Tribuna/Футбол/Блоги/Суб'єктивний погляд/Динамо – Челсі: нулі на табло

Динамо – Челсі: нулі на табло

Один із найнепередбачуваніших матчів третього туру Ліги чемпіонів закінчився нульовою нічиєю. Про це в огляді Антона Владиславського.

Автор — Anton Vladislavskiy
21 октября 2015, 01:48

Один із найнепередбачуваніших матчів третього туру Ліги чемпіонів закінчився нульовою нічиєю. Про це в огляді Антона Владиславського.

Ліга Чемпіонів 2015/16. Третій тур. Київ. НСК «Олімпійський». Головний арбітр: Дамір Скоміна (Словенія)

«Динамо» (Київ, Україна) – «Челсі» (Лондон, Англія), 0: 0

«Динамо»: Шовковський, Хачеріді, Драгович, Сілва, Віда, Буяльський (Гармаш, 81), Гонсалез, Кравець (Мораес, 78), Рибалка, Сидорчук, Ярмоленко

«Челсі»: Бегович, Аспілікуета, Террі, Кейхілл, Вілліан, Матіч, Коста, Азар, Рамірес, Зума, Фабрегас (Оскар, 75)

Попередження: Буяльський, 66 – Зума, 67

 Здивували  стартові склади, адже не так часто можна побачити в основному складі Віталія Буяльського та Домагоя Віду на лівому фланзі оборони. Теоретично, появу Буяльського можна пояснити його чудовою здібністю забивати потрібні м’ячі, які частенько опинялися рятівними для «Динамо». Тим паче, що обираючи між Віталієм та португальцем Велозу, було б логічніше обрати першого. Мігель особливо не виділяється у швидкості прийняття рішень, а в матчах рівня Ліги чемпіонів цей компонент є ледь не найважливішим, собливо коли команді протистоїть чемпіон англійської Прем’єр-ліги. Знову знайшов місце у старті Хачеріді, а Віда з позиції центрбека перемістився на лівий фланг. Склад англійців теж зазнав змін – замість Івановича правого захисника зіграв кремезний, але неповороткий Курт Зума.

 В першому таймі футболісти «Челсі» мали одразу декілька моментів, на які «Динамо» відповіло одиноким пострілом Буяльського у середині першого тайму. Біля воріт Шовковського найнебезпечніше діяли Азар, Вілліан та Матіч. Вже на десятій хвилині зустрічі мав відкривати рахунок Еден Азар: бельгієць підхопив шкіряного після відскоку від Хачеріді, обробив його і вже третім дотиком пробив, але влучив у стійку. Через дев’ять хвилин не відгукнулися на блискучу передачу Вілліана Дієго Коста і Кейхілл. І поки гравці київського клубу не встигли схаменутися, скористатися цим намагався Неманья Матіч. Пошивши у дурні двох центрбеків «Динамо», вийшов сам на сам з Шовковським, але невлучно пробив неробочою правою ногою.

 Дуже складно було грати футболістам «Динамо», адже лондонці дуже високого їх зустрічали, тим самим не даючи їм можливість просуватися далі. Швидкісним гравцям, таким як Ярмоленко та Гонсалес не давали простору. Зазвичай, у підступах до штрафної їх зустрічали як мінімум два футболісти супротивника.

 Забігаючи на перед, станом на двадцять п’яту хвилину, зловив себе на думці, що дуже помилявся, коли вважав помилкою вихід Віди на позиції лівого захисника. Домагой просто чудово впорався зі своїми обов’язками: в атаці завдяки передачам у стіночку та швидкісним переміщенням на пару з Дерлісом Гонсалесом прошивав правий фланг оборони «аристократів», робив небезпечні передачі у карний майданчик та декілька разів дуже вдало інвертувався.  Хорват також і про оборону не забував, хоч і грали проти нього на фланзі швидкісні й технічні Вілліан та Азар, але обійти їм Домагоя так і не вдавалось – дуже цупко й надійно грав зі своїми зірковими опонентами захисник «Динамо».  

 Другий тайм розпочався дуже нервово. Сорок п’ять хвилин не вистачило киянам для того, щоб адаптуватися та звикнути до своїх супротивників. На початку другої половини зустрічі це хвилювання далося взнаки: Рибалка на підступах до свого карного майданчика дуже небезпечно обрізався, а потім побіг фолити, у надії врятувати становище. Завдяки цьому бразилець Вілліан отримав прекрасну змогу перевірити поперечку на міцність зі штрафного.

 Киянам не вистачало командної швидкості. Після перехоплення «Динамо» дуже повільно й невпевнено розпочиналj свою атаку, даючи час лондонцям для того, щоб перелаштуватися та повернутися в оборону. Всього декілька разів вдавалося «динамівцям» втікати в контратаку, в одній з яких Дерліс зміг перевірити чи не втратив концентрацію Бегович. Натомість позиційні атаки користі не приносили, дуже вдало «Челсі» перекривало усі потенційні можливості розвитку атаки.

Резюмуючи вищесказане та побачене, можна зробити деякі висновки. Дійсно сподобалась гра «Динамо», хоч і на тлі відверто невдалої гри лондонської команди. Але коли востаннє київський клуб на євроарені перевершував настільки іменитого опонента  майже в усіх ігрових показниках? «Біло-сині» дійсно заслужили оплески своєю хоч і не дуже впевненою, але вдалою грою.   

Фото: UEFA.com\Матеріал: Антон Владиславський

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Кубок України, 1/16 фіналу
24 сентября 2013, 21:13
8
Все посты