Tribuna/Футбол/Блоги/В ритме фламенко/Підсумки першого кола Прімери

Підсумки першого кола Прімери

Блог «В ритме фламенко» пропонує читачам ознайомитися з усім найцікавішим, що було у першому колі іспанської Прімери.

Автор — Sacha79
12 января 2016, 17:33
12

Напевно, за багато років цей сезон в іспанській Прімері з нетерпінням чекали багато українських вболівальників. Причина проста - Євген Коноплянка. Але, ліга де грають найсильніші команди Європи приготувала, ще декілька сюрпризів справжнім вболівальникам футболу. Блог «В ритме фламенко» пропонує читачам ознайомитися з усім найцікавішим, що було у першому колі.

Гравці, що розчарували

Кріштіану Роналду "Реал"

Напевно, більшість звинуватить автора у прихильності до "Барселони", і що він не об'єктивно відноситься до португальської суперзірки. Та це не так. Хоча звісно поглянувши на статистичні показники Кріштіану: 14 голів та 7 передач. Здається, що все в порядку. Та якщо розібратися детальніше то в 19 іграх Роналду відзначався тільки у сімох зустрічах, а третину голів, взагалі, забив у одній грі: пента-трик у ворота "Еспаньйолу". А у зустрічах, де "Реал" програвав досить часто Роналду, важко було знайти на полі. Якщо поглянути на турнірну таблицю то командам, які розташовані з першого по десяте місце португалець забив лише двічі: "Ебару" та "Сельті" по голу. Висновок простий Роналду ,на жаль, вдало грає лише із слабкими суперниками. Можливо, були проблеми з попереднім тренером Рафою Бенітесом. Також ходили чутки, що Роналду грає, з травмою. Але один факт через місяць геніальному футболісту виповниться 31 рік. Час бере своє, і, можливо, це один з основних чинників.

Рафаель ван дер Варт "Бетіс"

«Я почну підготовку до сезону тут, де народилася моя мати. Я вже грав в Іспанії і завжди хотів сюди повернутися. Крім того, історія Реала залишилася незакритою сторінкою. Ім'я "Бетіса" не таке визначне, але є далекосяжні плани і я щасливий бути частиною цього проекту»- сказав на початку сезону новачок андалусійського клубу. Здавалося 32-х річний гравець відчує другу молодість на батьківщині матері. Та зірковий колись нідерландський півзахисник, розчарував. прихильників "Бетіса". Звісно, зашкодили травми, але все одно, коли ван дер Варт був на полі то не вражав своєю грою. Він з'явився у 7 іграх, і то в основному на заміну. На жаль, жодної результативної дії.

Джексон Мартінес "Атлетіко"

Колумбійський нападник придбаний влітку за 35 млн. євро у "Порту" вже сформований форвард і мав швидко влитися у колектив "матрацників". Та процес адаптації трохи затягнувся, і колумбієць не виправдовує покладених на нього надій. Він з'являвся на полі у 14 іграх де забив 2 голи та віддав 3 асисти. Чесно кажучи показники не дуже вражають.

Гравці, що приємно здивували

Аріц Адуріц "Атлетік"

Баський нападник переживає другу молодість. У свої 34 роки він дасть фори будь-якому молодому нападнику. Він забив 11 голів, що становить 41% від загальної кількості забитих командою.

Іманол Агірретче "Реал Сосьєдад"

Нападник баського колективу кращий серед бомбардирів Прімери з іспанським паспортом разом з Лукасом Пересом. Він вже відзначився 12 голами, що становить 55% від загальної кількості забитих командою. Прогрес очевидний у минулому сезоні, він забив лише 7 м'ячів за сезон.

Лукас Перес "Депортіво"

Півзахисник якого, на жаль, не помічав Олег Блохін: передає вітання колишньому керманичу "Динамо". Лукас став першим гравцем "Депортіво" з сезону 1992/93 , який відзначався 7 ігор поспіль в іспанській Прімері. Попереднє досягнення належало легендарному бразильцю Бебето. Він також віддав 4 асисти. Тому і не дивно, що колишнім гравцем "Карпат" та "Динамо", зацікавилися англійські клуби "Арсенал" та "Ліверпуль".

Найкращі на своїх позиціях

Воротар: Ян Облак "Атлетіко"

Напевно, велика заслуга Облака, що "матрацники" посідають зараз першу сходинку. Він надзвичайно вдало проводить цей сезон. Провівши всі 19 ігор на полі без заміни, Ян у 12 матчах залишав свої ворота сухими. Також можна відмітити, що тільки в одному матчі проти "Барселони" він пропустив 2 голи, у інших шістьох йому забивали тільки по одному голу.

Захисник: Дієго Годін "Атлетіко"

Колектив Cіміоне, дуже вдало і грамотно тактично грає у захисті. Головна заслуга у таких діях належить досвіченому уругвайцю. Він є головним елементом захисту команди, яка пропустила найменше голів у першому колі.

Півзахисник: Ноліто "Сельта"

Прогрес 29-ти річного атакувального півзахисника видно не озброєним оком. Тому і не дивно, що Дель Боске викликав його до лав національної збірної Іспанії. Він забив 8 голів та віддав 5 асистів у поточному сезоні. Та, на жаль, отримав травму у грі з "Еспаньйолом" і пропустив кінцівку першого кола. Без нього команда у чотирьох матчах, зазнала три поразки і здобула одну перемогу. Ходили чутки, що ним цікавиться лондонський "Арсенал".

Нападник: Неймар "Барселона"

Перед початком "Ель Класіко" більшість вболівальників "Барселони" вперше за останні роки не хвилювалися, що на полі не буде Ліонеля Мессі. За два місяці відсутності через травму аргентинського генія, Неймар довів, що він є наступником короля.

Тренер: Дієго Сіміоне "Атлетіко"

Коли у сезоні 2013/2014 "Атлетіко" стало чемпіоном то це була "банда психів". Тепер ця команда радше схожа на дитячий садок: Облаку 23 роки, Хосемі Хіменесу - 20, Лукасу Ернандесу - 19, Краневіттеру і Томасу - по 22, Саулю Ньїгесу та Олі Торресу - 21, Феррейрі Карраско і Лусіано В'єтто - по 22, Анхелю Корреа - 20. Із цими хлопцями Сіміоне став зимнім чемпіоном Прімери. Дієго довів, що вміє працювати з різними віковими категоріями гравців, і що "Атлетіко" - проект, який може стати третьою силою в Іспанії на довгий час.

Команди, що розчарували

"Севілья"

У кінці минулого сезону, андалусійський клуб до кінця боровся за 4 місце з "Валенсією". І відстав від неї всього на один пункт, а від "Атлетіко", який розташувався на 3 сходинці на два очки. Здавалося "Севілья" поборола давню хворобу нестабільність. Та у теперішньому сезоні всі болячки вилізли на гору. "Севілья" перемогла вдома "Реал" та "Барселону", але програла аутсайдерам "Лас-Пальмасу" та Гранаді". Команда Емері відстає вже 10 очок від зони ЛЧ. Можна також додати, що гра "нервійонців" не така яскрава, як у минулому сезоні.

"Валенсія"

"Кажани" взагалі розчарували у цьому сезоні. Гра команди не піддається ніякій критиці. Звісно знайшли винуватця головного тренера Нуну Ешпіріту Санту. Звільнення не допомогло, новопризначений Гаррі Невілл у 5 іграх чемпіонату не здобув жодної перемоги. Катастрофа "Валенсія" займає 11 сходинку після першого кола, а до зони ЛЧ справжня прірва 16 очок.

Команди, що приємно здивували  

"Ейбар"

Команда, яка минулого року дебютувала у Прімері вперше за свою історію існування. В кінці сезону баський колектив із маленького містечка покидає Ла Лігу. Та завдяки фінансовим проблемам "Ельче", доля дає їй другий шанс. І "Ейбар" після, першого колу має 30 очок знаходиться на шостій сходинці у зоні єврокубків. Та треба пам'ятати про те, що у минулому сезоні у баський колектив у першому колі здобув 27 очок, а в другому тільки 8. Але здається ця команда не повторить помилок минулого сезону.

 "Атлетіко"

Лідер чемпіонату грає в інакший футбол ніж команда, що перемогла у сезоні 2013/14 року. Це вже не брудна гра, а постійний тиск на суперника, і коли здається, що вони вже втомлені, тоді наноситься вирішальний удар. Так було з хіхонським "Спортінгом", "Райо Вальєкано" та "Леванте", коли вони отримували гол в останні хвилини гри. Це молода команда, яку будує Дієго Сіміоне, яка вже в цьому сезоні реально може поборотися за титул.

Події, які варті уваги

Смерть вболівальника після гри "Валенсія"-"Барселона" 

43-річний уболівальник "Валенсії", присутній на стадіоні під час зустрічі з "Барселоною" в рамках 14-го туру Прімери, отримав серцевий напад, після того, як його команда зрівняла рахунок у кінцівці матчу. Гол на 86 хвилині забив Санті Міна. Матч закінчився з рахунком 1-1.

Фаната відвезли в лікарню, але близько півночі за місцевим часом він помер. "Валенсія" висловила співчуття з приводу трагедії, що сталася.

Призначення Гаррі Невілла тренером "Валенсії"

Вболівальники "кажанів" дуже тепло зустріли нового наставника. Та працювати експертом на каналі "Sky Sports", і бути тренером дві великі різниці. Хоче Гаррі разом з братом Філом були чудовими захисниками та поки, що у "Валенсії" проблеми у захисті. Команда під його керівництвом виступає досить невдало. У чемпіонаті взагалі не виграють, успіхи є хіба, що у Кубку Іспанії.

Призначення Зінедіна Зідана тренером "Реалу" 

Призначення француза на пост керманича "королівського" клубу більшість вболівальників сприйняло з ентузіазмом. Але чи стане Зінедін, для "вершковим" рятівним колом покаже лише час. І, напевно, головне, що у Зідана не буде багато часу не перебудову команди. Але якщо в нього вийде, то ми побачимо становлення, ще одого чудового тренера.

Дискваліфікація "Реалу" з Кубка Іспанії

У матчі з "Кадісом" на поле вийшов російський хавбек Денис Черишев, який не мав права брати участь у матчі. У іграх минулого сезону за "Вільярреал" Черишев перебрав жовтих карток в Кубку Іспанії і таким чином одержав дискваліфікацію на один матч, яку він так і не відбув. 

Нестабільна гра Коноплянки 

Євген грає так само, як його клуб чудово з грандами, і посередньо із середняками та аутсайдерами. Після гри з "Реалом" здавалося, що Коно вже став гравцем основи. Та не так сталося, як гадалося і почалися проблеми. В останніх трьох іграх чемпіонату Євген починає матчі на лаві запасних і виходить лише на заміну в кінцівках матчу. Евген іноді не дуже взаємодіє з партнерами. Коно має високу індивідуальну майстерність, але "Севілья" в першу чергу це колектив однодумців.

Відставка Пепе Меля

Це вже друга відставка Пепе з "Бетіса". Перша відставка дуже не сподобалася вболівальникам у 2013 році. Деякі навіть вийшли на вулиці Севільї з протестами проти відставки Меля. Любов серед шанувальників "вердібланкос" до Меля величезна. І, напевно, з часом ми побачимо третій прихід наставника в андалусійський клуб. Все ж таки Мель двічі виводив команду, із Сегунди до Прімери. 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Adios Amigos!
Вчера, 14:23
На максимальних обертах
13 февраля 2018, 00:01
2
Ніколи не здавайся
20 ноября 2017, 22:37
2
Все посты