Tribuna/Футбол/Блоги/Лев Матчу/Бущан – Лев матчу з Боснією та Герцеговиною. Рятівні сейви та такий важливий сухий матч

Бущан – Лев матчу з Боснією та Герцеговиною. Рятівні сейви та такий важливий сухий матч

Георгій був на висоті.

Блог — Лев Матчу
17 ноября 2021, 18:16
9
Бущан – Лев матчу з Боснією та Герцеговиною. Рятівні сейви та такий важливий сухий матч

Георгій був на висоті.

Вчорашній футбольний вечір дав українському вболівальнику багато приводів порадіти. Найважливіший – виїзна перемога України над Боснією та Герцеговиною таки принесла нам бажане друге місце в групі та вихід в стикові матчі за участь в ЧС-2022. Так наша збірна стала єдиною командою у європейській кваліфікації, якій для плей-офф на наше велике щастя вистачило лише двох перемог на груповому етапі.

В Зениці колектив Олександра Петракова провів два різні тайми, однак в кожному з них у складі України було кому виблискувати. Переможний гол Зінченка, результативний вихід на заміну Довбика, знову гострі дальні постріли Маліновського, класна гра пари центрбеків Матвієнко-Забарний – кожен з цих хлопців зробив помітний вклад у важливу перемогу.

Але саме рятівні дії Бущана на воротах та життєдайні сейви до та після перерви зумовили вибір вболівальників – Георгія обрали Левом матчу. 

Хоч для Бущана це був 13-й матч за головну збірну країни, магія проклятих чисел не втрутилась. Дії Георгія допомогли українській команді перервати затяжну серію без сухих матчів, яка до гри з боснійцями становила 11 поєдинків. А якщо враховувати суто змагальні зустрічі, то востаннє Україна не пропускала понад рік тому, коли в Києві обіграла Іспанію 1:0. Тоді на воротах теж стояв Бущан.

27-річний голкіпер вчора виконав ряд критично важливих сейвів, найяскравіший з яких – в кінці першого тайму. Зважаючи на здебільшого закритий характер гри господарів, гол боснійців у роздягальню міг звести майже до мінімуму наші шасни на таку необхідну перемогу. Але Георгій після пострілу з кількох метрів ефектно врятував і надихнув партнерів на переможний другий тайм.

Всього Бущан виконав три сейви, але всі – після ударів з меж карного майданчика. Також важливим компонентом стала точність передач Георгія з позиції воротаря – 85%. Тобто, лише чотири передачі голкіпера з 27 не знайшли партнера. Звісно, характер гри боснійців сприяв цьому, але показник все одно промовистий.

За підсумками гри Георгій підкреслив – Левом матчу став не лише він, а всі його партнери по команді. Настільки командною стала ця перемога.

Попереду складні матчі плей-оф, але поки що можна на хвилинку розслабитися та порадіти за наших хлопців. Ви тільки гляньте на ці емоції з роздягальні збірної:

Фото: УАФ

Другие посты блога

Все посты