Tribuna/Футбол/Блоги/Край наш козацький/«Він створений, щоб тягнути команду». Як Marca оцінює сезон Коноплянки

«Він створений, щоб тягнути команду». Як Marca оцінює сезон Коноплянки

Володимир Скиба переклав текст головного іспанського видання про головну зірку нашого футболу.

30 марта 2016, 07:48
13
«Він створений, щоб тягнути команду». Як Marca оцінює сезон Коноплянки

Володимир Скиба переклав текст головного іспанського видання про головну зірку нашого футболу – в матеріалі під заголовком «Спринт Коноплянки» Marca зауважує, що «22-й номер «Севільї» матиме важливу роль на заключному відрізку сезону».

Перший сезон у іспанському футболі видається нелегким для Коноплянки. Місяці, які він провів за межами Батьківщини, де він вважається одним з найкращих, були справжнім випробуванням для футболіста. Йому все ще потрібен час, так необхідний для гравців з різних куточків Східної Європи, щоб завершити процес адаптації.

Звичайно ж, тут високі вимоги до футболістів, а на твоє прізвище ніхто не дивиться. Важлива тільки гра на полі. 22-й номер «Севільї» прийшов до одного з найкращих тренерів світу, коли мова заходить про досягнення максимуму ефективності від кожного, хто є у складі. Завдяки вмінню Унаї Емері повертати гравців, які втратили форму, на свій високий рівень (подивіться лише на Евера Банегу), він чудово розуміє, на що здатен українець на футбольному полі.

«Коли мова є бар’єром, достукатися до почуттів гравця складніше. Найголовніше, щоб він разом із сім’єю були щасливими», – каже тренер «Севільї», який вірить, що гравець справиться з цим викликом. «Ми досягнемо того, що він ідеально адаптується», – додає баскський наставник.

Несвоєчасна травма

Хоча цей сезон виходить для Коноплянки не таким стабільним, яким його можна було очікувати, статистика не дасть збрехати – 8 голів, 9 асистів. Вона яскраво показує, що мова йде про професіонала топ-рівня. У матчі проти «Вільяреалу» у передостанньому до перерви турі, він використав шанс, вийшовши у старті через травму Вітоло. Це була важлива гра, і футболіст розумів це.

Він брав м’яч під контроль, і вів за собою команду у важкі хвилини. Більше того, він забив шикарний гол з 30 метрів, і вивів «Севілью» уперед. Саме для цього Коноплянку і підписували, щоб схиляти шальки терезів у свій бік у вирішальні моменти. Та незабаром він відчув біль, і під овації залишив поле.

Несвоєчасна м’язова травма правої задньої поверхні стегна залишила його поза складом у двох важливих матчах: у Лізі Європи проти «Базеля» та на «Бернабеу» проти «Реала».

Тим часом гравець щодня працює, щоб повернутися у найкращій формі. Наприклад, щоб зміцнити ушкоджені надривом м’язи, проходить процедури у спеціальній барокамері, яка вже цього сезону допомагала відновлюватись партнерам по команді. Всі зусилля направлені на одне – повернутися у повній готовності до найважливішої фази сезону, у якій вирішиться, чи потрапить «Севілья» у Лігу чемпіонів через прімеру і, перш за все, чи зможе втретє поспіль перемогти у Лізі Європи.

І Коноплянка матиме надважливе значення на цьому відрізку. Він гравець, який створений для того, щоб тягнути команду на своїх плечах у моменти, коли у більшості гравців не клеїться гра. Він бере відповідальність і веде всіх за собою. Він все ще не адаптувався до всього, але коли цей процес завершиться, ніхто не зможе сперечатися з тим, що він буде ключовим елементом команди.

Тернистий шлях у Лізі Європи

Коноплянка ще має рахунки з Лігою Європи. Цей дивовижний фінал, в який він минулого сезону пробився з «Дніпром», командою свого життя, закінчився поразкою саме від «Севільї». Українець не зміг здобути трофей у рідному клубі до того, як зробив важливий крок у своїй кар’єрі, перейшовши у іспанський чемпіонат.

Того вечора доля не підготувала щасливий кінець в одному з найбільш важливих матчів у його спортивній кар’єрі. І перейшовши у «Севілью», він хоче втілити свою мрію. Він був за крок від європейського кубку, і прагне здобути його. Євген небагато грав у двох попередніх стадіях. Та побачимо, що чекатиме нас у чвертьфіналі.

Джерело: Marca, Альберто Фдес.

Фото: sevillafc.es

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Їм би Коноплянку
2 февраля 2014, 20:29
7
Їх не змінити
1 февраля 2014, 20:26
1
Все посты