Tribuna/Футбол/Блоги/Край наш козацький/Мы разошлись как в небе корабли. Диригент Кучук і хаос імені Блохіна в одній системі координат

Мы разошлись как в небе корабли. Диригент Кучук і хаос імені Блохіна в одній системі координат

Здавалося б що може бути спільного у пісні поп-діви російської естради Валерії, експресивного футбольного диригента, пробачте, тренера Леоніда Кучука і у легенди славетного клуба «Динамо»?

5 ноября 2013, 16:50
10

Здавалося б що може бути спільного у пісні поп-діви російської естради Валерії, експресивного футбольного  тренера Леоніда Кучука і у легенди славетного клуба «Динамо»?

Насправді ж їх об’єднує дуже і дуже багато. Кучук і «Динамо» були близькі як ніколи в кінці 2012-го – на початку 2013-го. Але саме з того моменту вони почали віддалятися один від одного, як ті кораблики в пісні, текст якої якнайкраще змальовує хронологію цих подій.

Січень 2013

Помнишь, падал первый белый снег

И небо было низкое и хмурое.

Кучук розлучається з київським «Арсеналом». Клубом, який він вперше в історії вивів в єврокубки. Натомість він покидає столицю України, і подається на заробітки в Росію.

А в «Динамо» нарешті дочекалися зими. Тієї зими-зимушки, яку так проосив Блохін. Мовляв він прийняв команду, яку до сезону готував інший тренер. ОВБ обіцяв показати усім, що після його «Камон плей, шо такоє?» на зимових зборах команда заграє по-справжньому.

Травень 2013

Мы разошлись, как в море корабли

Расходятся в тумане, маяком маня.

«Кубань» Кучука без шалених закупок у трансферне вікно не програє жодного матчу у весняній частині чемпіонату, і займає рекордне для себе 5-те місце в чемпіонаті. Це дозволило команді не тільки вперше в своїй історії вийти у єврокубки, а й привезти до Краснодара одіозного Джібріля Сіссе.

«Динамо» програв майже всі ключові матчі навесні, і вперше у своїй історії завоював бронзові медалі в чемпіонаті України. «Потрібно чекати літа. От там проведемо потужну трансферну кампанію, а Блохін повноцінно підготує команду до сезону», - думав Ігор Михайлович Суркіс.

Літо 2013

Зеленая, зеленая вода...

От наших слез она совсем соленая.

Влітку Леонід Кучук переходить у московський «Локомотив», який на чолі з Смородською в останні сезони заїхав ледь не у тупий кут.

«Динамо» набрав гравців європейського рівня майже на 50 млн не гривень, виграв Об’єднаний турнір. Але перші матчі сезону команда Блохіна провалює: домашні нічия з «Волинню», програш «Чорноморцю», та поразка від «Шахтаря». Новачки тільки освоюються в Україні, а Блохін знаходить десятки виправдань в той час як на трибунах можна спостерігати вболівальницькі сльози від безвихідності.

Осінь 2013

И это был четверг, а не среда.

Среда, ты знаешь, вечно обделенная.

«Локомотив», попередні 6 сезонів бовтався в основному в середині таблиці. А під керівництвом Кучука в неділю впевнено обіграв «Спартак» у дербі закінчив перше коло в зоні Ліги чемпіонів, на 2-му місці, відставши від лідера «Зеніта» лише на 3 очки.

«Динамо» не пробилося до Ліги чемпіонів, а тому грає не по вівторках і середах, а по четвергах. І то невдало: 4 очки після 3 турів в нескладній групі ЛЄ. Вперше в своїй історії «Динамо» опустилося на 5-те місце за підсумками 1-го кола, поновлюючи купу клубних антирекордів. Блохіна закидують біляшами в Полтаві, і питають про відставку. «Задрали уже», - відповідає ОВБ.

Зима 2014

Не надо больше мне такой любви.

Не обижай меня! Не обижай меня!

Ваш вихід, Олеже Володимировичу? От тільки дилема – у прямому чи переносному значенні: Блохін піде з «Динамо» чи знову почне розбиратись?

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Їм би Коноплянку
2 февраля 2014, 20:29
7
Їх не змінити
1 февраля 2014, 20:26
1
Все посты