Tribuna/Футбол/Блоги/В ритме фламенко/Вміння терпіти

Вміння терпіти

Блог «В ритме фламенко» аналізує: чому Дієго Сімеоне запросив Кевіна Гамейро до лав «Атлетіко».

Автор — Sacha79
1 августа 2016, 21:12
Вміння терпіти

Блог «В ритме фламенко» аналізує: чому Дієго Сімеоне запросив Кевіна Гамейро до лав «Атлетіко».

Перемагає тільки терплячий. (Людовик XIV)

Кевін Гамейро, який провів найвдаліший сезон у професійній кар'єрі став одним з найбажаніших форвардів на трансферному ринку. Тому і не дивно, що ним цікавилися "Барселона" та "Атлетіко". Та француз зробив, напевно, найправильніший вибір перейшовши до "банди психів" Сімеоне. До команди, яка безумовно дасть йому більше ігрового часу ніж каталонський гранд, який хотів його використовувати на підміну легендарному тріо MSN.

Народився Кевін у навеличкому місті Санліс, яке розташоване 35 кілометрів від Парижу. Звісно, що у дитинстві він відвідував матчі "ПСЖ" і мріяв зіграти у складі парижан. З часом мрія збулася, але Гамейро на став гравцем основи. Та на початку футбольної кар'єри першим професійним клубом став "Страсбург". Після він грав у "Лор'яні", де забивав у середньому 1 гол за дві гри, а у сезоні 2009/10 забив 17 голів у Лізі 1 - друге місце серед бомбардирів чемпіонату Франції. Через рік він опинився на "Парк де Пренс". Два роки у складі "ПСЖ", і потім немаючи постійного місця в основному складі Кевін перейшов до "Севільї" у 2013 році.

Унай Емері зацікавився форвардом ще тоді, коли той виступав за "Лор'ян". І ось, нарешті, Кевін гравець "Севільї". За три роки французький форвард за 140 ігор забив 67 голів та віддав 17 передач. "Він фантастично змінює напрямок на швидкості, йдучи від опікунів, і не зволікаючи б'є по воротах. Дуже небезпечний нападник, - зазначив Емері. - При переході від атаки до оборони першим тисне на суперника. Він дуже корисний для команди". Ці слова колишній наставник "Севільї" сказав перед цьогорічним фіналом ЛЄ. 

Ще одна чеснота Кевіна - це вміння терпіти і чекати свого зоряного часу. Капітан минулорічної "Севільї" Коке якось відмитів прогрес форварда. "Кевін - одна з головних причин нашого успіху, - сказав Коке. - Спочатку він був на других ролях, але і тоді грав важливу роль в команді. Ми бачили його прогрес і знали, що він може зробити крок вперед. Тепер він досить часто забиває, що й вимагається від нападаючого ". 

Кевін і сам дивується чому так вдало провів минулий сезон. "Я практично не змінився, - зазначає форвард. - Мої козирі залишилися ті самі, хоча я також попрацював над своїми недоліками". Може бути це везіння? Чи є у мене якісь щасливі прикмети? "Зовсім небагато - наприклад, я завжди виходжу на поле з лівої ноги. Під час матчів я також думаю про свого покійного дідуся, який стежить за мною з небес".

Напевно, тут справа у працелюбності гравця і бажанні весь час вдосконалюватися. І безмежне терпіння чекати свого зоряного часу. І ось, нарешті, вдруге в кар'єрі він отримав шанс проявити себе у топ-клубі.

Дієго Сімеоне просто так не запрошує гравців у свій колектив. Звіно бувають і помилки, як минулого сезону трансфер Джексона Мартінеса. Хоча "матрацники" виграли у фінансовому плані продавши форварда, який не заграв у Китай. Та я чомусь вважаю, що це не той випадок. Кевін три роки грав у Прімері, грав під керівництвом тренера, який вчить гравців тактичної грамотності. І прогрес француза помітний неозброєним оком.

Аргентинський наставник в основному використовує тактичну схему 4-4-2, яка під час гри може трансформуватися у 4-2-3-1, 4-4-1-1, 4-3-3, 4-1-4-1, 4-3-1-2 і 4-5-1. Але в основі завжди лежить 4-4-2. Напевно, Гамейро Діего буде використовувати у парі із Грізманом. Ці двоє французів, на думку Дієго мають створити "смертельний тандем" для суперників.

Новачок "Атлетіко" забив у минулому сезоні 29 голів та віддав та 8 передач у всіх турнірах. Він також інколи вдало йшов в обіграш в середньому 0.7 разів за гру, рідко потрапляв в офсайд 1,3 рази за гру та робить 72.4% точних передач. Кевін також непогано грає в захисті робить 0.6 відбори м'яча, 0.4 перехвата за гру та 0,2 рази за гру виносить м'яч із власного карного майданчика. Непогані показники як для форварда. 

Та головне, Гамейро завжди виконує тактичні задумки тренера і має бажання вчитися. Все ж таки, напевно, Гамейро треба буде виконувати трошки інші функції в "Атлетіко". У "Севільї" француз при втраті м'яча намагався відразу пресингувати і відібрати м'яч. У тактичній схемі "Ель Чоло" два форварди відходять назад при втраті м'яча і пресингують вже на своїй половини поля. Так буває у більшості випадків, але вміння Кевіна відразу включитися у відбір м'яча на половині поля суперника дасть нові переваги "матрацникам". 

Напевно, гра на другому поверсі це одне із слабких місць Кевіна. Та вміння терпіти і чекати свого гольового шансу і бажання вчитися переважають. Він також забив багато вирішальних голів у важливих матчах такі, як у півфіналі ЛЄ проти "Шахаря" та зрівняв рахунок у фіналі у грі проти "Ліверпуля", що говорить про його психологічну стійкість. І Сімеоне тому вибрав французького форварда для підсилення атаки "Атлетіко" у новому сезоні.

"Найважливіше - те, що зараз з вами розмовляю я", - відповів Гамейро на питання журналіста про те, що Кевін не був спочатку пріоритетом "матрацників".

"Клуб вибрав мене і я віддам за нього всі сили. Я тут, щоб вигравати титули - Лігу чемпіонів і Ла Лігу".

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Adios Amigos!
25 апреля, 14:23
На максимальних обертах
13 февраля 2018, 00:01
2
Ніколи не здавайся
20 ноября 2017, 22:37
2
Все посты