Tribuna/Футбол/Блоги/Лев Матчу/Ярмоленко – Лев матчу з Фінляндією. Чудовий гол правою ногою та неймовірні лідерські якості на полі

Ярмоленко – Лев матчу з Фінляндією. Чудовий гол правою ногою та неймовірні лідерські якості на полі

Справжній капітан.

Блог — Лев Матчу
10 октября 2021, 21:05
27
Ярмоленко – Лев матчу з Фінляндією. Чудовий гол правою ногою та неймовірні лідерські якості на полі

Справжній капітан.

Збірна України нарешті перемогла – вперше у відборі до чемпіонату світу і вперше з моменту, як Олександр Петраков очолив національну команду. Це був дійсно важкий, але не менш видовищний матч у Фінляндії. Наша команда зуміла успішно протистояти не лише суперникам на полі, а й тиску вболівальників, які майже повністю заповнили стадіон-красень в Гельсінкі. 

Олександр Петраков може подякувати за самовіддачу кожному українському футболісту, які прийняли участь в матчі. Але величезну повагу викликає Андрій Ярмоленко, який знов показав, що у футболці збірної стає гравцем європейського рівня. 

Його гра заслужено була позитивно сприйнята вболівальниками збірної, які визнали Андрія Левом матчу з Фінляндією.

Ярмоленку лише 31 рік, а це вже був його 103-й матч за збірну України – неймовірне досягнення. Вперше за нашу національну збірну він відіграв вже в далекому 2009-му році проти Андорри. І, до речі, тоді він також відзначився швидким забитим голом, як і сьогодні.

В матчі проти Фінляндії Ярмоленко забив вже свій 43-й гол за збірну. І зробив він неочікувано не лише для звичайних вболівальників, а й навіть для тренерського штабу. Справа в нозі, якою Андрій відправив м’яч у сітку воріт – це була права нога, яку Ярмоленко використовує для ударів вкрай рідко. А особливо для ударів здалеку – здається, такий неочікуваний хід заплутав фінських захисників. 

Але й в подальшій боротьбі Ярмоленко був на перших ролях. На ньому фолили 5 разів – більше за всіх гравців на полі. А у відповідь він успішно обігрував та ніколи не виключався з пресингу на власній половині поля. Лідерські якості капітана явно допомогли команді в моменти, коли Фінляндія довго володіла м’ячем – в цей раз обійшлося без пропущеного м’яча на останніх хвилинах матчу.

До здавалося б вічного рекорду Андрія Шевченка Ярмоленку залишилося всього п’ять голів. Щиро віримо, що наш капітан зможе побити це досягнення – наприклад, вже на чемпіонаті світу в Катарі.

А сам Ярмоленко після матчу був традиційно веселим та зі своїм якісним гумором. Головне, щоб такий настрій залишився і після надважливих матчів проти Боснії.

Фото: УАФ, globallookpress.com/Jussi Nukari

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты