Tribuna/Футбол/Блоги/Суб'єктивний погляд/Паризька мирова. Все, що треба знати про нічию на Парк де Пренс

Паризька мирова. Все, що треба знати про нічию на Парк де Пренс

Антон Владиславський разом з вами згадує, що відбулося у Парижі.

Автор — Anton Vladislavskiy
22 октября 2015, 01:30

 Матч туру, я б навіть сказав – найочікуваніший поєдинок усього групового етапу Ліги чемпіонів. Парижани у цьому році ставлять перед собою максимальні цілі, а це, однак, той випадок, коли очікування відповідають можливостям. Матчі ПСЖ заслуговують уваги не лише через підбір зіркових футболістів, а й через гру, яка приносить глядачу естетичне задоволення. А протистояла їм команда, яку навіть не варто представляти. Адже коли грає «Реал», навіть з такими великими кадровими втратами, матч завжди здобуває особливий статус.

 У ПСЖ відсутній у заявці Давід Луїс, бо на даний час нічим не може допомогти команді через травмоване коліно. Але Блану гріх на це скаржитись, адже в «вершкових» втрати були куди більші – у матчі не змогли взяти участь такі виконавці: Хамес Родрігес, Карвахаль, Пепе, Бейл і Карім Бензема. Лука Модрич так і не встиг повністю відновитися, тому не зміг вийти на поле з перших хвилин.

 Не встиг Нікола Ріццолі дати стартовий свисток, як відбувся перший націлений удар по воротам. Лівий захисник Марсело вирішивш пробити за меж карного майданчика, але ця спроба виявилася невдалою – м’яч пролетів поруч зі стійкою. ПСЖ з самого початку матчу намагався більше контролювати м’яч та непоспішаючи позиційно атакувати. Гравці паризького клубу з цим завданням справлялися відмінно, але дуже нервово себе поводили біля своїх воріт. Одного разу це призвело до втрати м’яча та небезпечного стандарту – Роналду влучив точнісінько в стінку.

 Парижани вдало комбінували, що давало їм змогу за 2-3 передачі виходити на позицію для удару, але частенько зволікали з останнім пасом, змушуючи лайнсмена декілька разів підіймати прапорець, сигналізуючи про офсайд.

  До перерви «Реалу» відверто не щастило, «вершкові» ніяк не могли реалізувати свою моменти. У французів дуже вдало проводив поєдинок Кевін Трапп. Спочатку він опинився холоднокровнішим за Хесе при виході сам на сам, а потім завадив відкрити рахунок Роналду, коли той бив головою після чергової передачі від Марсело. Але цього розлюченому португальцю виявилося мало, тому він вирішив повторити спробу після подачі від кутового прапорця і знову ж таки ударом головою, але в цей раз невлучно. Мадридці відчули, що до забитого голу залишалося зовсім трохи, тому продовжували тиснути. Особливою активністю виділявся Кріштіану Роналду, але фортуна сьогодні була явно не на його стороні.

 Іншими словами, до перерви не відбулося нічого, що могло б привернути увагу. Гра двох грандів не задовольняла смаки вибагливого вболівальника, якому хотілось б побачити пару забити м’ячів. Команди навідріз відмовлялися грати відкрито та впевнено, адже обидва клуби розуміли, що кожна помилка може вартувати їм три пункти у турнірній таблиці.

 По перерві гра дійсно трохи пожвавішала, небезпечно розпочали французи. Мотта вирізав діамантову передачу в площу воротаря, а Кавані, випереджаючи Варана і Рамоса, підступно пробив в дотик, але не влучив. «Реал» одразу ж намагався відповісти не менш небезпечною атакою, у якій вдалося заробити стандарт. До воріт метрів 25, Роналду бив на виконання  й влучив у голову Ібрагімовичу, що стояв у стінці. Гросмейстерська партія перетворювалася в шалені гойдалки без використання центру поля. Команди проводили атаки одну за іншою, але рівень гри давався в знаки, тому деяка нервовість та невпевненість проглядалася у діях обох клубів.

 Варто відмітити, що дуже вдало використали заміни обидва тренери, особливо це стосується змін, що відбулися у проміжку часу між 66-ю і 70-ю хвилиною. Модрич вніс певні корективи у гру «Реалу», ставши тою проміжною ланкою між захистом та атакою, якої так не вистачало з самого початку поєдинку. Під час одного з перехоплень, Лука сильною передачею вивів гравців своєї команди у вільну зону, внаслідок чого шкіряним заволодів Хесе й одразу намагався пробити, але удар був заблокований. На підхопленні опинився Кріштіану Роналду, але навіть величезне бажання забити не змогло допомогти забити перший м’яч у цьому матчі – вінгер іспанського клубу пробив невлучно.

 В підсумку, команди розписують мирову нічию, що задовольняє обидві сторони. Як-то кажуть: «І вівці цілі, і вовки ситі», тим паче, що попереду ще матч на Сантьяґо Бернабеу і хто зна, може там «титани» продемонструють видовищний футбол.

Фото: UEFA.com\ Матеріал: Антон Владиславський

ПСЖ: Трапп, Тіаго Сілва, Максвелл, Ор’є, Маркіньйос, Верратті (Лавессі, 80), Мотта, Матюіді, Ді Марія (Пасторе, 67), Кавані (Моура, 66), Ібрагімович.

«Реал» Мадрид: Навас, Варан, Марсело, Даніло, Рамос, Іско (Модріч, 69), Кроос, Васкесс, Каземіро, Хесе (Черишев, 73), Родрігес, Роналду

Попередження: Матюіді, 9, Верратті,  50, Ор'є, 87 – Рамос, 60, Васкес, 77, Черишев, 85

Другие посты блога

Кубок України, 1/16 фіналу
24 сентября 2013, 21:13
8
Все посты