Tribuna/Футбол/Блоги/В ритме фламенко/Чому карантин - це добре для «Барселони»

Чому карантин - це добре для «Барселони»

Блог «В ритме фламенко» вважає, що вимушений відпочинок буде корисним для «Барселони».

Автор — Sacha79
1 мая 2020, 19:24
2
Чому карантин - це добре для «Барселони»

Блог "В ритме фламенко" вважає, що вимушений відпочинок буде корисним для "Барселони". 

Будь-яка криза - це нові можливості. (Вінстон Черчилль).

Останні події в стані каталонського гранда вказують, що у них величезна криза. Гра команда не вражає, а ще до цього додаються фінансові проблеми та скандал навколо гравців та керівництва клубу. Напевно, - це звучить дивно, але пандемія та пов'язаний з нею карантин  лише на користь "Барселоні".

Для кого з представників клубу вимушений відпочинок,  може, бути корисний далі у матеріалі.

Жозеп Бартомеу

Я не буду захищати теперішнього президента клубу. який в останній час зробив багато помилок. Скандал із соціальними мережами (Barcagate), які поливали брудом деяких гравців "Барселони".  конфлікти в середині команди, також нещодавне звільнення 6 топменеджерів клубу (офіційно вони всі звільнилися за власним бажанням). До речі, серед них був віцепрезидент Емілі Русо, якого Бартомеу готував, на заміну собі (у 2021 мають відбутися нові вибори президента клубу). Крім того в останні часи в команди з'явилися фінансові труднощі.

Для себе питання нинішній президент міг вирішити легко. Оголосити дострокові вибори, як йому пропонували звільнені топменеджери, але він не погодився на цей варіант. Звісно, може відбутися процедура імпічменту, яку можуть ініціювати "сосьос": потрібно 15% підписів, щоб її  запустити. Але через пандемію для багатьох є важливіші питання, як дострокова відставка президента. Для Бартомеу - це шанс зробити правильні висновки, та якось врятувати ситуацію. Гравці вже зробили перший крок погодившися на час карантину на суттєве зниження зарплати (десь на 70%). Хоча цієї економії й так не вистачає, щоб залатати всі дірки та дотримуватися вимого ФФП.

Щоб врятувати ситуацію треба провести ідеальну трансферну кампанію, що в останні роки чомусь не відбувалося. Навпаки, багато трансферів відверто розчарували. Покупка Коутіньо, Дембеле та Грізмана також не вражає. 

Звісно, багато буде залежати від результатів футбольної команди (якщо сезон буде дограно).

Буду відвертим мені здається, що шансів змінти ситуацію на краще у Бартомеу дуже мало. Його врятує якесь диво. Але надія помирає останньою.

Ліонель Мессі

Головна зірка "Барселони" один з тих до кого, напевно, найменше претензій (хоча так не всі вважають), але факт багато матчів у сезоні виграли завдяки геніальності Мессі. Але є й інша  сторона медалі, коли у нього не йде гра, то страждає команда. Хоча у більшості випадків навпаки. 

Лео останні сезони проводив  досить багато часу на полі, а через місяць йому 33 роки. Попередні два роки ще й матчі на футбольних форумах ЧС та Кубку Америки. Найкращий футболіст світу постійно знаходиться під великим тиском. Карантин дав можливість аргентинцю трошки відпочити і побути з сім'єю.

Мессі - інтроверт. Вважаю, що такий вимушений відпочинок піде йому на користь. Зважаючи на той факт, що у нього чудова сім'я, то час проведений разом для нього це тільки плюс.

Луїс Суарес

На початку року уругвайцю через проблеми з коліном була зроблена операція. Зважаючи на той факт, що до травми Суарес у поточному сезоні брав участі в 42% голів  команди. До того часу команда забила 59 м'ячів у всіх турнірах, 25 голів відбулися за безпосередньої участі Суареса, він забивав, або асистував. Втрата такого форварда для теперішньої "Барселони" справжня катастрофа.

У той момент прогнозували, що у найкращому варіанті Суарес повернеться до початку травня, або взагалі не зіграє в цьому сезоні. Також зважаючи на той факт, що "Барса" так і не знайшла йому рівноцінної заміни справи виглядали кепсько. Час йшов і в справу втрутилася пандемія, Уругваєць потроху набирає форму і зможе допомогти команді, як тільки відновляться футбольні турніри. 

Повернення Суареса для "Барси" - це величезний плюс, який дає шанс закінчити сезон досить вдало та поборотися за титул чемпіона Іспанії та ЛЧ.

Кіке Сетьєн

Якщо вірити деяким іспанським ЗМІ, то "Барселона" запросила на посаду Кіке тільки після того, як їй відмовили 5 тренерів. Звісно,  посеред сезону важко знайти гарну кандидатуру. 61-річний спеціаліст, який в основному тренував скромні клуби ("Расінг, "Логронес" "Лас-Пальмас", "Полідепортіво" "Луго"  та "Бетіс") навіть не мріяв. що буде тренувати Мессі та компанію. Але його команди завжди грали у стиль притаманний "Барсі". Він неодноразово говорив, що  захоплювався ідеями Кройфа.

Попереднього наставника Вальверде критикували за те, що команда втратила філософію та грає у непритаманному їй стилі. Факт, Кіке спровбував з перших матчів грати у традиційній манері, яка притаманна "каталонцям" збільшивши відсоток володіння м'ячем. Та у деяких аспектах ще треба працювати. 

Важко сказати, як би йшли справи й надалі, якби не карантин. Та пандемія вважаю зіграла на руку Сетьєну. Він виграв час та після карантину всі команди почнуть з чистого аркуша, а це плюс для Кіке. Можна сказати - це як прийняти команду на початку сезону, це вже зовсім інша справа.

Крім цього через коронавірус перенесли ЄВРО й один з колишніх кандидатів Роналд Куман вже відмовися від посади, поки не зіграє зі збірної Ніідерландів на турнірі. Хаві також здається, поки що  не готовий повертатися додому. Так виходить, що тренера, якого брали нібито до кінця сезону, можливо,  буде тренувати й в наступному сезоні. А це факт скине психологічний тягар з досвіченого тренера і дає шанс поборотися за чемпіонство та ЛЧ. Погодьтеся непогано було б на прикінці тренерської кар'єри здобути такі престижні трофеї.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

На максимальних обертах
13 февраля 2018, 00:01
2
Ніколи не здавайся
20 ноября 2017, 22:37
2
Все посты