Tribuna/Футбол/Блоги/В ритме фламенко/Прімера 2016/17. Пролог

Прімера 2016/17. Пролог

Блог «В ритме фламенко» пропонує вам анонс нового сезону іспанської Прімери.

Автор — Sacha79
18 августа 2016, 15:15
Прімера 2016/17. Пролог

Сезон, що розпочинається в іспанській Прімері викличе, напевно, велику зацікавленість в українських вболівальників. Це пов'язано з присутністю українських футболістів в іспанському чемпіонаті, і тенденцією, коли молоді українські футболісти почали досить часто працевлаштовуватися в Іспанії. Та справа не тільки в цьому представники Прімери останні три роки не знають рівних собі у Європі виграючи всі євротрофеї. Головні зірки світового футболу Роналду та Мессі, і надалі гратимуть  у найсильніших клубах планети, які представляють іспанську Прімеру. Найкращий тренер минулого сезону за версією авторитетного видання "fourfourtwo.com" Дієго Сімеоне також залишиася у Прімері. Про це і ще більше цікавинок, що очікують прихильників Ла Ліги в наступному сезоні.

Український десант в Прімері 

До Єгена Коноплянки приєднався ще один колишній гравець "Дніпра" Роман Зозуля. Тепер вони вдвох представлятимуть одне місто, але різні команди. Тим цікавіше буде дивитися у наступному сезоні Сеівльське дербі. Також ходять чутки про зацікавленість "Малаги" Денисом Бойко. Зважаючи на те, що наставником "анчоусів" - є колишній тренер "Дніпра", то все, можливо.

Можна також відмітити, що у дочірніх командах Прімери також грає багато українців, які з часом можуть отримати шанс в основній команді. Ось перелік цих гравців: Мар'ян Швед "Севілья Атлетіко", Бека Варчиберадзе "Бетіс Б", Олексій Гуцуляк "Вільярреал Б", Іван Зотько "Валенсія Месталья", а також грає за другу команду "Атлетіко" Юрій Ткачук.    

Севільський проект Хорхе Сампаолі

У "Севільї" кожного року будується нова команда. Це пов'язано із трансферною політикою клубу. Та цього сезону справа пішла далі клуб покинув наставник команди Унай Емері, який три роки керував командою і весь час тріумфував у Лізі Європи. Унай кожного року будував новий колектив. Так як завжди після успішного сезону команду покидали лідери. Та тепер прийшов новий наставник із своїм баченням футболу. Аргентинський спеціаліст сповідує трошки інакшу філософію, і трошки інакший стиль гри ніж його попередник. Емері давав установку чітко виконувати певні дії на полі. А Хорхе, іноді, дозволяє імпровізувати гравцям на полі. Санпаолі - є одним із послідовників Марсело Б'єлси, але на відміну від свого кумира. Хорхе пішов далі, і почав вдосконалювати ідеї Марсело. Звісно, тепер "нервіонці" більше будуть контролювати м'яч, і футбол іхній, можливо, не буде такий швидкий. Хоча, іноді, і будуть швидкі контратаки. Хорхе дасть можливість проявитися всім. І це шанс для нашого Євгена, який треба скористатися.

Битва титанів

Можна не любити Мессі чи Роналду, але не захоплюватися їхнім талантом і працелюбністю просто неможливо. Хоча останній трофей Пічічі (кращий бомбардир Прімери) виграв уругвайський "вампір" Луїс Суарес. Всі розуміють, що головна боротьба відбувається між двома титанами сучасного футболу. Кріштіану на 99% отримає свій четветий по рахунку "Золотий М'яч" і ,напевно, захоче у наступонму році наздогнати Лео у цій суперечці. А геніальний аргентинець знову зупинився за крок від титулу у складі національної збірної, і змінивши імідж захоче всім довести, що він найкращий на планеті.

Хто такий Зідан -тренер? 

Зінедін змінивши на посту керманича Бенітиса провів досить вдалу другу половину сезону. Змінивши психологічний клімат у команді, і здобувши перемогу у Лізі чемпіонів врятував позиції Переса на посту президента клубу. Навіть у Прімері "Реал" зміг ліквідувати величезний гандикап від "Барселони" і до останнього туру борортися за чемпіонство. Але повний сезон у клубі дасть відповідь на питання. Чи стане Зідан своїм Гвардіолою для "королівського" клубу.

Боротьба за титул до останього туру

До недавнього часу Прімера вважалася турніром лише двох команд. Та останні три сезони ситуація змінилася і до когорти "Реалу" та "Барселони" приєднався "Атлетіко". І тому Прімера стала цікавішою. За сотанні три сезони чемпіон Іспанії визначасвя найпізніше серед ТОП -5 ліг. Вважаю і у цьому сезоні традиція залишиться, і ми спотерігатемо боротьбу за титул майже до останнього туру.

Найсильніші команди на континенті

Можна по-різному відноситится до Прімери, але не визнавати той факт, що у Ла Лізі грають найсильніші команди просто дивно. В останні роки іспанські команди не тільки виграють всі євротрофеї, але якщо і вилітають із єврокубків то в основному від своїх. Так у минулому євросезоні лише один "Вільярреал" був вибитий із ЛЄ англійський "Ліверпулем", і то вже відбулося у півфіналі ЛЄ . Натомість "Валенсія" вилетіла від "Атлетіка", а потім "Атлетік" вилетів від переможця ЛЄ "Севільї". А у ЛЧ "Атлетіко" вибив "Барселону" на стадії чвертьфіналу. А у фіналі, як два роки тому ми знову побачили мадридське дербі. Звісно треба визнати той факт, що "Валенсія" та "Севілья" потрапили до ЛЄ зайнявши треті місця у групах ЛЧ.  

Дебют "Леганеса"

Команда із передмістя Мадрида була заснована ще в далекому 1928 році. І лише після 88 років існування вперше пробилася до найвищого дивізіону Іспанії. Звісно, для дебютанта Прімери основна задача буде залишитися у Ла Лізі хоча б, ще на один сезон.

Повернення Хуанде Рамоса до тренерської роботи 

Новий наставник "Малаги" добре відомий українським вболівальникам по роботі у "Дніпрі". Після того, як він покинув Україну він два роки ніде не працював. Тепер він найстарший тренер у Прімері по віку. Головне для Хуанде пережити 26 жовтня цього року, і все буде добре. Тому що цього числа у 2007 році він був звільнений із "Севільї", у 2008 році із "Тоттенхєма" а у 2009 році із "ЦСКА". Ну якщо серйозно, то цікаво буде спостерігати за роботою Рамоса у новому сезоні.  

Пако Хемес у "Гранаді"

Всі пам'ятають сльози Пако у минулому сезоні, коли його "Райо Вальєкано" покинув елітний дивізіон. Тренер, якому багато спеціалістів пророкували роботу у "Барселоні" чи на чолі національної збірної Іспанії, знову буде боротися за виживання у Прімері. Основне завдання у новому клубі зберегти прописку у Ла Лізі. Пако потрібно вчитися на свої помилках. Він чудово вміє ставити атакуючий стиль команді, але потрібно не забувати про захист. Основне, що можна сказати команда Хемеса буде грати у привабливий футбол.  

Пічічі: Суарес чи Роналду?

У минулому сезоні вперше починаючи з сезону 2009/10 кращим бомбардиром Прімери не став хтось із пари Мессі - Роналду. Всі добре знають, що із позначкою 40 голів за сезон переміг Луїс Суарес. Звісно, Роналду та Мессі і надалі будуть лідерами своїх команд. Але мені здається, що Мессі буде розпочинати атаки "Барселони", а завершувати їх у більшості випадків як було у минулому сезоні буде уругваєць. Напевно, кращим бомбардором Ла Ліги у наступному сезоні стане хтось із пари Суарес - Роналду.  

Оновлений трофей Прімери

 

Переможець наступного сезону отримає оновлений трофей. До речі, ось так виглядав  старий титул, який отримала "Барселона" у минулому році.

 

Штрафи футбольним клубам за порожні трибуни

Іспанські функціонери вирішили штрафувати футбольні команди Прімери за порожні місця на стадіонах. 

"Цей захід дозволить створити іспанському футболу позитивний імідж", - повідомив президент Ла Ліги Хав'єр Тебас.

Штраф накладатиметься в тому випадку, якщо частина стадіону, яка потрапляє в об'єктив основної камери трансляції, заповнена менш, ніж на 75 відсотків. У разі заповнюваності трубунах навроти камери менше 50 відсотків, штраф буде накладено в подвійному обсязі. Розмір штрафу становитиме 5-6 тисяч євро, в той же час в правилі будуть винятки - наприклад, закон не працює в разі негоди в день гри.    

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

На максимальних обертах
13 февраля 2018, 00:01
2
Ніколи не здавайся
20 ноября 2017, 22:37
2
Все посты