Tribuna/Футбол/Блоги/Суб'єктивний погляд/Ліга чемпіонів: огляд найцікавіших матчів вівторка

Ліга чемпіонів: огляд найцікавіших матчів вівторка

«Арсенал» приймає «Баварію», «Рома» спробує здійснити камбек, а «Динамо» з’ясовуватиме, хто ж кращий в групі G. Про все це в розповіді Антона Владиславського.

Автор — Anton Vladislavskiy
20 октября 2015, 01:01
1

"Арсенал" приймає "Баварію", "Рома" спробує здійснити камбек, а "Динамо" з'ясовуватиме, хто ж кращий в групі G. Про все це в розповіді Антона Владиславського.

«Арсенал» - «Баварія»

 Безперечно, головний поєдинок вівторка, результат якого передбачити неможливо. Нестабільна гра «канонірів» чергується блискавичними перемогами в Прем’єр-лізі та приголомшливими поразками від аутсайдерів групи Ліги чемпіонів.  Лондонцям конче необхідно реабілітуватися та рятувати турнірне становище, тому буде цікаво, як Арсен Венгер та його підопічні використають першу двадцятихвилинку першого тайму, адже зазвичай вона виходить найнебезпечнішою у виконанні футболістів «Арсеналу». Так було у поєдинку з «Манчестер Юнайтед», коли шквал небезпечних атак збив з пантелику захист Червоних дияволів, що призвело до трьох пропущених м’ячів. Сам Венгер не приховує, що рецепт перемоги як завжди простий: зіграти в шаленому темпі й тим самим не дати можливість опоненту нав’язати свою гру.

 І все б нічого, але іспит у лондонців приймає мюнхенська «Баварія» – машина, яка зносить все на своєму шляху. Останні дванадцять  матчів стали переможними для підопічних Хосепа Гвардіоли. В них було забито 40(!) м’ячів, а пропущено лише 5.  

 В підсумку маємо дві команди, яким не потрібна додаткова мотивація. Обидві ще не гарантували собі весну в Лізі чемпіонів, тому на Емірейтс повинна бути справжня битва – там хлопці й дадуть відповідь на всі запитання.

«Баєр» – «Рома»

 Леверкузенський матч має вирішити, хто з цих двох команд є головним претендентом на вихід у стадію плей-офф. Прогнозую, що цей поєдинок не стане чимось цікавим або видовищним, адже обидва клуби матимуть лише два дні на відпочинок. Матч скоріше нагадуватиме затяжну шахову партію, де вирішальну роль зіграє помилка опонента, а у нашому випадку – перший забити м’яч. Головні проблеми римського клубу полягають у незлагодженій грі в обороні та втраті концентрації.  В останніх матчах невпевнено грає польський голкіпер Войцех Щесни – з «Емолі» це призвело до пропущеного голу, а в Білорусії – до поразки.

 Не з найкращим настроєм зустрінуть опонентів й самі «фармацевти». Якщо у римлян у внутрішньому чемпіонаті все добре, то ліверкузенці мають великі проблеми. Втративши купу турнірних очок на старті чемпіонату, «Байер» продовжує свою невдалу гру. Вже в другому матчі поспіль команда не може перехопити ініціативу і взяти контроль поєдинку у свої руки, як результат дві нічиї з «Гамбургом» та «Аусбургом» та сьома позиція в турнірній таблиці.

«Динамо» Київ – «Челсі»   

А в Києві свято, до них приїздить «Челсі» разом з усім зірковим складом. Окрім, звісно, Педро і Ремі, які імовірно пропустять матч з киянами.  

Та чи довго триватиме це свято – ось у чому питання. Матч з «Шахтарем» продемонстрував, що відсутність Рибалки докорінно змінює весь малюнок гри, адже Сидорчук і Велозу не виконують потрібний об’єм роботи. Сергію не вистачає впевненості, а Велозу ніколи й не виконував функції опорного півзахисника. В підсумку – повністю програний центр поля. А головне – це проблема мотивації. Не було помітно, що футболісти готові віддатися грі на всі сто відсотків, і це в найпринциповішому поєдинку чемпіонату. Як тоді налаштовуватися на гру з «Челсі»?  

Мають свої проблеми й «аристократи», а як же без них, коли твій тренер – Моуріньо? Думаючи про свій імідж більше, ніж про успіх команди навряд чи можна чогось досягти. В останньому турі АПЛ перемогли «Астон Віллу», але це радше випадковість, ніж закономірність. Неозброєним оком помітно, що футболісти чи то не розуміють доброго португальця Жозе, чи просто не хочуть розуміти.

 Гра, насправді, дуже непередбачувана і не менш цікава, результат якої залежить від великої кількості факторів. Терези можуть перехилитися у будь-який і бік..

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Кубок України, 1/16 фіналу
24 сентября 2013, 21:13
8
Все посты