Tribuna/Футбол/Блоги/Суб'єктивний погляд/Raymond Domenech «Tout seul», Раймон Доменек «У повній самоті»

Raymond Domenech «Tout seul», Раймон Доменек «У повній самоті»

«Я не можу чути, як у цих хлопців на кожне моє слово своя думка. Я хочу захворіти, заплакати, втекти. Залишити цю команду. Я не можу працювати з цією купою ідіотів. Ця команда абсолютно нездатною перемагати себе, і в цьому, звичайно, є частина моєї провини. Я відчуваю себе приниженим, так як отримав зовсім не те, що хотів», - саме такими словами Доменек згадує, як він покидав пост головного тренера збірної Франції.

Автор — Anton Vladislavskiy
15 августа 2013, 22:38
6

"Я не можу чути, як у цих хлопців на кожне моє слово своя думка. Я хочу захворіти, заплакати, втекти. Залишити цю команду. Я не можу працювати з цією купою ідіотів. Ця команда абсолютно нездатною перемагати себе, і в цьому, звичайно, є частина моєї провини. Я відчуваю себе приниженим, так як отримав зовсім не те, що хотів", - саме такими словами Доменек згадує, як він покидав пост головного тренера збірної Франції.

 Після учорашньої нічиї збірної Франції в матчі з бельгійцями я одразу згадав минулого тренера "Синіх" - Раймона Доменека. Хоча чому минулого, навіть поза-минулого, адже перед Дешамом французів встиг проренувати Лоран Блан. Чому я його згадав? Та напевне, тому що мені було дуже прикро коли його з величезним скандалом виганяли з тренерського містка французів. Та тепер коли "трьохколірні" грають під керівництво Дідьє Дешама, я все частіше згадую Доменека.

 Згадував я Доменека й під час ЕВРО-2012 коли французи безглуздо програвали іспанцям.. Так Іспанія - це команда проти якої грати важко всім, але "Сині" продемонстрували в тому матчі те, що й на Чемпіонаті світу в ПАР після величзної невдачі в якому гравці, вболівальники та Федерація футболу Франції зробили з Раймона цапа-відбувайла.

 Дякуючи Богу новий тренер збірної Франції Лоран Блан відкрив усім очі на світ. Він продемонстрував те, що у невдачі на ЧМ-2010 Раймон винен найменьшим чином. Саме про це він написав у своїй книзі - "У повній самоті".

 В південноафриканському фіаско Доменек звинувачує гравців: "Я помилявся, я це знаю і визнаю це за собою. Але що б на стільки помилитися в гравцях, я й уявити не міг. Я помилився не тільки в їх рівні, я був збитий з пантелику їх свідомістю". Ми тільки зараз розуміємо скільки справедливими є ці слова, адже зараз ми прекрасно знаємо, що сталося в роздягальні - під час перерви вірішального поєдинку з мексиканцями.

 Також у своїх працях Доменек каже про те, що головним негідником в команді був Анелька, який весь час перечив головному тренеру: "Я був здивований, коли він у перерві почав розмовляти зі мною на "ти", після чого у нього вистачило нахабства звинуватити Франка (Франк Рібері) в тому, що він не повністю викладається на полі. Саме після цього і пішов розлад в моїй команді". Що після цього міг зробити екс-тренер французів? Фактично коллектив був розвалений, й команда повністю вийшла з-під його керування.

 Образи Анелька стали відправною точкою подій, які призвели бойкот тренування футболістами і справжні приниження кількома днями пізніше: "Це була банда мерзенних типів. Вони ніби зійшли з розуму. Так, я пішов до журналістів зачитувати лист, який гравці написали перед страйком. Акція тривала вже годину. Був потрібен чоловік, який зірвав би цей маскарад. Зібрався натовп; камери були спрямовані на автобус нашої збірної, лунали смішки. Я не міг більше терпіти це видовище. Був змушений зачитати лист, щоб хоч якось розрядити обстановку. Я був зламаний. Мені більше нічого робити з цією бандою дебілів".

 "Французька команда зганьбила себе публічно, наживо по телебаченню. Що стосується Анелька, то він просто знищив команду. І після провалу на чемпіонаті світу він знайшов у собі сили відбуватися жартами разом з Галласом".

"Коли в ЗМІ просочилася інформація про конфлікт на тренуванні, всі стали шукати стукача. Евра думав, що це Анрі, але Тьєррі зумів у підсумку вийти чистим з води і налаштувати всіх проти мене. До того ж, він постійно висловлював своє невдоволення, коли грав, але ж у тому році він провів всього одну повноцінну гру за Барселону і взагалі не повинен був приїжджати на ЧС ".

 Далі, як відомо послідувала незамедлима відставка Доменека, після якої абсолютно всі вважали саме його виновником того, що сталося.. Але в своїй книзі він все докладно розповів, й одразу стало зрозуміло "Хто є хто". 

Про Ліліана Тюраме. "Я подякував йому за відвертість і висловив свої захоплення і повагу. Ми говорили з ним про команду і, звичайно, про молодих, і він сказав: " Послухай-но мене уважно, тренер, серед них маленькі п**дюки, просто маленькі п**дюки".

Про Ніколя Анелька. "Анелька просто зруйнував команду на ЧС-2010. Ніколя образив мене в перерві матчу проти Мексики, тоді я не припиняв з ним воювати. Він просто вбив ту команду. Після матчу він сидів і сміявся разом з Галласом. Чи були вони раді поразці? У мене вже не залишилося сил до того моменту. Вони перестали мені подобатися з того моменту."

Про Тьєрі Анрі. "Що стосується Анрі і його критики, то кондиції шановного Тьєрі не відповідали статусу лідера. Звідси і прояв з його боку людських слабкостей ... Але, зізнатися, ночами я мучуся: чому не говорив добрих слів цим і іншим гравцям? Треба було говорити їм щось хороше."

Про Франка Рібері.  "Рібері теж псував колектив, вів себе, як примадонна. Я б із задоволенням повісив його. Ще він дуже не любив Гуркюффа через те, що одного разу я похвалив Йоанна і сказав, що він може стати лідером команди"."Франк такий же, як Ніколя і Тьєррі. Вони думають тільки про себе, а коли настають проблеми, то першими тікають з тонучого корабля. Тільки Евра намагався згуртувати команду, але і він не став захищати мене від інших, коли ті збунтувалися. Після всього цього я все ж знайшов вихід: пішов спати в готелі після декількох пляшок пива. Точніше, після кількох літрів ".

Про Саміра Насрі. "Я не викликав Насрі в збірну на ЧС-2010, тому що у мене вже були з ним проблеми двома роками раніше. Він завжди акцентує увагу на тому, що може створити проблеми в колективі. У цьому відношенні він абсолютно даремний".

Про Каріма Бензема.  "В матчі з Грузиєю Бензема показав свою марність".  

 

    

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Кубок України, 1/16 фіналу
24 сентября 2013, 21:13
8
Все посты