Tribuna/Футбол/Блоги/Futebol e minha vida/Піренейський скаут.Частина 1

Піренейський скаут.Частина 1

Топ 10 гравців з чемпіонату Португалії

Блог — Futebol e minha vida
Автор — Serega Rozmirchuk
29 января 2017, 00:09
Піренейський скаут.Частина 1

10.Рубен Семеду

Рубен Семеду-22річний центральний захисник/опорний півзахисник лісабонського Спортінга.Кандидат до національної збірної Португалії.Його вже зараз місцеві фахівці розцінюють-як заміну Пепе на довгі роки.В цьому сезоні він лідер оборони команди на пару з уругвайцем Коатесем.Хоча,Спортінг пропускає  досить багато ,але це більше провина слабкої гри опорної зони ,,левів'' на чолі з Вільямом Карвальо(в цьому сезоні він не вражає стабільністю).Пара центрбеків лісабонців користується величезним попитом на трансферному ринку.

Фактурний(1.89см/85кг),надзвичайно сильний фізично,добре граючий на другому поверсі центрбек-чудова знахідка для багатих команд з АПЛ.Літом місцеві видання писали про трансфер до Саутгемптона за 35 млн €,але Рубен вирішив ще на один сезон залишитись на Алваладе.Футбольні експерти переконані,що на довго такий талант в Лісабоні не затримається!

9.Франко Серві

 

Франко Серві-надзвичайно талановитий 22річний атакувальний півзахисник з Аргентини.В схемі4-3-3 за якою грає Бенфіка,гравець розміщується на лівому фланзі нападу.

Аргентинець-досить швидкісний футболіст з просто феноменальною технікою.Одним словом-ідеальний вінгер.Також зважаючи на молодий вік гравця,то Франко незабаром може перетворитися в справжнього лідера колективу.Фанати ,,орлів" вже зараз його просто обожнюють.

Серві перебрався до Бенфіки тільки перед початком цього сезону.Контракт був підписаний на 6 років.Росаріо Сентраль в замін отримав 4.7 млн €.

Вже в дебютному матчі-за суперкубок Португалії ,наш герой відзначається забитим м'ячем .Бенфіка переконливо переграє Брагу,а аргентинець,вже в 1 матчі за нову команду,отримує,те за чим сюди приїхав-трофей!

В чемпіонаті Серві зіграв в 15 матчах(1 гол та 2 асисти),але більше,всім нам запам'ятався по Лігі  Чемпіонів(голи Бешикташу та Динамо).Загалом Франко прийняв участь у 24 матчах(6 м'ячів/2 асисти).Як бачимо,гравець одразу почав відпрацьовувати виданні перед початком сезону аванси.

Ф.Серві-майбутня зірка Бенфіки та збірної Аргентини!

8.Бас Дост

 

Бас Дост-добре відомий в Європі 27річний центфорвард Спортінга та збірної Нідерландів.

В 2012 році-після феноменального сезону в складі Херенвена(з 32голами став кращим бомбардиром Ередивізі),нападник цілком закономірно йде на підвищення.Багатий та амбіційний Вольфсбург виглядав для Доста досить цікавим варіантом розвитку кар'єри.Контракт був підписаний на 5 років.

На жаль,в Німеччині Бас не зміг реалізувати свій бомбардирський талант сповна(36 м'ячів за 4 роки).А перед початком цього сезону,коли Вольфсбург уклав угоду з Маріо Гомесом,перспективи голандця виглядали досить туманними.Трансфер в іншу команду-як вихід!

Літом Спортінг-після продажі Іслама Слімані в Лестер,перебував в пошуках голеадора на заміну алжирцю,і зупинив свій вибір на Дості.Це було ідеальне рішення для всіх сторін.Німці отримали 12 млн € взамін.

В Португалії Бас Дост знову вражає результативністю(16 м'ячів тільки в чемпіонаті).Він головна зірка команди,кращий бомбардир.З такою грою і не гріх розраховувати на місце в основі збірної Нідерландів.

7.Віктор Лінделеф

 

Віктор Лінделеф-22річний центрбек Бенфіки та збірної Швеції.

В випадку з шведом,скаути португальців відпрацювали-неперевершено.Захисника відшукали в нікому не відомій шведській команді і запросили до Лісабона.В 18річному віці Віктор переїздить до Португалії.

Перші 4 роки закордонної кар'єри Лінделеф проводить у дублі Бенфіки.Лише після того,як команду очолив Руй Віторія-хлопця почали активно награвати в основі.В цьому сезоні скандинав-лідер оборони та головний трансферний актив ,,орлів".

Манчестер Юнайтед вже зараз готовий заплатити 45 млн € за трансфер,а самому гравцю пропонує величезну зарплатню.Пара центербеків Байлі-Лінделеф в майбутньому виглядає досить перспективною!

6.Даніло Перейра

 

Даніло Перейра-25річний опорний півзахисник Порту.Чемпіон Європи у складі збірної Португалії.

Професійну кар'єру розпочав в італійській Пармі.Далі були-грецький Аріс та голандська Рода.В 2013 році футболіст повертається на батьківщину.

Місцевий середняк-Марітіму,запропонував контракт перспективному футболісту.Після двох сильних сезонів на Мадейрі,гравець отримує запрошення від Порту та Спортіга.Дракони в цій запеклій боротьбі виявилися переможцями.Починаючи з 2015 року хавбек грає на Драгау.

В цьому сезоні Даніло Перейра-найстабільніший та можливо найкращий гравець Порту.Незамінний лідер у центрі поля.Тому цілком закономірним виглядало підписання нового контракту до 2022 року з клаусурою в 60 млн €.

Знаючи вміння португальців-продавати своїх гравців в топ чемпіонати,можна не сумніватися,що вже скоро ми побачимо Перейру в одному з європейських грандів!