Tribuna/Футбол/Блоги/В ритме фламенко/11 тренерів, які стали жертвами Переса

11 тренерів, які стали жертвами Переса

Флорентіно Перес з 2000 року на посаді президента футбольного клубу «Реал» Мадрид, за винятком періоду з 2006 по 2009 рік цю посаду займав Рамон Кальдерон. Майже 15 років президентства Переса і 12 тренерів за цей період працювало у «королівському» клубі. Досягнення у кожного різні, та навіть успішні з часом ставали «жертвами» амбіційного президента. Лише один тренер - Зінедін Зідан покинув посаду на хвилі успіху. Вісенте дель Боске (1999-2003 рр.) За три з половиною роки перебування в «Реалі» дель Боске виграв два чемпіонати Іспанії, дві Ліги чемпіоні...

Автор — Sacha79
31 октября 2018, 19:35
11
11 тренерів, які стали жертвами Переса

Флорентіно Перес з 2000 року на посаді президента футбольного клубу "Реал" Мадрид, за винятком періоду з 2006 по 2009 рік цю посаду займав Рамон Кальдерон. Майже 15 років президентства Переса і 12 тренерів за цей період працювало у "королівському" клубі. Досягнення у кожного різні, та навіть успішні з часом ставали "жертвами" амбіційного президента. Лише один тренер - Зінедін Зідан покинув посаду з високо піднятою головою.

Вісенте дель Боске (1999-2003 рр.)

За три з половиною роки перебування в «Реалі» дель Боске виграв два чемпіонати Іспанії, дві Ліги чемпіонів, Суперкубок Європи т Міжконтинентальний кубок. Та Переса - це не зупинило і він звільнив досить успішного тренера. Він вважав Вісенте занадто скромний для такого клубу, як "Реал". Була також ще одна причина, Вісенте запросив у "Реал" попередній президент клубу Лоренсо Санс.   

Карлуш Кейрош (2003-2004 рр.)

Наступником дель Боске став португальський спеціаліст Карлуш Кейрош. Спочатку він виграв Суперкубок Іспаній. Та потім "Реал"  програв усі трофеї, в яких розраховував перемогти: поступився у фіналі Кубка Іспанії "Сарагосі", вибув з Ліги чемпіонів на стадії 1/4 фіналу, а в чемпіонаті країни зайняв принизливе для себе четверте місце. Звісно після закінчення сезону Флорентіно попорщався з Кейрошом. 

Хосе Антоніо Камачо (2004 р.)

 

Під керіництвом Камачо «Реал» зіграв лише шість офіційних матчів - по три в чемпіонаті Іспанії і Лізі чемпіонів - чотири перемоги і дві поразки. Він пішов після другого поспіль програшу - від «Еспаньйола». «Я більше так не можу. Я бачу, що у мене абсолютно немає контакту з командою. Я прийшов у неї з грандіозними планами, але їм не судилося збутися», - заявив Камачо при зустрічі з Флорентіно Пересом. Наступного дня президент "вершкових" прийняв відставку Камачо.

Маріао Гарсія Ремон (2004 р.)

 На зміну Камачо поставили його помічника Гарсію Ремона. Та він протримався на цій посаді всього три місяці. Також не зміг знайти спільної мови, із зірковими футболістами. 

Вандерлей Люшембурго (2004-2005 рр.)

Відомий бразильський тренер ніколи до цього і після не тренував у Європі. Спочатку справи пішли вгору 7 перемог підряд. Та вже у наступному сезоні почалися проблеми, і після прикрої домашньої поразки 3-0 від "Барселони", його попросили піти. Майже рік керманичем "вершкових" жодного трофея не здобув Люшембурго. 

Хуан Рамон Лопес Каро (2005-2006 рр.)

Лопес Каро, який тренував дублерів «Реала» - «Кастілью» - і вивів їх перед тим у Сегунду, був призначений в. о. головного тренера після звільнення на початку грудня 2005 року Вандерлея Лушембургу. Призначення було до кінця сезону. Та тут жертвою напевно став сам Перес, бо вже в лютому 2006 після двох поразок «вершкових» (в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів на своєму полі від «Арсеналу» 0:1 і в чемпіонаті Іспанії від «Мальорки» 1:2) президент подав у відставку, не дочекавшись кінця сезону.

Мануель Пеллегріні (2009-2010 рр.)

Повернувшись влітку 2009 році на посаду президента мадридського "Реалу" перше придбання, яке зробив Перес це чилійський спеціаліст Мануель Пеллегріні за 4 млн євро. Пропрацювавши рік Пеллегріні був звільнений за погані результати. Ранній виліт з ЛЧ в 1/8 фіналу, друге місце в чемпіонаті невтішні результати для "вершкових".

Жозе Моурінью (2010-2013 рр.)

Запрошення "особливого" тренера, для Переса було справою честі. Моурінью в перші два роки підняв "Реал" на вершину виграв чемпіонат, кубок та суперкубок Іспанії. Та на третьому році роботи почалися конфлікти між гравцями та Жозе. Що і призвело до відставки в кінці сезону.

Карло Анчелотті (2013-2015 рр.)

Італійський спеціаліст, який замінив на посту Моурінью зумів створити у роздягальні команди сприятливий клімат. Гравці повірили тренеру і нарешті виграли десятий Кубок Чемпіонів. За два роки чотири трофеї здобув Карло непогано. Та Перес вважає інакше "Реал" має бути завжди на вершині.  

Рафаель Бенітес (2015-2016 р.)

Бенітес протримався на посаді майже півроку. За цей час у нього був конлікт з Кріштіану Роналду і погром на власному полі від "Барселони" (4:0). На початку січня 2016-го він був звільнений, а на його місце прийшов - найуспішніший тренер в період керівництва Флоерентіно Переса Зінедін Зідан.

Хулен Лопетегі (2018 р.)

 

Після 10 турів "Реал" на 9-му місці у турнірній таблиці та ще погром у "Ель Класіко" не залишили шансів Лопетегі. 

Другие посты блога

На максимальних обертах
13 февраля 2018, 00:01
2
Ніколи не здавайся
20 ноября 2017, 22:37
2
Все посты