Tribuna/Футбол/Блоги/В ритме фламенко/25 миттєвостей іспанського футболу 2016 року, які варті вашої уваги

25 миттєвостей іспанського футболу 2016 року, які варті вашої уваги

Блог «В ритме фламенко» згадує все найцікавіше, що відбулося у 2016 році в іспанському футболі.

Автор — Sacha79
30 декабря 2016, 00:47
6
25 миттєвостей іспанського футболу 2016 року, які варті вашої уваги

Блог "В ритме фламенко" згадує все найцікавіше, що відбулося у 2016 році в іспанському футболі.

Незвичний пенальті року 

У грі "Барселона" - "Сельта" Мессі та Суарес незвично виконали пенальті. 

 

Вирішальний пенальті року 

У серії післяматчевих пенальті у фінал ЛЧ - вирішальний гол у ворота "Атлетіко" забив Кріштіану Роналду. 

Втрата року 

Кройф був людиною, яка змінила хід історії в іспанському футбол. Його гра та потім робота на тренерському мостику "Барселони" не залишила байдужим нікого, хто хоч трошки цікавився іспанським футболом.

Рак легенів забрав життя легнеди 24 березня 2016 року.

Золотий хет-трик року  

В останньому турі минулого розіграшу Прімери, "Барселона" на виїзді грала проти "Гранади" і їй була потрібна тільки перемога, щоб стати чемпіоном Іспанії 2016 року. Вона перемогла (3:0) всі голи, які стали золотими забив Луїс Суарес.  

Фото року  

Хоча Євегн Коноплянка і не був одним з ключових персонажів успіху "Севільї" в Лізі Європи, але факт він виграв - почесний трофей.  

 

Вирок року 

Іспанська феміда влітку винесла вирок Мессі та його батьку Хорхе за махінацію з податками. Обидва отримали по 21 місяць умовного ув'язнення. 

Поцілунок року 

У фіналі Ліги чемпіонів півзахисник "Атлетіко" Яннік Феррейра-Карраско після забитого голу побіг цілувати свою дівчину Ноемі Хеппарт. 

Найприциповіший вболівальник року

Жерар Піке іноді говорив про можливість проведення референдуму у Каталонії. Тому і не дивно, що вболівальники "Фурії Рохи" недолюблюють Піке. На багатьох стадіонах Іспанії його освистували у іграх за збірну Іспанії.

Ось приклад найбільшої ненависті. Під час ЄВРО-2016, коли Піке забив на останніх хвилинах групового етапу гол у ворота збірної Чехії: журналіст OK Diario Альваро Охеда не святкував гол. Він давно зізнався, що ненавидить Піке, і ще перед початком Євро написав в твіттері: «Краще взагалі програти, ніж виграти після голу Піке і святкувати це».

Після гри він виклав відео-підтвердження: поки інші навколо стрибали і відзначали гол Піке, він демонстративно сидів і не висловлював ніяких емоцій. «Не можу радіти голу людину, яка виступає за відділення Каталонії від Іспанії», - пояснив він.

Найвідданішаний фанат року  

На Євро-2016 збірну Іспанії підтримував сліпий вболівальник. Він зробив напис на власному тілі: "Я вас не бачу, але я вас відчуваю". 

Найвеселіший фанат року 

На Євро-2016 були і дуже веселі фанати, а цей був з великим почуттям гумору.

Найстаріший вболівальник року

Перед початком матчу чемпіонату Іспанії між «Леганесом» і «Севільєю» відбулося вшанування найстаршого вболівальника господарів. Салустіано Торібіо, якому через день після гри виповнилося 102 роки, на початку гри він наніс перший удар по м'ячу.

Салустіано вболіває за «Леганес» все життя і не пропускає жодної трансляції з тих пір, як здоров'я не дозволяє йому відвідувати стадіон. Треба також відмітити, що вболівальник старший, ніж його улюблений клуб - в цьому році «Леганесу» виповнюється 88 років. Всі п'ять онуків Салустіано є членами фан-клубу «Леганеса».

Танцюрист року 

Український захисник Іван Зотько, для того щоб стати гравцем "Валенсії" - виконав запальний танець.

Блондин року 

Мессі після програного фіналу Копа Америки - змінив імідж. Він пофарбував волося у білий колір.

 

Футболка року

Іспанські журналісти спровокували дуже гучний скандал в рядах національної збірної. Його фігурантом став зірковий захисник національної команди і клубу "Барселона" Жерар Піке.

Перед зустріччю зі збірною Албанії всім впало в око те, що на рукавах футболки Піке відсутні червоно-жовті смужки. Вони символізують прапор збірної Іспанії.

Невдаха року

На жаль, - це наш Денис Бойко. Звісно можна багато говорити, що його вина у пропущених м'ячах невелика, але 13 голів у 5 іграх - це занадто. 

 

Подарунок року  

У поточному розіграші прімери після гри "Спортінг" - "Барселона" нападник "блаугранас" Неймар подарував футболку вболівальнику господарів хлопчику-інваліду.

Частування року 

Прізвисько "Леганеса" - " Pepineros", що в перекладі з іспанської означає огірки. Тому команда, із передмісття Мадриду вирішила почастувати футболістів "Барселони" огірками перед грою. У роздягальню каталонського клубу було доставлено корзини з огрірками.

Зрада року  

Хорхе Сампаолі зробив ротацію, після гри ЛЧ проти "Ювентуса". І випустив на поле у стартовому складі "нервіонців" самих легіонерів у грі проти "Ейбару. Найбільше представництво було з Аргентини чотири футболісти  (Меркадо, Краневіттер, Корреа та В'єтто), далі три французи (Рамі, Колодзейчак та Бен-Єддер). Інші країни мали по одному представнику на полі: Італія (Сірігу), Португалія (Каррісу), Японія (Кійотаке) та Бразилія (Гансо).

Цей факт цікавий тим, що вперше в історії Прімери у стартовому складі команди, не було жодного іспанця. 

Кращий командний гол року    

У грі "Бетіс" - "Реал" (1-6), "вершкові" забили четвертий гол завдяки чудовим та злагодженим командним діям. 

Подяка року

На початку гри "Атлетіко" - "Еспаньйол", вболівальники господарів дуже тепло зустріли тренера гостей. Справа в тому, що Кіке Санчес Флорес у період з 2009 по 2011 рік тренерував "Атлетіко", і команда під його керівництвом виграла Лігу Європи та Суперкубок УЕФА. Фани "матрацників" виставили банер з написом "Завжди вдячні тобі, Кіке".

Рятівник року

Коли грає "Реал" і справи кепські, то на останніх хвилинах гол забиває капітан "вершкових" -Серхіо Рамос. Так було у грі на Суперкубок Європи проти "Севільї"  і на "Кам Ноу" удари головою зрівнювали рахунок, а в останній грі у Прімері 2016 року фірмений удар головою приніс перемогу над "Депортіво".

Непристойний жест року

Під час святкування рятівного голу Рамоса у грі проти "Барселони" захисник "вершкових" Карвахаль показав непристойний жест вболівальникам "блаугранас". Хоча, після гри через твіттер він вибачився перед вболівальниками "Барселони".

Секс-скандал року 

Восени у мережі Інтернет з'явилося відео, на якому гравці "Ейбара" Серхі Енріч і Антоніо Луна одночасно займаються сексом з дівчиною. Інцидент набув широкого розголосу в іспанських та світових ЗМІ. 

До речі, можна відмітити, що ще до цього інциденту цих двох футболістів сфотографували, коли вони трималися за руки.

Магія року 

Просто ще раз перегляньте прохід Мессі у грі проти "Еспаньйола". І потім ви зрозумієте, що тут без магії не обійшлось. 

 

Козак року 

Артем Кравець починав з лави запасних у "Гранаді". Та зчасом став основним гравцем команди. Він є найкращим бомбардиром "насридів" у Прімері 4 голи, та до них додав ще 2 асисти.

 

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

На максимальних обертах
13 февраля 2018, 00:01
2
Ніколи не здавайся
20 ноября 2017, 22:37
2
Все посты