Tribuna/Футбол/Блоги/▫ Legioners UA /«Термін моєї оренди добігає кінця, а про продовження оренди ніхто питання не піднімав» - Бондаренко

«Термін моєї оренди добігає кінця, а про продовження оренди ніхто питання не піднімав» - Бондаренко

Український оборонець португальської «Віторії» Гімарайш розповів кореспондету Legioners UA про перехід у «Шахтар», адаптацію в португальському клубі та про варіанти продовження кар’єри.

Блог — ▫ Legioners UA
Автор — Legioners UA
11 мая 2020, 13:37
5
«Термін моєї оренди добігає кінця, а про продовження оренди ніхто питання не піднімав» - Бондаренко

Український оборонець португальської "Віторії" Гімарайш розповів кореспондету Legioners UA про перехід у "Шахтар", адаптацію в португальському клубі та про варіанти продовження кар'єри.  

▫️ Валерію, тебе не так часто побачиш у медіапросторі, з чим це пов'язано ?

Я не зірка світового футболу, щоб у мене брали інтерв'ю по кілька разів на місяць і взагалі, я всього цього невеликий поціновувач, для мене краще гра з м'ячем, ніж гра в слова.

▫️ Ти один з яскравих прикладів українських футболістів, котрі проявили клас й одразу пішли на підвищення - зі "Скали" до "Олександрії" та з "Олександрії" у "Шахтар". Чи бачив ти себе у складі "Шахтаря" Фонсеки ? І що можеш сказати про Паулу, як людину. 

Звичайно, я хотів грати в основному складі "Шахтаря", але так як я отримав травму на зборах і пропустив основний етап підготовки, мені не вдалося закріпитися в стартовому складі і влитися в нього по ходу сезону, а з Фонсекою я навіть жодного разу не говорив, тому, не можу сказати, яка він людина.

▫️ Багатьом українським футболістам в медіа на їхню особистість тиснув цінник, який заплатив клуб при переході. Ти є одним з гравців, кторі перейшли до гранду українського футболу за достойні 600 тис $ - це за інформацією #Footboom (в той час коли українські клуби майже не готові платити гроші за футболістів у вітчизняняному чемпіонаті), чи ти себе відчуваєш у такій ціні, це якось повпливало на твою самооцінку ?

Це ніяким чином на мене не вплинуло, я просто хотів і хочу грати в футбол.

▫️ У серпні ти перейшов до складу португальської "Віторії" на правах оренди, в ЗМІ приписували , що ти є частиною угоди "Шахтаря" в переході Луїша Каштру в команду, чи ця інформацію відповідає дійсності, та чи вдалось поспілкуватись з новоспеченим наставником "Шахтаря" на той момент ?

Почнемо з того, що на той момент я зустрівся зі своїм агентом, який мені повідомив що "Шахтар" не бере мене на збори, а віддає в оренду в Португалію. З Луїшом Каштру мені також не вдалося поспілкуватися, я його навіть в обличчя не бачив.

▫️ Валерію, ти відмінно розпочав сезон : виходи у стартовому складі в матчах за потрапляння в Лігу Європи проти "Стяуа", потім з "Стандартом" у групі, проте після травми руки у жовтні, ти все таки не зміг закріпитися у стартовому складі й часто не потрапляв до заявки, як вважаєш, з чим це пов'язано і як гадаєш, вже адаптувався до нового чемпіонату ?

Так, початок сезону дійсно був непоганим: забив гол, зіграв кілька хороших матчів, але, після операції, коли минуло три місяці й я вже давно відновився, на мене перестали розраховувати, до того ж тренер сказав, що мені потрібно змінити клуб, хоча термін оренди закінчувався тільки влітку. Я вже був готовий їхати додому, навіть відправив деякі речі, але вони продали одного з основних захисників і мені довелося залишитися до кінця сезону як й зазначено в контракті. Ще однією з причин було те, що я не знаю португальську мову, хоча на початку я її так само не знав.

▫️ Зігравши повний матч з "Порту" на їхньому домашньому стадіоні, що можеш сказати про рівень підтримки й загалом про чемпіонат двох команд, таких як "Порту" й "Бенфіка".

Це був хороший матч, хоч ми його й програли, на одному з найкращих стадіонів, з нереальною підтримки фанатів з обох сторін. Тут дуже гідний чемпіонат, сильні футболісти, хороша конкуренція, прекрасні стадіони і віддані фанати футболу. Коли на домашні матчі приходить мінімум 20 тисяч осіб це дуже заряджає і надихає.

▫️ В грудні видання #Ojogo повідомило, що клуб хоче зменшити кількість орендованих гравців, й під скорочення попадаєш і ти, чи повернення влітку є неминучим ? Чи хотів би залишитись ? Маєш бажання повернутися до складу "гірників" ? Або можливо маєш інші варіанти продовження кар'єри ?

Термін моєї оренди у "Віторії" добігає кінця, а про продовження оренди ніхто питання не піднімав. Щодо повернення у "Шахтар", у них вже 4 центральні захисники, плюс вони купили ще одного, а це про щось говорить. З нинішньої ситуації в світі, складно говорити про те, що нас чекає далі і яка команда чекає мене. Я б просто хотів грати в футбол.

▫️ З'явилась інформація, що у Португалії вже команди готуються до відновлення чемпіонату. Як ти готуєшся, і чи вже вдалось потренуватися з партнерами ?

Ми здали тести на коронавірус, і вже як 4 дні тренуємося в групах по 4 людини, а до цього ми займалися в онлайн - режимі. Клуб надав кожному футболістові велотренажери та спортивний інвентар, тому всі намагалися підтримувати форму. А чемпіонат, начебто повинен відновиться в кінці цього місяця.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

А Ви знали що ?
20 марта 2021, 22:42
А Ви знали що ?
14 марта 2021, 13:43
1
Все посты