Tribuna/Футбол/Блоги/▫ Legioners UA /В'ячеслав Койдан : «Хотілося спробувати свої сили десь за кордоном, тому я обрав Швецію»

В'ячеслав Койдан : «Хотілося спробувати свої сили десь за кордоном, тому я обрав Швецію»

Блог — ▫ Legioners UA
Автор — Legioners UA
25 июня 2020, 19:51
3
В'ячеслав Койдан : «Хотілося спробувати свої сили десь за кордоном, тому я обрав Швецію»

– В'ячеславе, загалом, як виник варіант із Швецією ? Чи розглядались варіанти з інших країн ?

– Я познайомився з людиною яка довгий час грала у Швеції - ця людина надала мені кілька варіантів з переїздом до Швеції, і на сьогоднішній день ця особа - є моїм агентом (це Анатолій Пташник). Мені тоді дуже хотілося спробувати свої сили десь за кордоном, тому я прийняв пропозицію. Полетів на перегляд, на тиждень, і після цього - ми підписали контракт. Варіантів з інших країн не було.

– Погравши у першій українській лізі за ПФК "Суми" та у третій лізі Швеції, які основні відмінності між цими двома чемпіонатами, який з них на Вашу думку є сильнішим ?

– Важко порівнювати - це два абсолютно різних чемпіонати. Тут майже всі матчі граються на штучному покритті. Усі команди намагаються грати в пас, контролювати м'яч. Багато роботи над тактикою. А якщо порівнювати за рівнем, то команди різні бувають, є сильніші, є слабші, як і всюди, але в цілому, я думаю, що наша Перша Ліга - сильніша.

– У 2-ох матчах поспіль, Ви здійснюєте результативні дії на полі, наскільки сильно Ви скучили за "грою мільйонів" ?

– Звичайно, дуже скучив за футболом. В нас були кубкові матчі на початку березня, потім - полетіли на збори до Іспанії й там готувалися до початку чемпіонату. Повернулися якраз перед загостренням ситуації з COVID 19 в Іспанії. На той час чемпіонат перенесли на невизначений термін . Але, як такого карантину в Швеції не було, були тільки певні обмеження, тому ми продовжували тренуватися, але грати будь-які товариські матчі заборонили. У підсумку, чемпіонат розпочався 14-ого червня, а товариські ігри так і не дозволили проводити до початку сезону.

– В'ячеславе, Ви розпочинали свій футбольний шлях у київському "Динамо", і як ніхто інший знаєте, що потрапити у першу команду дуже важко, чи могли б порадити українській футбольній молоді, 3-тю лігу Швеції, у якості трампліну в їхній кар’єрі ?

– Я починав свій футбольний шлях в чернігівській "Юності", коли ми грали в ДЮФЛ, а ось свій перший професійний контракт я підписав з "Динамо". Це все індивідуально, я вважаю, дивлячись у кого які варіанти продовження кар'єри будуть. Я вже давно не грав у "Динамо" коли мені надійшов варіант спробувати себе в Швеції. Наприклад, якщо брати команду в якій я зараз граю, то з нами працює тренер, який до того тренував у Вищій Лізі Швеції, багато працюємо над тактикою, він повністю "розжовує" хто куди повинен бігти в певній ситуації, як пересуватись, в які зони віддавати м'яч, дуже багато часу приділяється цьому. В тактичному плані, у розумінні гри, я вважаю, що отримую тут хороший досвід. Також, я помічаю, що тут довіряють молодим футболістам, які б помилки вони не допускали, їм постійно дають грати, постійно підказують, навчають, тобто максимально довіряють тим, у кого видно потенціал. Як на мене - дуже цікаво спробувати пограти в іншій країні, відчути для себе щось нове.

– Чи проводили тренування з першою командою "Динамо" ? Якщо так, можливо пригадаєте якісь веселі історії ?

– З першою командою я не тренувався. Пригадую, що іноді ми з дублем грали двохсторонки із першою командою, тоді в "Динамо" запалювали Ярмоленко, Мілевський, Шевченко і багато інших, коли ми виходили на поле проти них - це здавалося чимось нереальним.

– Також, Ви виступали й на аматорському рівні, чи важко психологічно перебудуватись з аматора, у гравця з професійним контрактом ?

– Я не можу сказати, що складно перебудуватися. Коли ти не можеш знайти команду, ти шукаєш ігрової практики, а найлегше її знайти - саме на аматорському рівні. Важливіше як на мене - не зламатися психологічно, коли ти в ранньому віці підписуєш свій перший професійний контракт, потім в силу якихось причин роблячи крок назад в аматори зуміти тримати рівень і повернутися в професійний футбол.

– Яка зараз ситуація з COVID-19 у Швеції ? Змінилось щось у шведському футболі, в нових реаліях, у яких ми зараз живемо ?

– Як я вже й казав раніше - карантину тут не було, лише були деякі обмеження. Уболівальникам не можна відвідувати матчі на даний момент. Тести на COVID 19 у нас ніхто не бере. Через зміщення чемпіонату, до кінця сезону буде дуже щільний графік матчів.

Другие посты блога

А Ви знали що ?
20 марта 2021, 22:42
А Ви знали що ?
14 марта 2021, 13:43
1
Все посты