Tribuna/Футбол/Блоги/В ритме фламенко/Іспанська весна

Іспанська весна

Блог «В ритме фламенко» відзначає збереження тенденції вдалого виступу іспанських команд у єврокубках у цьому сезоні, і прогнозує повторення успіху попередніх двох сезонів.

Автор — Sacha79
18 марта 2016, 17:12
2
Іспанська весна

У кінці минулого століття у європейському футболі була гегемонія італійського футболу. Представники Апеннінського півострова вигравали один за одним євро трофеї. Починаючи з 1989 року до кінця століття італійські клуби здобули: 8 Кубків УЕФА, 3 Кубки володарів кубків та 4 Кубки європейських чемпіонів. На зламі століть тенденція почала змінюватися на користь представників Піренейського півострова, а конкретніше представників Прімери.

Я не випадково розпочав свій матеріал згадавши про славні часи італійських клубів, тому що представники Прімери перейняли від них естафету. І є щось спільне тоді був чудовий "Мілан", із супер тріо у складі  з Марко ван Бастен, Райкардом та Гуллітом . Тепер є геніальна "Барселона" і фантастичне MSN. І для будь-якої європейської команди зустріч з будь-якої командою Іспанії справжній жах. Так само у минулому столітті зустріч із представником серії А, для будь-якої команди був величезною проблемою.

Перший фінал у новому столітті ЛЧ був іспанським, де зустрілися "Реал" та "Валенсія". Можна також відмітити, що це взагалі був перший фінал, коли зустрічалися представники однієї країни. Потім вже був італійський, англійський і німецькі фінали у Лізі чемпіонів. Представники Ла Ліги у новому столітті почали справжнє полювання на євро трофеї, і іноді здається, що вони самі між собою розігрують європейські кубки не звертаючи уваги на представників інших ліг. А останні два сезони завоювали всі євро трофеї. Також за всю історію єврокубків вони попереду всіх. Але у цьому столітті вони справжні королі Європи. Починаючи з сезону 2000/01, вони виграли шість турнірів Ліги Чемпіонів та сім турнірів Ліги Європи. Представники АПЛ, що розташувалися за ними у цьому столітті здобули: три Ліги Чемпіонів та дві Ліги Європи. А представники серії А, перемогли у трьох розіграшах Ліги Чемпіонів. 

Цей євронсезон не виключення, іспанці знову предентдують стати королями Європи. Здобувши ЛЧ і ЛЄ. Починаються заключні стадії євротурнірів залишилося всього-на-всього 16 команд у двох турнірах, і шість з них представники Прімери. Вони порівну розподілилирся в обох турнірах по три команди. Можливо, була б ще й сьома та злий жереб звів у 1/8 фіналу "Атлетік" та "Валенсію". Іспанські команди, якшо і вилітають із єврокубків, то в основному від представників своєї ліги.

Хоча існує багато думок, що нібито в Іспанії тільки два сильні клуби. Але це не відповідає дійсності. Мадридський "Атлетіко" за останні декілька сезонів спростовує цю тезу. Вийшовши у фінал ЛЧ сезону 2013/14 року. Також все третій сезон поспіль він учасник чвертьфіналу. "Севілья" чотири рази у цьому столітті вигравала ЛЄ, що є рекордом турніру. "Вільярреал" у цьому розіграші вибив з турніру Ліги Європи "Наполі", який претендує на перемогу у Серії А. І досить сильний німецький "Байер", який вилетів з ЛЧ до ЛЄ. Навіть незважаючи на те, що по вартості складу обидві команди, які переміг "Вільярреал" у стадії плей-офф досить суттєво дорожчі за іспанську команду.  "Атлетік" також не подарунок Аріц Адуріс, який з роками, як вино стає ще кращим, і тому не дивно, що він є одним з кращих бомбардирів турніру. 

Напевно, шось розповідати про геніальну "Барселону" сучасності немає потреби, бо вже багато було сказано і написано про гру цієї команди. І вона головний претендент на перемогу у ЛЧ. Мадридський "Реал" досить невдало виступає у Прімері, але у ЛЧ справи йдуть нормально. І історія вже знає випадки, коли невдалі виступи у Прімері "вершкові" компенсували перемогою у Лізі Чемпіонів.

Я вже зазначав, що попередні два сезони представники Прімери робили так званий європейський дубль тріумфувавши у ЛЧ та ЛЄ. Прихильники іспанського футболу не безпідставно, чекають продовження бенкету, і в цьому євросезоні.  

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

На максимальних обертах
13 февраля 2018, 00:01
2
Ніколи не здавайся
20 ноября 2017, 22:37
2
Все посты