Tribuna/Футбол/Блоги/В ритме фламенко/«Атлетіко» буде чемпіоном Ла Ліги у поточному сезоні

«Атлетіко» буде чемпіоном Ла Ліги у поточному сезоні

Блог «В ритме фламенко» прогнозує, що банда Сімеоне стане чемпіоном Іспанії у поточному сезоні

Автор — Sacha79
29 ноября 2020, 13:20
12
«Атлетіко» буде чемпіоном Ла Ліги у поточному сезоні

Блог «В ритме фламенко» прогнозує, що банда Сімеоне стане чемпіоном Іспанії у поточному сезоні 

Один з найкращих воротарів світу

У квітні цього року відомий сайт "fourfourtwo" склав рейтинг найкращих воротарів світу. Очолив список голкіпер "матрацників" Ян Облак. З того часу нічого не змінилося, словенський воротар й надалі, напевно, - найкращий у світі. Майже 75 % ударів, які летять у площину воріт, голкіпер парирує. У поточному сезоні, у дев'яти зустрічах, він пропустив тільки два голи. Та, зважаючи на результат, ці пропущені м'ячі не призвели до втрат очок для "Атлетіко".

Ян заходиться у чудовій формі та спроможний врятувати команду у екстремальних ситуаціях. Захисники команди почуваються дуже впевненими коли ворота захищає такий супер надійний голкіпер. Як кажуть гарний воротар пів-команди. Це якраз той випадок.

Досвідчений тренер

Дієго Сімеоне, до роботи в "Атлетіко" тренував шість клубів. Ні в одному з них він не затримувався більше, ніж на рік. Тільки у столиці Іспанії він вже працює з 2011-го. Скоро вже буде десять років поспіль. Ніхто з чинних тренерів Ла Ліги не має такого досвіду.

Здається, настав час вдруге підкорити вершинку та виграти чемпіонат Іспанії. Зважаючи на всі сприятливі умови. Також Дієго знайшов баланс, коли потрібно вигравати матчі за будь-яку ціну.

У цьому сезоні тільки підопічні "Ель Чоло" не знали гіркоти поразки в Ла Лізі. А якщо враховувати і попередній сезон, то серія триває вже 25-ий поєдинок, без поразок у Прімері. А у турнірі, де 38-м ігор стабільність дуже потрібна.

"Атлетіко" стало більше атакувати

Всі знали та бачили, що банда Сімеоне - це зразок успішної команди, яка майже завжди грає другим номером. Та, у цьому сезоні стереотип зламано. Якщо порівнювати з попереднім сезоном, то "Атлетіко" додав у володінні м'ячем - 54,2%, у попередньому було - 48,9%. Також збільшився відстоток точності передач, у минулому сезоні було -78,4% то у цьому - 84, 6%. "Матрацники" більше пробивають по воротах - 13,2 удари в середньому за гру, а у попередньому сезоні було - 11,8.

Хто слідкує за матчами банди "Ель Чоло", то візуально можна побачити, що команда справді стала більше спрямована на конструктивні дії в атаці. Це відобразилося й на результативності - 19 голів у дев'яти матчах, більше забив тільки "Реал Сосьєдад".

Величезний прогрес у грі Жоау Фелікса

Придбаши влітку минулого року молодого португальця за 126 млн. євро у Мадриді розраховували, що талановитий юнак швидко адаптується у команді. Та перший рік вийшов не дуже вдалим Жоау ніяк не міг знайти свою гру. На полі нервував та робив багато невдалих та невиправданих рішень. Навтіь статистика вказує на це, у сезоні 19/20 забив шість голів та зробив один асист. Тепер за дев'ять матчів 5 голів та два асисти.

Відомий сайт футбольної статистики "whoscored" взагалі вважає Фелікса - найкращим гравцем команди у цьому сезоні, ставлячи йому найвищі бали серед всіх гравців "Атлетіко". В середньому його оцінка за гру складає - 7.48.

Порівнюючи гру Жоау тепер та минулого сезону, то це зовсім інший рівень. Прогрес талановитого гравця помітно і неозброєним оком. Звісно, це величезний плюс для команди  що робить її сильнішою.

Луїс Суарес - ідеальне підсилення атаки "Атлетіко"

Історії властиво повторюватися. У 2013-му Давід Вілья перейшов з "Барси" до "Атлетіко" за смішну компенсацію - 5 млн. євро. У тому сезоні "матрацники" здобули титул.

Тепер, щось схоже з трансфером Луїса Суареса. Уругвайця "каталонці" відпустили майже безкоштовно (звісно будуть, якісь бонуси, якщо Луїс буде й надалі так грати). Напевно, вже шкодують, хоча Бартомеу вже подав у відставку.

Суарес - це ідельний нападник для "Атлетіко". Він це довів вже у першій грі, зробивши за 23 хвилини дубль та асист. На превеликий жаль, через коронавірус тимчасово не грає, але за шість поєдинків 5 голів та одна результативна передача - прекрасні показники.

"Він дуже хороший. У кінці кінців, один з нас буде кусатися, а другий битися (сміється)" - сказав Дієго Коста.

Слабкість конкурентів

Звісно, подивившись у турнірну таблицю, ви побачите на першому місці "Реал Сосьєдад", але - це тимчасове явище. Якщо врахувати по втраченим очкам та не зіграні матчі, то банда Сімеоне буде перша.

Головні конкуренти - то "Барса" та "Реал". "Каталонці" знаходяться за межами десятки турнірної таблиці. Та взагалі в очному протистоянні, вперше під керівництвом Сімеоне, програли "матрацникам " у Ла Лізі.

Підопічні Зідана здається тільки на шість очок відстали від своїх сусідів, але у них на гру більше. Та проблеми з лідером команди поки відсутній Серхіо Рамос. Азар ніяк не може заграти на притаманному йому рівні.

Зважаючи на всі ці фактори, здається, що в Ла Лізі, яку називають лігою двох команд, буде третя сила, яка у цьому сезоні не дозволить комусь із двох грандів іспанського футболу стати чемпіонами. І у цієї третьої сили є конкретне ім'я - "Атлетіко" (Мадрид).

Використані джерела: whoscored.com, fourfourtwo.com

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

На максимальних обертах
13 февраля 2018, 00:01
2
Ніколи не здавайся
20 ноября 2017, 22:37
2
Все посты