Tribuna/Футбол/Блоги/Futebol e minha vida/5 майбутніх зірок Бенфіки

5 майбутніх зірок Бенфіки

Замітка про найперспективніших гравців лісабонських орлів

Блог — Futebol e minha vida
Автор — Serega Rozmirchuk
11 февраля 2017, 03:09
5 майбутніх зірок Бенфіки

Бенфіка на протязі останніх років - своєрідна "футбольна вітрина" для європейських грандів.На кожному матчі лісабонців присутні десятки селекціонерів елітних колективів старого світу.

Жорж Жезуш, вивів трансферну політику команди на еталонний рівень.А його наступник - Руї Віторія, вдало продовжує закладенні традиції.

Футбольна академія орлів, на сьогодні - одна з найкращих в країні.Її вихованці переїздять за десятки мільйонів в найкращі команди Європи(Ренату Санчеш в Баварію 35 млн, Гонсало Гедеш в ПСЖ 30 млн), а їм на заміну кожний рік з'являються нові таланти(Віктор Лінделеф, Нелсон Семеду, Едерсон та інші).

Саме тут, хотів би розповісти про найперспективніших молодих гравців Бенфіки, які в недалекому майбутньому, можуть стати справжніми зірками і принести не один десяток євроміліонів до клубної казни!

Андрія Живкович 

20-річний серб(народився в Боснії, але вирішив представляти Сербію) є вихованцем всесвітньо відомої академії белградського Партизана.

 В 16  дебютує за основу колективу з столиці Сербії, а в 17 за національну збірну.Його кар'єра розвивалась досить стрімко і всі розуміли, що на довго в Белграді, такий талант не залишиться.

ЦСКА, Спартак, Зеніт, клуби АПЛ, Борусія Дортмунд, навіть про Реал були чутки.Та оперативніше за всіх спрацювала Бенфіка.

Літом 2016 Андрія переїздить до Португалії та підписує 5-річну умову з лісабонцями.Цікаво, що дістався він орлам  безплатно(Бенфіка могла підписати серба, ще в зимку та вирішила дочекатися літа і забрати вільним агентом, взамін пообіцявши вигідні фінансові умови для самого гравця).

В цьому сезоні на рахунку атакувального хавбека 12 матчів за орлів у всіх турнірах та 8 забитих м'ячів.Головний тренер та президент в захваті від футболіста, говорять про очевидний прогрес і цілковиту довіру.Безперечно і інше - після від'їзду Гедеша в Париж, серб буде отримувати значно більше ігрового часу.

Живковича активно порівнюють з іншим екс-гравцем Бенфіки - Лазаром Марковичем та називають майбутнім  сербського футболу!

Андрія був одним з лідерів збірної Сербії U20 на молодіжному ЧС в Новій Зеландії.Балканці виграли цей турнір, в тому числі завдяки чудовій грі молодого хавбека!

Серед плюсів гравця: можна відзначити його універсальність(здатний зіграти на двох флангах атаки та у центрі), хорошу техніку та швидкість.Також Андрія є дуже рішучим футболістом і не боїться брати гру на себе.

Зважаючи на те, що за його перехід Бенфіка не заплатила жодної копійки та на очевидний прогрес в останніх матчах, то вже зовсім скоро цей трансфер може стати одним з найвдаліших в історії команди з Лісабона!

Жозе Гомеш

Зе Гомеш-17-річний нападник Бенфіки Б (в цьому сезоні виходив тричі на заміну за основу) та різноманітних юніорський збірних Португалії.

Жозе народився в Гвінея-Біссау.Саме на африканському континенті починав грати у футбол.У 13-річному віці його запримітили європейські скаути та привезли до Португалії!

Як згодом зізнався один з представників гравця: перехід до Бенфіки не був для них у приоритеті.В Лісабоні юнака планували пристроїти в академію Спортінга та агент поскаржився на погану ситуацію в керівництві і вирішив відвезти свого підопічного в логово одвічного конкурента.

Зірковий час для нападника - юніорський U17 чемпіонат Європи, який проходив у травні 2016 року в Азербайджані.Португалія стала тріумфатором турніру, а Зе Гомеша визнали кращим бомбардиром (7 м'ячів) та кращим гравцем!

Відразу після повернення з Євро, керманичі Бенфіки прогнозовано вирішили прописати клаусулу в контракті перспективного гравця - 30млн €.Відтепер його інтереси представлятиме - Жорже Мендеш.

Починаючи з сезону 2016/17 Руй Віторія активно залучає таланта до тренувань з основною командою.Та на ігрову практику 17-річному нападнику в даний час розраховувати доволі важко - зважаючи на конкуренцію в колективі (Жонас, Мітроглу, Хіменес, Рафа, Йович).

Жозе доволі добре проявляє себе за дубль лісабонців та юнацькій лізі чемпіонів УЄФА і чекає на шанс зарекомендувати себе в основі Бенфіки!

Лука Йович

Ще один талановитий серб у складі Бенфіки!19-річний Йович - вихованець славетної школи Црвени Звезди.

Почав грати за основу сербського гранда, ще у 2014 р і став наймолодшим дебютантом за всю історію команди.Загалом за два сезони награв 42 матчі/12 голів.Чемпіон Сербії 2013/14 років.

Бенфіка в останні роки активно інвестує в балканських футболістів, тому мало, хто здивувався коли до Лісабона перебралися чергових два проспекти.А саме - Іван Сапонич(екс-Партизан) та Лука Йович.

Лука підписав угоду до 2021 року, а його трансфер оцінюють приблизно в 6.5млн €.Точну суму не відомо, бо там була майже детективна ситуація з агентами(частина прав, якимось чином належала Аполону з Кіпра), говорили про причетність Піні Захаві.Подейкують, що чемпіон Португалії виграв боротьбу  за нападника у Ман Юнайтед, Атлетико та Порту.

На батьківщині Йовичу видають багато дивідендів та називають - "балканським Фалькао".Всі фахівці відзначають його націленість на ворота та футбольний інтелект.

В Бенфікі, серб отримує ігрову практику в матчах за дубль, але Руй Віторія по-трохи починає підпускати хлопця до основної обійми гравців.Зважаючи на вік Жонаса(32 роки) та Мітроглу(в березні виповниться 29), то в найближчому часі лісабонцям не уникнути омолодження атакувальної ланки.І цілком можливо, що в такому разі, ставка в нападі буде зроблена на Луку Йовича! 

 Педру Перейра

 

 Педру - вихованець футбольної академії Бенфіки.Амплуа - правий захисник.

19-річний оборонець, тільки на початку 2017 повернувся з Італії на батьківщину.Перед початком сезону 2015/16 юнак в пошуках ігрової практики вирішив перебратися до Сампдорії.На Апенінах за 1.5 роки зіграв у 22 матчах(12 в поточному сезоні).

Його кар'єра в Генуа складалася досить вдало і не було підстав змінювати прописку, але як сам Педру зізнався після підписання контракту з Бенфікою:,,Я завжди мріяв повернутися в рідну команду, Бенфіка - мій дім"

Педру Перейра - це пряма заміна Нелсону Семеду.Всім давно відомо, що Нелсіньо літом повинен перейти в один з європейських грандів(Баварія, Ман Юнайтед).Тому вже в наступному сезоні Перейра може стати основним гравцем найтитулованішого колективу Португалії.

Менеджмент Бенфіки в цій ситуації спрацював на відмінно.За 2.5млн €(+ трансферні права на Джуричича) отримали супер мотивованого футболіста,вже з певним європейським досвідом, який будь-що прагнутиме проявити себе у рідній команді.

Рафа Сілва

Рафа - атакувальний півзахисник/форвард Бенфіки та збірної Португалії.Переможець Євро 2016.

23-річний хавбек є доволі відомим футболістом на батьківщині.Його перехід з Браги в Бенфіку за 15млн € - внутрішній трансферний рекорд країни!

Після геніального сезону під керівництво Пауло Фонсеки(був лідером Браги) на талановитого гравця відкрили справжнє полювання скаути багатих європейських команд.В Португалії всі три гранди мріяли бачити півзахисника у своєму складі, писали про Ліверпуль та інші колективи з АПЛ, але найбільш щедрою була пропозиція Зеніта(20млн).

Брага була готова відпустити Рафу до Санкт-Петербурга та сам гравець категорично відмовився від переїзду до Росії і величезної зарплатні.

Хавбек до останнього вибирав з поміж Порту та Бенфікою і після довгих роздумів вирішив переїхати на "Да Луж".Контракт до 2021 року!

Брага придбала 18-річного Рафу за 300 000 €, а через 5 років продала за 15 мільйонів.

Цей сезон вийшов трохи скомканим для футболіста через травми.В свому дебютному матчі за Бенфіку проти Ароуки, Рафа отримав пошкодження і був змушений пропустити декілька тижнів.

За цей час команда зігралась і Руй Віторія цілком прогнозовано не хотів нічого змінювати.Рафа лише ближче під кінець 2016 почав стабільно грати(виходи на заміну чередували з появами у старті).

Загалом в цьому сезоні провів 19 матчів/1 гол/4 асисти.

Травма підпортила враження від першої половини сезону та і конкуренція в нападі -  просто божевільна.

Рафа Сілва - безперечно талановитий футболіст(чудова техніка, витончені передачі, добре поставлений удар).За потенціалом один з найсильніших у складі Бенфіки.Якщо травми будуть обходити стороною, а тренерський штаб продовжуватиме довіряти, то вже зовсім скоро Рафа може за стати лідером колективу з долини Тежу!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов