Tribuna/Футбол/Блоги/Лайнсмен з УПЛ/Головні новини останніх днів. Хто, куди і навіщо?

Головні новини останніх днів. Хто, куди і навіщо?

Підготовка до нового сезону в самому розпалі, і саме зараз оптимальний час для перестановок та змін у клубному футболі. Потихеньку команди виходять зі сплячки/відпустки і приступають до тренувань. Раніше повиходили менеджменти клубів і вже активно працюють - ми це можемо зрозуміти через велику кількість трансферів. Тож, давайте подивимось, що відбулось в футбольному світі протягом останнього тижня і спробуємо визначити, як це відіб‘ється на подальших історіях клубів.

Автор — VovaVovovich
12 июля 2019, 23:48
6
Головні новини останніх днів. Хто, куди і навіщо?

Всім привіт! :)

Підготовка до нового сезону в самому розпалі, і саме зараз оптимальний час для перестановок та змін у клубному футболі. Потихеньку команди виходять зі сплячки/відпустки і приступають до тренувань. Раніше повиходили менеджменти клубів і вже активно працюють – ми це можемо зрозуміти через велику кількість трансферів. Тож, давайте подивимось, що відбулось в футбольному світі протягом останнього тижня і спробуємо визначити, як це відіб‘ється на подальших історіях клубів.

 

Френк Лемпард – новий головний тренер «Челсі»Розпочнемо з тренерських змін, та відразу з яких! Френк Лемпард, легенда «Челсі» (і трішки «Сіті») повертається в рідну команду вже в ролі коуча. Мауріціо Саррі успішно відправився до «Ювентусу» і лондонці отримали нового перспективного тренера. 

Можливо, я дуже наївний, проте я до сих пір вірю в «теорію заговору»: після виходки Кепи в фіналі Кубку клуб домовився з Саррі про угоду – його не звільняють до кінця сезону (а тоді він був дуже близький до цього), а тренер не починає відкрито конфліктувати з Арізабалагою. На мою думку, це виграшна ситуація для всіх: Мауріціо більш-менш успішно довів команду до кінця сезону, через що отримав пропозицію від «Юве»; «Челсі» залишило в себе перспективого воротаря, якого вони купили за 80 мільйонів (в період трансферного бану ця втрата могла б вилізти боком); а Кепа ж не втратив своє місце, хоча, чесно кажучи, мав би відразу вилетіти з команди.

Повертаючись до Френка Лемпарда – мені дуже подобається його тактика як тренера. Його «Дербі» показувало досить гарні, як для першого сезону, результати і, до того ж, демонструвало класний футбол. Гра Лемпарда-тренера залишилась такою самою, як була і у Лемпарда-гравця – перевага атакувальних дій над захисними; в міру жорстка гра в обороні і рішуча на половині суперника і, звісно ж, дальні удари – тренер навіть обрав декількох гравців «Дербі», яким можна було пробивати з дальніх дистанцій, навіть якщо були і кращі варіанти розвитку атаки.

Попри тренерський інтелект в Френка є ще один великий плюс – він є легендою клубу. Через це фани (точно) і керівництво (тут вже як пощастить) будуть закривати очі на деякі невдачі і, думаю, авторитет ексфутболіста також зіграє йому на руку.

Удачі Френку в старому-новому клубі, сподіваюсь, він зможе повернути «Челсі» на колишній рівень!

 

Жуліо Сезар Сантос Корреа – головний тренер донецького «Олімпіка»Здається, Владислав Гельзин сильно психанув, бо тепер головним тренером донеччан стане ексгравець «Бенфіки», «Реалів» з Мадриду, Вальядоліду і Сосьєдаду (королівський футболіст!) і навіть італійського «Мілану» в свої найкращі роки. Звучить класно, правда?

А як вам такі факти

- «Мілан» достроково повернув Сезара назад в «Реал» Мадрид вже після двох місяців оренди і 4 матчів відповідно;

- Основним захисником Жуліо був тільки в «Вальядоліді» з своїм улюбленим тренером Джоном Тошаком. В усіх інших європейських клубах Жуліо незмінно був декілька матчів основним, а тоді сідав у глибокий запасі;

- Цитата вболівальників «Реал» Мадриду: «Жуліо Сезар в основі – чекай привозу»;

- До «Олімпіка» Жуліо Сезар тренував лише аматорський клуб «Крісто Атлетіко» з Паленсії – 7 місце в четвертому дивізіоні Іспанії і статистика матчів 18-4-16.

По-перше, мені дуже цікаво, як скаути «Олімпіка» взагалі знайшли Сезара «Крісто Атлетіко»?

А по-друге, мені цікаво, навіщо брати такого тренера, якщо прямо перед очима приклад Фабріцио Раванеллі – так італієць хоч грав класно!

Дуже шкода, що наші клуби поки віддають перевагу іноземним тренерам з четвертої ліги Іспанії, а не дивляться на молодих українських коучів.

 

Жоао Феліш – нова 7-ка «Атлетико» МадридПерший трансферний бум літа серед гравців – «Атлетико» викупило 19-річного форварда «Бенфіки» за 126 мільйонів євро, навіть не зважаючи на те, що тоді Антуана Грізмана офіційно ще не продали. Дуже ризикований трансфер, адже у дорослому Феліш відіграв всього один сезон в не найсильнішій лізі і в не найпрестижнішому єврокубку. До того ж, молодий португалець абсолютно не підходить під стиль «Атлетико» – він не відіграє в захисті, не є справжній бійцем на полі і, здається, по характеру також не вписується до «банди Сімеоне». Зважаючи на ці факти і на трансфери Родрі, Годіна з однієї сторони, і Ерери, Льорентеі Феліпе з іншої, я можу спрогнозувати, що цього року ми побачимо абсолютно нових «матрасників». Скоріше за все, Дієго Сімеоне вирішив поміняти тактику команди, тому що стиль гри футболістів, які прийшли, зовсім не схожий на тих, що пішли з команди. 

Буде дуже цікаво подивитись на цей експеримент «Атлетико» і перевірити тактичну пластичність Дієго Сімеоне.

 

Анхеліньо перейшов з «ПСВ» до «Манчестер Сіті»

«Дзвіночок» для Олександра Зінченка, хоч і передбачуваний. В кінці сезону Гвардіола в інтерв‘ю хвалив українця, проте в кінця додав: «Влітку ми купимо ще одного гравця на позицію лівого бека». Будемо сподіватись, що йшлось про травматичність Бенджаміна Менді через яку він пропускає вже другий сезон, тому що нам не потрібні конкуренти для Олександра :)

Анхеліньо грає в стилі «Барселони» – основною його спрямованістю є атака, а в захист повернутись можна і не встигнути.

В минулому сезоні він провів 43 матчі в складі «ПСВ», візначився одним голом, дванадцятьмя асистами, і це при тому, що команда Ван Боммеля забила понад 100 голів у сезоні.

Зінченко ж зіграв 29 матчів і віддав всього 5 гольових – в першу чергу через те, що українець більше сфокусований на захисті, хоча і може створити момент для Агуеро. 

Підсумовуючи, можна сказати, що Пеп значно підвищив конкуренцію на лівому фланзі захисту і кожен з гравців може зайняти основне місце.

 

Джанлуіджі Буфон повернувся в «Ювентус»

Італійський кіпер так і не може вирішити, що він хоче – на старості років він з‘їздив у відпустку в Париж, а тепер повернувся додому задля менеджерської позиції в клубі, проте і кар‘єру завершувати не спішить. Можливо, керівництво «Ювентуса» завірило Джанлуіджі, що в цьому сезоні вже точно буде Кубок Ліги Чемпіонів, бо інакшої причини для продовження кар‘єри я не бачу. Якщо він не хоче бути основним воротарем – навіщо псувати сезон Періну? Здавалось, що саме Маттіа стане змінником італійського кіпера в збірній і клубі, а насправді зараз Перін – третій воротар «Юве». 

Дивна ситуація.

 

Антуан Грізман – гравець «Барселони». Офіційно!

Нарешті ми дочекались цього переходу (спочатку я хотів написати «закінчення трансферної саги», але потім згадав про Неймара – ох же ж і невесело йому зараз).

Прикольно, що дві іспанських «Санта Барбари» – історії Азара та Грізмана завершились в один трансферний період. Вже так довго усі про це говорили, так довго вичікували і нарешті зірки зійшлись, Перес і Бартоломеу вийняли свої чемоданчики з мільйонами і порадували головних тренерів своїх команд.

Чесно кажучи, я б більше радів переходу Неймара – люблю я трансфери-повернення – проте думаю, що Грізі набагато більше підійде нинішній «Барселоні». Він зможе закрити будь-яку позицію в нападі і всюди буде корисним, що дасть змогу Вальверде поекспериментувати зі складом або просто замінити травмованих гравців.

Грізман – справжній трудяга на полі, якого не вистачало каталонцям в нападі, тому шанси «блаугранас» на Лігу Чемпіонів в наступному сезоні значно підвищуються. Залишився тільки якісний центральний захисник (а можна і Умтіті залишити) – і «Барселона» буде ідеально укомплектована до нового сезону, якщо, звісно, не буде екстренних продажів.

 

І тепер коротенько пройдемось по чемпіонатах збірних:

На Кубку Африки визначились пари півфіналістів.

Cенегал – Туніс

На жаль, закінчилась казка збірної Мадагаскару, яка пройшла аж до чвертьфіналу і там програла Тунісу, проте тепер є стимул готуватись до наступного турніру :)

Якраз-таки тунісці і виглядають андердогом в першому півфіналі, бо, як прогнозувалось, вони і з групи виходити не мали! Проте, в 1/8 по пенальті переграли збірну Гани, а в 1/4 здобули свою першу перемогу на турнірі – усі інші матчі закінчувались у нічию!

Алжир – Нігерія

Дуже сильна афіша, яка не зіпсувала б і фінал. Обидві збірні класно проводять чемпіонат, демонструють гарний футбол і «б‘ють» фаворитів – спочатк унігерійцями був переможений Камерун, а потів і алжирці вибили збірну Кот-д‘Івуару завдяки промаху Вілфріда Боні в серії післяматчевих пенальті.

Особисто я ставлю на фінал Сенегал – Алжир і з радістю його подивлюсь :)

 

Збірна Мексики – чемпіон Золотого Кубку КОНКАКАФ

Будемо відвертими – фінал, інакший від США – Мексика розглядався б як провал цих команд. Канада, Гаїті, Ямайка і Кюрасао – при всіх повазі, це не суперники збірним Крістіана Пулішича та Рауля Хіменеса. Головний тренер американців Грег Берхалтер взагалі куражився і виставляв абсолютно різні склади – 11 нових гравців! – чим додавав інтриги матчам. Мексика ж потихеньку, але впевнено, крокувала до фіналу, де втримала пресинг США і здобувала перемогу 1:0. Переможний гол забив Джонатан дос Сантос, брат того самого супер перспективного Джуніора дос Сантоса, який побігав за «Барселону» і «Тоттенхем», цього літа перейшов в мексиканську «Америку», а в збірну вже і не викликається...

 

Збірна Бразилії – чемпіон Копа Америка 2019

І все-таки це не міф :)

Насправді, легкий турнір для бразильців – навіть не прикладуючи надзусиль вони спочатку виграли групу (тільки збірна Венесуели врятувалась від поразки), у незрозумілому чвертьфіналі (з 8 команд в основний час забивала тільки Аргентина) перемогли по пенальті Парагвай, потім «на класі» обіграли Мессі і компанію, а у фіналі вже збірна Бразилії впевнено забрала собі Кубок, навіть незважаючи на старання перуанців і 20 хвилин у меншості. 

Бразильці забрали також і всі офіційні індивідуальні нагороди, що є досить важким завданням, зважаючи на участь Мессі в турнірі (йому все-таки дали ганчірковий м‘яч – ви коли-небудь про нього чули?).

Кращим бомбардиром турніру несподівано став єдиний представник чемпіонату Бразилії Евертон і з такої нагоди відмовив «Шахтарю» в переході, кращим воротарем справедливо став Алісон Бекер, який пропустив перший м‘яч тільки у фіналі, а MVP турніру визнали Дані Алвеса – в першу чергу, за ігри в плей-оф, так як в групі командою керував Філіпе Коутіньо.

 

На цьому все, здається, я згадав усі найважливіші новини у світовому футболі за останній тиждень.

Пишіть в коментарях, що б ви додали до цього списку, а про що можна було і не згадувати :)

 

Любіть український футбол, та не забувайте про міжнародний :)

Другие посты блога

Все посты