Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольная на голову/Золота «п’ятірка» молодих талантів, які можуть запалити в УПЛ вже у цьому сезоні

Золота «п’ятірка» молодих талантів, які можуть запалити в УПЛ вже у цьому сезоні

Футболісти, які вже цьогоріч можуть стати справжніми зірками футболу

Автор — Karolina Buchkovska
10 июня 2021, 21:28
6
Золота «п’ятірка» молодих талантів, які можуть запалити в УПЛ вже у цьому сезоні

Серед молоді в українському чемпіонаті є чимало талановитих футболістів. Комусь щастить потрапити до першої команди через низьку конкуренцію на позиціях, хтось заслужив місце в основі шляхом наполегливої праці, а дехто, навіть попри високу результативність, і далі продовжує чекати свого шансу або ж шукає кращої долі в інших лігах.

Сьогодні пропоную вам п’ятірку тих футболістів, котрі, на мою думку, цього сезону матимуть можливість проявити себе (або ж навіть закріпитися) у перших командах чемпіонату.

Владислав Ванат («Динамо»)

Дев’ятнадцятирічний хлопчина із Кам’янця-Подільського цьогоріч гучно заявив про себе в молодіжній першості. Нападник «Динамо U-21» за сезон 20/21 зумів забити у ворота суперників цілих 26 м’ячів (у середньому – по м’ячу у кожній грі). Погодьтеся, це вау!

Юрій Мороз, за підсумками сезону, охарактеризував юнака так: «Влад - настирливий, завжди націлений на ворота супротивника, агресивний біля них. При його належному ставленні до справи, він може вирости в дуже хорошого нападника вже на дорослому рівні».

Настирливість, постійна націленість на ворота та висока результативність – прекрасна комбінація для ідеального нападника «Динамо».

І нехай багато хто скаже, що молодіжна першість та прем’єр-ліга – різні речі, але така шалена результативність точно не могла залишитися непоміченою Мірчею Луческу. Містер у сезоні 20/21 уже дав змогу Ванату «спробувати на смак» дорослий футбол. Сталося це якраз у заключній грі сезону проти «Колоса».

Крім того, впевнена, що Владислав точно вирушить на збори з основою. А вже у Швейцарії у нападника буде багато можливостей проявити себе. Такий шанс молодий форвард, зрозуміло, не упустить.

Так, конкуренція на позиції нападника в «Динамо» величезна: Бєсєдін, Супряга, Клейтон, Родрігес, Каргбо. Не до кінця зрозумілою зараз є ситуація із Солем. Якщо футболіст не покине команду, то у Ваната ще плюс один конкурент. Крім того, на позиції форварда може зіграти і Вербич.

Владислав – молодий футболіст, але цього сезону він довів те, що молодіжна першість – пройдений етап і слід рухатися далі. Якщо не дати гравцю шанс, він елементарно може «перегоріти».

Загалом же Ванат позиціонує себе як працелюбний, відповідальний і доволі талановитий футболіст. Молодий форвард зараз має як ніколи багато працювати задля досягнення мети під назвою «гравець основи». Та одне я знаю точно, цього сезону в першій команді «Динамо» ми точно бачитимемо його частіше.

Георгій Судаков («Шахтар»)

Останні два тижні цей футболіст став чи не найобговорюванішою персоною в українському спортивному світі. Ще б пак, із гравця ротації  «Шахтаря» - у заявку національної команди на Євро-2020! Фантастика! Для багатьох українських уболівальників несподіванкою стало рішення Шевченка взяти Судакова на чемпіонат Європи, та коуч «синьо-жовтих» запевнив – Георгій своє місце у збірній заслужив наполегливою працею.

Так чому ж гравець, потенціал якого помітив сам Андрій Шевченко, досі стабільно не грає в першій команді «Шахтаря»? Питання поки залишається відкритим. Можливо, з приходом нового тренера, молодь «гірників» отримуватиме більше шансів.

Дебют Судакова за основу «Шахтаря» припав саме на коронавірусний період – півзахисник уперше одягнув «оранжево-чорну» футболку в матчі проти мадридського «Реала». Чи це не мрія? Після подвійного розгрому королівського клубу здавалося, що Луїш Каштру поволі підпускатиме молодих українців до основи, але коуч думав інакше.

Звісно, що іноді Георгій отримував свої шанси, адже серед цієї п’ятірки він виходив на поле найчастіше – ! десять разів і навіть встиг відзначитися забитим м’ячем у грі проти «Маріуполя».

Якщо Де Дзербі не «напідписує» легіонерів, то у Судакова в новому сезоні є реальні шанси «вистрілити».

Упевнена, Андрій Шевченко зіграти на Євро-2020 молодому футболісту дасть. Далі – справа за Георгієм.

Антон Байдал («Маріуполь)

Не всі, мабуть, чули ім’я цього хлопчини, та цього сезону він сяяв не менш яскраво за вищезгаданого Ваната.

Лівий вінгер молодіжки «Маріуполя» цьогоріч забив 17 голів і став другим у спису кращих бомбардирів молодіжної першості! Погодьтеся, дуже навіть непоганий результат як для середняка чемпіонату (дубль «приазовців» фінішував 8-м).

Зважаючи на те, що більшість гравців «Маріуполь» орендує у географічного сусіда, Байдал цього сезону може стати ще й основним. Серед конурентів у Антона хіба що Топалов, котрий стабільно виступає за першу команду. Ротація Остапу Маркевичу не завадить, чи не так? Переконана, що коуч «приазовців» візьме Антона на збір з основною командою.

За «Маріуполь» в УПЛ Байдал дебютував ще у 2019-му, та чомусь не зумів закріпитися і зіграв за кілька років лише 3 неповних гри (трохи більше 50-ти хвилин). У сезоні 20/21 на полі з’являвся тільки в нічийному матчі проти «Руха» (зіграв усього 3 хвилини).

Якщо футболіст продемонструє на міжсезонних зборах свої найкращі якості, то Маркевич точно дасть йому шанс. Висока результативність гравця дає привід Остапу Мироновичу замислитися. Дублюючих складів від тепер немає, а талановита «нешахтарівська» молодь, яка готова доводити свою профпридатність, залишилася.

Олексій Сич («Рух»)

Опорний півзахисник «Руха» цьогоріч уже мав можливість проявити себе у першій команді, та, на жаль, програв конкуренцію більш досвідченому Романові Карасюку.

Сич дебютував за основу «Руха» у матчі з «Десною», а також виходив на заміну проти «Динамо». Разом – 68 хвилин. Як на мене, цього часу замало, аби показати всі свої найкращі якості. Та, зважаючи на філософію «жовто-чорних», переконана – Олексій цьогоріч отримає ще не один шанс. Головне – правильно ним скористатися.  Тим паче, що, по суті єдиний конкурент 20-річного гравця Юрій Копина (Карасюка не враховуємо) сьогодні покинув команду. Чому саме Олексій? Хороша антропометрія, непогане розуміння структури гри та самовіддача.

На міжсезонний збір молодий опорник точно поїде, а там уже все залежатиме тільки від самого футболіста. Федик не скупиться на шанси для молоді, але й у відповідь вимагає від них максимальної віддачі.

Зрозуміло, що виграти конкуренцію у гравця з досвідом молодому футболістові досить важко, але цілком можливо. Тим паче, кожній команді потрібна ротація. Один гравець весь сезон фізично відіграти не зможе.

Борис Крушинський (ПФК «Львів»)

Замикає нашу п’ятірку 19-річний центральний оборонець «Львова» Борис Крушинський, який тільки нещодавно дебютував за першу команду. У гравця є дійсний контракт з основою, а це означає, що клуб на молодого захисника розраховує. Якщо не тепер, то хоча б у перспективі.

Майже весь сезон футболіст грав за юніорів і лише в кінці почав отримвати від Безсмертного шанс.

Уперше одягнув футболку «Львова» Крушинський у матчі проти львівського «Руха». Через другу жовту картку поле покинув Маруан, а «містяни» залишилися в меншості. Зрозуміло, щоб не програти, треба було ставити захист. Як на мене, зі своїм завданням у дербі футболіст упорався. Як наслідок – отримував час і в наступних поєдинках.

Головний конкурент Бориса – якраз Маруан Міхоубі, не факт, що далі виступатиме за «Львів», а тому в молодого гравця є величезні шанси стати основним. У нього непогані фізичні дані, не вистачає тільки досвіду.

Побачимо, як проявить себе центрбек на міжсезонних зборах. Тут усе залежить лише від готовності самого гравця різко змінити дитячий футбол на дорослий. Коли, як не зараз, виходити із зони комфорту.

У висновку скажу таке: усі вищезгадані юнаки зараз мають набратися неабиякого терпіння, аби продемонструвати свій максимум. Зрозуміло, що ця «п’ятірка» - лише мої особисті спостереження.

У кожному із клубів УПЛ зараз є величезна когорта молодих талановитих футболістів. До перших команд потраплять ті, хто, шляхом терпіння та наполегливої праці, таки реалізує себе.

ФОТО З ВІДКРИТИХ ДЖЕРЕЛ