравців в команду. Дещо інші історії з Флораном Менді, Лукою Йовічем та Родріго - за них заплатили багато мільйонів, тому француз зобов'язаних їх як мінімум перевірити, а ось Луніна можна легко здати в оренду. Проте, на мою думку, ідеальним варіантом для обох сторін буде повноцінний трансфер. Для Луніна це буде можливісті отримати ігровий час і довіру, для «Реалу» - заробити на перспективному футболісті, який їм і не потрібен. Зрозуміло, що гроші як такі мадридцям непотрібні, проте для фінансового фейр плей їм потрібно скинути декількох гравців запасу - все-таки, літні трансфери влетіли в кругленьку суму в 297 мільйони євро;

3.     Кейлор Навас не хоче йти з «Реалу».

Ще місяць назад всі були впевнені, що костариканець залишить королівський клуб і вже прогнозували його нове місце проживання - в претендентах були і звичний Париж, і Лондон, і навіть Манчестер. Іншу ж думку мав сам Навас: «Я залишаюсь і буду боротись за місце основого кіпера». В «Леганесі» залишався перший кіпер команди, ми вже тільки погодились на місце другого в «Реалі», як Кейлор різко передумав і також підставив нашого гравця. Чесно кажучи, я можу зрозуміти Наваса - він теж бачить, як грає Куртуа, він знає, що сам Зідан більше довіряє йому, а не бельгійцю, тому просто вичікує момент, коли лисий француз зможе з впевненістю заявити Флорентіну Пересу: «Після стількох помилок я не можу ставити Тібо в основу». З Бейлом така ситуація прокатила, думаю, все піде по тому ж плану і з Куртуа. Як би Перес не захищав своїх улюбленців, він навряд чи піде наперекір Зідану, якого він тільки-тільки повернув до клубу;

4.     Лунін - Чемпіон Світу.

Згадка молодіжного чемпіонату вже стала невід'ємною частиною мого блогу :) Я до сих пір впевнений, що нашим Чемпіонам потрбіно терміново надавати ігрову практику - якщо не в «Шахтарі» і «Динамо», то хоча б «Дніпрі-1», «Десні» і «Маріуполі». Думаю, саме сезон 2019/20 покаже, чия медаль зроблена з справжнього золота, а чия виявиться просто смачною шоколадкою. Для Луніна цей чемпіонат має не так сильно вплинути на кар'єру - на відміну від інших, він вже є гравцем топ клубу. Тому, для нашого кіпера ця медаль є певним доказом того, що він не просто везунчик, а дійсно якісний гравець. Якщо в одному з попередніх пунктів ми говорили, що Лунін може бути «екс-гравцем Реалу», то тепер до його опису ми можемо додати і звання Чемпіону Світу. Непогана характеристики для 20-річного гравця, правда ж? Як мені здається (а може в мене і тут прокидається «я-патріот»), на такого футболіста має бути великий попит і саме зараз в Луніна є найбільший шанс перейти в сильний клуб з цікавими перспективами;

5.    «Реал» не дає молодим гравцям розвиватись.

Одегар, Маріано Діаз, Хакімі, Себальос, Лльоренте, Регілон, Хесус Вальєхо - і це ще далеко не увесь список. Погоджусь, що не всі вони заслуговують місця в основі прямо зараз, проте зазвичай клуби дають своїм вихованцям шанс залишитись, чи не так? «Реал» же спихує своїх гравців при першій же можливості. Регілон досить добре проявив себе в минулому сезоні, майже вибив Марсело з основи ііі... пішов в оренду в «Севілью». А на його вакантне місце вже прилаштувався Флоран Менді - і який сенс Регілону повертатись? Звісно, є приклад Карвахаля і Каземіро, які з'їздили на сезон в Леверкузен і Порту відповідно, добре там себе проявили і тепер застовбили місце в основному складі, проте вони є тими самими виключеннями з правила :) Сподіваюсь, Луніну важливіше грати в основі, а не числитись гравцем «Реалу» і грати в середняках ЛаЛіги;

6.    В сучасному футболі мало топ воротарів.

Ще недавно європейські гранди могли собі позволити двох крутих кірів в команді, але зараз місце другого воротаря все частіше займає голкіпер-ветеран, який сидить більше для підміни, ніж для конкуренції. Звідси і постійні оновлення звання найдорожчого кіпера світу - в 2017 рекорд поставили «Сіті» з Едерсоном, а вже в наступному році його вже побили і Аліссон, і Кепа Арізабалага. Ще однією причиною того, що клуби готові викладати величезні гроші за воротарів є те, що голкіпери є доволі живучими гравцями і залишаються в команді на довгі роки. Зважаючи на ці два чинники - чи не являється Лунін одним з найкращих претендентів для європейського якщо не гранду, то міцного середняка? Андрій готовий грати вже зараз, а йому тільки 20 - при правильному підході він зможе віддати клубу ще багато років. Третій плюс Луніна у питанні трансферу - низька ціна. «Реал» купив його за якісь там вісім з половиною мільйонів - хіба це не копійки для нинішнього футболу? Звісно, я не кажу, що його віддадуть за таку саму суму, проте навряд чи «Реал» зможе відмовити пропозиції в 30-40 мільйонів. Зараз Лунін попав саме в той клуб, де вже є два класних воротарі (хоч Куртуа і вафля) і він в цьому списку є лише третім. Чи може він бути першим воротарем команди? Я впевнений, може. 

7.     Лунін не є брендом.

«Реал» - не той клуб, якому потрібні свої вихованці, футболісти-трудяги чи просто «темні конячки». Королівському клубу треба королівські гравці - ті, на кому можна буде заробити не тільки на полі, а й за його межами. Саме тому так легко відпустили Касільяса, Рауля і ще багацько класних футболістів - вони не були зірками реклами і виявились і непотрібними клубу. Саме тому купили Тібо Куртуа, саме тому хочуть купити Поля Погба, і саме тому я не вірю в гарне майбутнє Йовіча в «Реалі».

Зізнаюсь, ще недавно мені подобалась трансферна стратегія клубу - така собі команда всіх зірок. Проте, з приходом Луніна я змінив свою думку... Як-то кажуть, поки не зачіпає мене особисто - мені все одно, а в даному прикладі зачепило ще й національно :)

Підсумовуючи, Луніну потрібно йти з команди вже цього літа - хоч в європейський гранд, хоч в просто клуб, де він зможе грати.

Перспектив заграти в основі майже немає, а просто їздити по орендах в середняки, а то і аутсайдери ліги - далеко не найкращий варіант для майбутнього основного воротаря збірної України.

Любіть український футбол і стежте за українцями в Європі!

 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты