Tribuna/Футбол/Блоги/В ритме фламенко/100 днів Херардо Мартіно у «Барселоні»

100 днів Херардо Мартіно у «Барселоні»

Минулої суботи виповнилося рівно сто днів, як Мартіно став головним тренером «Барселони». Блог «В ритмі фламенко» розповідає, що нового привніс Тата Мартіно

Автор — Sacha79
11 ноября 2013, 21:26
5

Минулої суботи виповнилося рівно сто днів, як Мартіно став головним тренером Барселони. Блог "В ритмі фламенко" розповідає, що нового привніс Тата Мартіно.

Минулої суботи виповнилося рівно сто днів, як Мартіно став головним тренером Барселони. Для аргентинського спеціаліста це перший европейський досвід в тренерській кар'єрі і поки що досить успішний. Разом з синьо-гранатовими він здобув 13 перемог і 4 рази зіграв внічию в перших офіційних матчах сезону жодного разу не програв. Виграв Суперкубок Іспанії.

Команда забила 41 гол. У середньому 2,4 голи за гру. У десяти іграх команда зіграла на нуль і це при тому, що на початку сезоні стояло питання про купівлю центрального захисника. Одним з головних недоліків «Барселони» в минулому сезоні була слабка гра в захисті. 17 м'ячів було пропущено в 12 матчах Ліги чемпіонів і ще 40 в 38 іграх.        

Якщо порівнювати Барселону  Гвардіоли, а потім Віланови, то помітно зміни. Тільки Віктор Вальдес зіграв в усіх матчах. Недоторканих немає навіть Мессі. Довести те, що колектив Мартіно істотно відрізняється від попередніх команд Віланови і Гвардіоли вийде, лише розглянувши кілька матчів.    

Перше, що варто відзначити, - це голи, забиті каталонцями. Більшість з них були забиті не за допомогою затяжних атак. Мессі і компанія все частіше використовують вільні зони, які утворюються після втрат суперником м'яча, а також в ході контратак. Голи на швидкості - те нове, що Мартіно активно вносить в каталонський футбол . Частково це стало можливо завдяки ставці на швидкі і технічні фланги, яким відводиться ключова роль. Неймар і Педро - ті, хто може здивувати, придумати нестандартний хід і тим самим відірватися від суперника і розвинути швидкість атаки до максимуму.     

Дивно стало те , що«Райо Вальєкано», який програв Барсі з розгромним рахунком , володів м'ячем навіть більше гостей!

Друге - «Барселона » стала набагато менше володіти м'ячем. Дивно стало те , що«Райо Вальєкано», який програв Барсі з розгромним рахунком , володів м'ячем навіть більше гостей! Нехай на два відсотки, нехай володіння м'ячем склало 51 відсоток на 49 на користь мадридського клубу. Але коли на вашій пам'яті «Барселона» володіла м'ячем менше своїх суперників? Був би цей випадок п'ять років тому. «Барселона » вже не робить ставку на тотальний контроль м'яча, і це головна відмінність каталонського клубу під керівництвом Мартіно від « блауграни » Гвардіоли і Віланови.

Барселона стала менше залежати від одного гравця тобто від Мессі. Навіть останне Ель Класіко Мессі був у тіні, на перший план вийшли інші гравці. Досить згадати двохматчеве протистояння з "ПСЖ", щоб усвідомити, як «блауграна» була залежна від Мессі ще навесні. Херардо Мартіно відмінно розуміє, що команда не повинна залежати від одного гравця. Він прагне домогтися того, щоб матч міг вирішити будь-який з футболістів його команди Коли Мессі випадає з гри, знаходяться інші універсали, готові створити результат. Мартіно не руйнує те, що було створено до нього. Мартіно намагається удосконалити і підкоригувати стиль команди, додавши їй швидкості і неординарності.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

На максимальних обертах
13 февраля 2018, 00:01
2
Ніколи не здавайся
20 ноября 2017, 22:37
2
Все посты