Tribuna/Футбол/Блоги/В ритме фламенко/Чому Усман Дембеле має великий шанс стати зіркою «Барселони»

Чому Усман Дембеле має великий шанс стати зіркою «Барселони»

Блог «В ритме фламенко» вважає, що новачок «Барселони» Усман Дембеле має великий шанс стати зіркою каталонського гранда.

Автор — Sacha79
27 августа 2017, 14:24
8
Чому Усман Дембеле має великий шанс стати зіркою «Барселони»

Блог "В ритме фламенко" вважає, що новачок "Барселони" Усман Дембеле має великий шанс стати зіркою каталонського гранда. 

6 березня 2016 року "Ренн" вдома у грі чемпіонату Франції розтрощив "Нант" з рахунком 4:1. Хет-трик у тому матчі зробив 18-ти річний Усман Дембеле. На тій грі були присутні скаути "Барселони". Вони відправилися додому переконувати керівництво заплатити за хлопця потрібні 35 млн євро. Та керівництво не вважало за потрібне платити такі гроші за молодого француза малійського походження.   

З того часу пройшло майже півтора року і "Барселона" віддає 105 млн євро (+ бонуси) за молодого півзахисника. Хоча Усман все одно покинув "Ренн" у минулому сезоні перейшовши до дортмудської "Боруссії", де став кращим молодим гравцем Бундесліги.

Для багатьох прихильників футболу здається, що каталонці сильно переплатили за молодого півзахисника. Також постає питання, чи заграє Дембеле у "Барселоні"? Розглянемо основні плюси новачка "синьо-гранатових".

Універсальність

 

Якщо уважно поглянути на карту передач "Боруссії" у минулому сезоні, то ми побачимо, що Усман грав на різних позиціях протягом сезону. В одній грі він грав на позиції класичного вінгера, в другій курсував між лініями захисту та нападу, а в третій розташувався вище за Обамеянга і грав на вістрі атаки. Дембеле - справжній універсал, який може зіграти на декількох позиціях. Він справжня знахідка для Вальверде.

Дриблінг 

У минулому сезоні молодий француз 105 разів вдало обіграв суперника - найкращий показник у Бундеслізі та дев'ятий серед ТОП-5 європейських чемпіонатів. 

"Барселоні" у більшості матчів сезону потрібно грати проти команд, які захищаються майже всім складом. Тому, щоб подолати щільні захисні редути суперників досить часто каталонські футболісти використовують дриблінг. Усман, якраз той гравець, який може обіграти на маленькому клаптику поля декількох суперників.

Швидкість

Молодий французький нападник володіє великою швидкість. Це буде великий плюс при контратаках "Барселони". Він також може швидко повернутися у захист при втраті м'яча.

Чудова гра обидвома ногами 

Дембеле чудово грає обидвома ногами. Для нього немає різниці, якою ногою забити гол чи віддати передачу. З моменту дебюту за "Ренн" він забив 11 голів правою, а шість лівою. Він таож віддав 10 гольових передах лівою і сім правою.

Якщо Усман буде грати крайнього нападника, то - це буде справжній жах для суперників. Він зможе пройти по флангу і навісити лівою, або зміститися до центру і пробити по воротах. Присутність Дембеле на полі додасть головного болю будь-якому захисту, якому доведеться протистояти "Барселоні".

Лідерські якості 

Новачок "Барселони" за два роки виріс із гравця другою команди "Ренна" до другого найдорожчого трансферу у світі. Напевно, - це завдяки своїм лідерським якостям. Усман виступачи за "Ренн" і "Боруссію", був однією з ключових фігур у цих командах. Тому і не дивно, що багато спеціалістів називають Дембеле одним з майбутніх володарів "Золотого м'яча".

Франуз показав себе й у великих матчах у минулому фіналі Кубка Німеччини відзначився у воротах "Айтрахта" і допоміг команді здобути титул. Досить непогано виглядав у складі національної збірної у товарняку проти англійців гол+асист. Плюс для "каталонців" у випадку відсутності лідерів на полі через якісь причини, молодий француз поведе за собою партнерів. 

Молодість 

Напевно, один з найбільших плюсів Усмана. Він поки, що не буде претендувати на головну роль у каталонському оркестрі й дозволить спокійно пійти на пенсію Ліонелю Мессі. Звісно, аргентинець в боргу не залишиться і дасть багато корисних порад зірковому новачку, які дозволять Дембеле вийти на більш високий рівень гри. 

Велике бажання грати за "Барселону" 

Перейшовши влітку минулого року до "Боруссії" на питання журналіста про зацікавленість "Барселоною"  Усман відповів: "Не зараз, адже щонеділі повинен з'являтися на полі, щоб рости, але одного разу неодмінно опинюся в «Барсі».  

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

На максимальних обертах
13 февраля 2018, 00:01
2
Ніколи не здавайся
20 ноября 2017, 22:37
2
Все посты