Tribuna/Футбол/Блоги/В ритме фламенко/«Один клуб - одне життя». 11 іспанських гравців Прімери, які всю кар'єру проводять в одному клубі

«Один клуб - одне життя». 11 іспанських гравців Прімери, які всю кар'єру проводять в одному клубі

Блог «В ритме фламенко» пропонує ознайомитися з футболістами Прімери, які жодного разу за кар’єру не змінювали клубну прописку.

Автор — Sacha79
13 марта 2015, 18:44

Блог «В ритме фламенко» пропонує ознайомитися з футболістами Прімери, які жодного разу за кар'єру не змінювали клубну прописку.

Горка Елустондо

Команда: "Реал Сосьєдад"

Вік: 27 років

Амплуа: півзахисник

Зіграно матчів: 137

Горка дебютував за баський колектив у Примері у 20 грудня 2006 року в грі проти Сельти. В тому сезоні вихованець клубу провів 5 ігор за першу команду. Сезон закінчився для "Реал Сосьєдада" невдало вильотом у Сегунду. Там Елустондо у складі баського клубу провів два сезони. У сезоні 2010/11 повернулися до Прімери. Горка і дотепер залишився вірним клуби, довівши, що буде на "Аноеті" і у складні часи.

Даніель Естрада

Команда: "Реал Сосьєдад"

Вік: 28 років

Амплуа: захисник

Зіграно матчів: 139

Естрада дебютував також у сезоні 2006/07. Тільки пізніше на два місяці за Елустондо. Пройшовши такий самий шлях. Та у цьому сезоні він гріє лаву запасних.

Хабі Ірурета

Команда: "Ейбар"

Вік: 28 років

Амплуа: воротар

Зіграно матчів: 192

Воротар скромного баського клубу "Ейбар", який вперше в історії потрапив до Прімери. Разом з командою грав у трьох різних дивизіонах Іспанії. В минулому переможному сезоні у Сегунді з 39 матчів Хабі у 21 залишав свої ворота "сухими".

Мікель Гонсалес

Команда: "Реал Сосьєдад"

Вік: 29 років

Амплуа: захисник

Зіграно матчів: 241

Гонсалес дебютував у команді басків ще 17 вересня 2005 року у грі проти "Мальорки". В наступному сезоні вже був основним гравцем і так майже до минулого року. Та у цьому розіграші Прімери зіграв лише 8 матчів.

Бруно Соріано

Команда: "Вільярреал"

Вік: 30 років

Амплуа: півзахисник

Зіграно матчів: 249

Капітан "Жовтої субмарини" почав грати за основну команду у 2006 році. Соріано є одним з лідерів команди. В один період часу ним цікавився "Манчестер Юнайтед". Та Бруно залишився вірним команді навть тоді, коли на один сезон 2012/13 "Вільяреал" опустився в Сегунду. 

Карлос Гурпегі 

Команда: "Атлетік"

Вік: 34 роки

Амплуа: захисник

Зіграно матчів: 292

Ветеран "Атлетіка" дебютував у складі команди ще у 2002 році. Після цього впродовж кар'єри майже завжди був основним гравцем команди. Але два сезони 2006/07 та 2007/08 пропустив через дискваліфікацію. Справа в тому, що Карлос був спійманий на вживанні  забороненого препарату - нандролона. Відбувши дискваліфікацію, продовжив грати за "Атлетік".

Андрес Іньєста

Команда: "Барселона"

Вік: 30 років

Амплуа: півзахисник

Зіграно матчів: 353 

Кращий футболіст 2012 року за версією УЕФА потрапив до "Барселони", коли йому виповнилося 12 років. За основну команду почав грати з 2002 року. За два роки став гравцем основи і тепер неможливо уявити каталонського гранда без Іньєсти.

Хав'єр Прієто

Команда: "Реал Сосьєдад"

Вік: 31 рік

Амплуа: півзахисник

Зіграно матчів: 368

Четвертий представник баського колективу у нашому списку. Капітан команди почав грати в основі ще в 2003 році. Володіє хорошим дриблінгом і є штатним пенальтістом "Реал Сосьєдада". Запам'ятався хет-риком на "Сантьяго Бернабеу", та, на жаль, його команді це не допомогло, вона програла 4-3. 

Андоні Іраола 

Команда: "Атлетік"

Вік: 32 роки

Амплуа: захисник

Зіграно матчів: 399

Правий захисник "Атлетіка" дебютував у головній команді 30 серпня 2003 року. З того моменту він кожен сезон проводив більше 30 матчів за клуб у різних турнірах.

Хаві

Команда: "Барселона"

Вік: 35 років

Амплуа: півзахисник

Зіграно матчів: 493

Найбільш титулований іспанський футболіст за всю історію. Символ клубу, який прийшов у 11 років в академію каталонців "Ла Масію", і з 2000 року почав грати в основі. Та влітку Капітан "Барселони"  думав переходити в МЛС, але головний тренер Луїс Енріке відмовив гравця від такої ідеї. 

Ікер Касільяс  

Команда: "Реал" Мадрид

Вік: 33 роки

Амплуа: воротар

Зіграно матчів: 502

Один з трьох гравців. які виграли Чемпіонат світу, Чемпіонат Європи та Лігу чемпіонів у якості капітана команди. У королівському клубі з 8 років, за головну команду почав виступати з 2000 року. Прізвисько у Ікера "Святий", він справді такий: так довго грати в основі "Реалу" завдання не з легких.

(Примітка: тут вказано кількість ігор тільки в чемпіонаті Іспанії різних рівнів. Матчі кубка Іспанії та єврокубків не враховувалися.)

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

На максимальних обертах
13 февраля 2018, 00:01
2
Ніколи не здавайся
20 ноября 2017, 22:37
2
Все посты