Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольная на голову/Чи «дорого» бути фанатом? Скільки коштує зимова атрибутика клубів УПЛ. Частина 1

Чи «дорого» бути фанатом? Скільки коштує зимова атрибутика клубів УПЛ. Частина 1

Розповідаємо про ціни на атрибутику клубів першої «п’ятірки» УПЛ. Обережно, багато цифр, картинок та букв!

Автор — Karolina Buchkovska
24 января 2021, 00:52
15
Чи «дорого» бути фанатом? Скільки коштує зимова атрибутика клубів УПЛ. Частина 1

Без атрибутики дивитися футбол - не те, ну правда ж? Відчуваєш себе якимось далеким від улюбленого клубу. Тому ми й вирішили розповісти вам про ціни на одяг та аксесуари з емблемою клубів УПЛ. 

Ні для кого не є таємницею те, що гравці багатьох команд залюбки діляться з відданими фанами своїми ігровими футболками, на сторінці клубу у соціальних мережах регулярно організовують розіграші і т.д. Проте, зрозуміло, щастить лише обраним, а тому в уболівальників виникає потреба самостійної покупки екіпірування та сувенірів. 

Більшість фанів, також думаю зрозуміло, мають атрибутику команди, яку підтримують. Проте час від часу виникає бажання оновити "футбольний гардероб" новими речами: футболками, кофтинками, шарфами та кепками із останньої колекції. 

У скільки фанату обійдеться атрибутика улюбленого клубу? Розберемося. 

СПОЙЛЕР:  Приготуйтеся, буде недешево.  І так, матеріал у жодному випадку не реклама. 

Ну що, відкриваємо турнірну таблицю і поїхали. Сьогодні розкажемо про першу "сімку" чемпіонату.  А оскільки друге коло починається наприкінці зими, розглянемо прайс на тепліші речі, а футболки ховаємо у шафу як мінімум до квітня. Швидше точно не знадобляться.

ДИНАМО

На офіційному сайті "біло-синіх" можна знайти все: від брелків до канцелярії та посуду, від спортивної форми до халатів та верхнього одягу. Проте нас цікавлять виключно теплі речі, які можна одягнути на стадіон в зимово-весняний сезон: куртки, худі, шапки та шалики.

Верхній одяг з емблемою "Динамо" - найдорожчий, але ж маємо розуміти, що ціна відповідає якості. Так, за курточку від New Balance фанатам потрібно буде заплатити від 2439 грн. Є і дорожчі - 2999 та 4999 грн. Недешево, проте якісно. І для стадіону, і для прогулянок парком. Комусь, може, навіть для занять спортом. А кому дозволяє дрескод, то ще й на роботу можна вдягнути! П- практичність.

Звісно, є на сайті й худі та світшоти з емблемою клубу. За них доведеться викласти від 799 до 999 грн.  

Штани теж не дешеві: від 595 до 1609 грн. 

До слова, у клубному магазині "Динамо" є і вкладка з жіночим одягом. Наприклад, за світшот представницям прекрасної статі потрібно віддати мінімум 899 грн, а за худі 999 грн.  

Щодо молодших, то підліткова спортивна куртка, скажімо, вартує від 1399 до 4899 грн. Темно-сині штани від New Balance пропонують за 1259 грн. Нова колекція. 

Переходимо до аксесуарів - шарфи та головні убори на сайті традиційно дешевші. Так, за "розу" улюбленого клубу фани мають викласти 150 грн. Є й нижчий прайс, проте сумніваюся, що матч "Динамо" - "Манчестер Сіті" (24 лютого 2016 року) буде ще актуальним. 

Маски теж тепер обов'язкова атрибутика вболівальника? Думаю, їх ми носитимемо ще довго. Ціна питання - 99 грн. Зате красива та стильна. З емблемою. 

Ціни на шапки також коливаються. Найдешевша, кепка, 287 грн. Далі - більше (від 296 грн. до 859 грн.). 

Кусючий прайс, чи не так? Особливо для українця із середньою зарплатою. Але розуміємо, "Динамо" - це бренд, а бренд мусить заробляти. Правда ж? Дозволити собі бодай маску, вважаю, може фактично кожен. 

ШАХТАР

У 2019 році "гірники" презентували власний бренд, який отримав символічну назву "1936", а тому вибір на сторінці "оранжево-чорних" значно більший, ніж у їх запеклих суперників. 

За необхідності про бренд одягу розкажу під іншим постом. Можливо, хтось призабув, а хтось, може, і не знав. А поки нас цікавить суто атрибутика з емблемою клубу.

За шалики з емблемою "оранжево-чорних" слід викласти від 99 до 199 грн. До слова, в інтернет-магазині "Шахтаря" зараз діє акція на деякі "рози".

З приводу шапочок. На сайті можемо побачити фанатські бандани (за 49 грн.) та сувенірну шапочку з лого за 69 грн. Є й дорожчі, але більш стильні - за 149 грн. 

І, звісно ж, наші улюблені маски з лого клубу можна придбати за 75 грн.

За куртку з емблемою "донеччан" треба віддати від 999 до 1499 грн. 

Жіноча толстовка "Аплікація" зараз на знижці - 399 грн. Погодьтеся, ціни досить посередні для такого бренду, як "Шахтар". 

Чоловічий одяг дещо дорожчий - за комбінований світшот та за толстовку з чорним лого ФК "Шахтар" слід викласти 499 грн.

Особисто мене ще дуже приваблюють іграшки, які можна придбати в магазині "гірників". З маленьким кротом ви навряд чи підете на стадіон, але він цілком може доповнити інтер'єр будинку. Ціна питання - 179 грн. Іграшки, до слова, тепер на акції і придбати їх можна удвічі дешевше. Тож, якщо ви затятий фан "Шахтаря", мерщій до магазину! Прайс доволі непоганий, як для чемпіона УПЛ.

ДЕСНА

В інтернет-магазині цього клубу немає такого величезного вибору, як у "Динамо" та "Шахтарі", проте речі виглядають дуже навіть стильно. А що з цінами?

Так, найпопулярніший атрибут фанів - шалик - вартує 150 грн. Непогано, проте вибору як такого і нема. Роза у фан шопі лише одна. 

Зрозуміло, натрапляємо й на захисні маски. Оскільки вони багаторазові, то й ціна посередня - 85 грн. Зате на матчах "Десни" будете стильні. 

Щодо головних уборів, то за шапочку доведеться віддати 200 грн., а от кепки (їх одягати взимку не раджу) дорожчі - від 230 до 250 грн. 

Узимку хочеться виглядати стильно, але не мерзнути, так? Тут нам допоможе тепліший одяг. 

Уболівальникам "Десни" клубний магазин пропонує на вибір два види регланів - синій та чорний. Ціна - 390 грн. Стандартно. До того ж, такі кофтинки можна вдягати і на роботу, і на відпочинок. 

Худі сірого та чорного кольорів вартують дорожче - 420 грн., а от на штанах з лого "сіверян" бачимо цінник із цифрою 400. 

Крім того, можна купити штани з регланом, себто спортивний костюм. Ціна питання - від 810 до 820 грн. залежно від кофтини, яку оберете. 

ЗОРЯ

В інтернет-магазині "Зорі" невеликий асортимент теплого одягу, проте дещо таки є!

Розпочну із шаликів. На сайті знайшовся лише один, але за приємною ціною 100 грн. 

Переходимо до одягу. Ціни на штани також різні, але вибір не надто вражає. Вартують вони від 350 до 600 грн. 

А ось на кофтинки чорного кольору прайс такий: від 500 до 750 грн. Виглядають вони стильно. Підходять і для тренувань, і для походів на стадіон. А якщо ви справжній фан спортивного стилю, то можете й на роботу одягати, якщо дозволяє дрескод. 

Знайшлися ще кілька курточок. Ціни - від 2100 до 3500 грн. У принципі, все стандартно. Ми платимо за бренд.

Є на сайті луганців і костюми. Так, за теплий чорний костюм слід викласти 1600 грн. Більше нічого.

Негусто, як для команди, котра грає в єврокубках. Проте спражній фанат точно знайде щось для себе. Тим паче, ціни теж далеко не космічні. 

ВОРСКЛА

Атрибутики у "ворсклян" теж небагато, але її цілком вистачить для того, аби фанат відчував себе на стадіоні частиною команди. 

Так, маємо два види шаликів - за 100 грн. (матч з "Арсеналом" у ЛЄ - така собі актуальна подія) та за 160 грн. Стандатний прайс. 

Є і шапочки. Ціни на них доволі посередні - 160-180 грн.

Щодо одягу, то тут маємо фактично все - і кофтинки, і куртки. Є і штани та навіть рукавиці, проте без емблеми "Ворскли", натомість із лого "Nike". 

Джемпер та тренувальна кофта від титульного спонсора - 1200 грн. 

Куртки, зрозуміло, дорожчі: від 1450 грн. до 3200 грн. "Найківська" продукція відповідає ціні. На цьому все. 

Хоча... Додам від себе ще одну дуже класну річ, яка підкорила мене одразу ж як тільки я зайшла на сайт "Ворскли". Невеличка сумка з логотипом "ворсклян" чудово доповнить чоловічий образ, а для дівчат стане альтернативою косметички. А ще її ціна лише 155 грн. Не знаю як вам, а мені "зайшла".

 

Ціни можуть відрізнятися від тих, що вказані на фото та у матеріалі. Публікація була написана дещо раніше, тому гранди могли оновити прайс та додати нові одиниці до своїх магазинів. Більше речей - на сайтах клубів, тут тільки те, що нині є предметом нашого обговорення - теплий одяг та аксесуари.

Усе. Першу п'ятірку ми розглянули. Зрозуміло, що ціни на деякі товари "кусаються", проте слід пам'ятати, що кожен клуб має свого титульного спонсора, яким є котрийсь із відомих брендів. Цим і обумовлений такий високий прайс на одяг, особливо верхній.

Поки зимова пауза збирайте грошенята, а ближче до початку сезону готуйтеся витрачати їх. Прогнозую, зовсім скоро повернемося на стадіони. То потрібно вже улюблену команду зустріти відповідно. 

P. S. Нікого не закликаю до покупок, цей матеріал носить суто пізнавальний характер. Можливо, комусь він дійсно стане у нагоді!

Ну що, як вам ціни на клубну продукцію? Друга частина матеріалу вже незабаром!

Фото з відкритих джерел,

скріншоти з офіційних інтернет-магазинів футбольних клубів

Лучшее в блогахБольше интересных постов